Hof van Noord

Welkom op de site van Hof van Noord

Nuts-tuinenvereniging Hof van Noord is in 2012 opgericht met ondersteuning van deelgemeente Rotterdam Noord.

Wij streven er naar om moestuinieren toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijke doelgroep, dus proberen we de kosten laag te houden. Dat betekent ook dat wij een actieve bijdrage verwachten van alle tuinders, omdat er naast de eigen tuin, ook onderhoud en organisatie nodig is voor het hele terrein en de organisatie. Zo houden wij het tuinieren betaalbaar, maar belangrijker nog vormen wij zo een echte tuinvereniging. 

We bieden dan ook meer dan alleen een moestuin, maar zijn ook een vereniging waarbij we leuke en leerzame momenten delen, bijvoorbeeld tijdens het oogstfeest of bij een workshop over compost maken. Naast onderhoudsmomenten zijn er ook diverse commissies, zoals de zaaicommissie of de feestcommissie, waar je je bijdrage kunt leveren aan het reilen en zeilen van Hof van Noord.

Wil je bij Hof van Noord komen moestuinieren?
Helaas hebben wij nu nog een korte wachtlijst voor 2022, maar wil je alsnog een plekje?
Stuur een email naar bestuur@hofvannoord.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, dan nemen wij contact met u op.

De contributie word jaarlijks bepaald in de ALV, maar is op dit moment rond de 20 euro en het eerste jaar vragen wij een borg voor de sleutel en de tuin. De kosten voor het huren van de tuin bedragen op dit moment 1,95 euro per m2 en de tuintjes zijn meestal 35m2.

Let op: voor het huren van een tuintje dient u in of vlakbij Deelgemeente Noord te wonen.