La meg behandle din hund eller katt

Hudlidelser går ikke over av seg selv
Hunder og katter med hudproblemer og ørebetennelser trenger behandling fordi plagene ikke går over av seg selv. Kløe og sår i huden kan være svært ubehagelig, og plagene forverres ytterligere når dyret klør og slikker seg. Ubehandlet kan plagene bli kroniske, og jo raskere man tar tak i de, desto bedre er prognosen på sikt.

Hudsykdommer kan se like ut
Det finnes svært mange hudsykdommer, og på overflaten kan de se ganske like ut. Det kan derfor være vanskelig å stille en riktig diagnose uten et godt mikroskop og spesialkompetanse i faget. Hudproblemer er ofte sammensatt. For eksempel kan det dreie seg om en kombinasjon av allergi, parasitter og bakteriell infeksjon, noe som kompliserer utredningen.

Hudproblemer kan være vanskelige å behandle
En krem eller pillekur kan virke godt på kort sikt, men dersom ikke riktig diagnose er blitt stilt og behandlingen ikke er langsiktig, kommer hudproblemet dessverre som regel tilbake. Det er derfor man har behov for en veterinær med videreutdanning i dermatologi. Det ønskelige er å komme til bunns i problemet, og å forsøke å gjøre noe med den underliggende årsaken til at din hund eller katt har hudproblemer.

Slik bestiller du time
Jeg jobber for tiden ved Jessheim dyreklinikk. Bruk linken under for å se klinikkens hjemmeside og bestille time.

www.jessheimdyreklinikk.no

Dersom du bor på en annen kant av landet og det blir for lang reisevei, kan du sende en mail til maren@hognahud.no, så kan jeg kanskje anbefale en veterinær i nærheten av der du bor.


Bildet over viser en dachs med en allergisk reaksjon etter det 
som mest sannsynlig var et insektsstikk. 

Slik kan potene til en allergisk hund se ut. Huden mellom tredeputene er blitt rød og sår fordi hunden har slikket seg.