Kiitos kaikille HL7 FHIR-demoon osallistuneille!


Demo esiteltiin Terveydenhuollon ATK-päivillä Lahdessa 23.-25.5.2016
FHIR-demo esittelee terveydenhuollon tulevaisuuden yhteensopivia ja tehokkaita ratkaisuja, jotka hyödyntävät HL7 FHIR-standardin perustuvia avoimia rajapintoja. Demossa on mukana 20 sote ICT-järjestelmien johtavaa kehittäjäorganisaatiota sekä Kanta-palveluista vastaavat kansalliset toimijat. Tapahtuman järjestää Suomen HL7 yhdistys (www.hl7.fi).

HL7 FHIR on standardi, joka mahdollistaa tiedon liikkumisen terveydenhuollon tietojärjestelmien välillä ennennäkemättömän helposti ja ketterästi. Sen avulla voidaan integroida järjestelmiä yhteen viikoissa tai päivissä kun aiemmin siihen tarvittiin kuukausia. Standardissa hyödynnetään moderneja web-teknologioita ja parhaimpia paloja aiemmista HL7- standardeista - nämä yhdessä mahdollistavat nopean oppimisen ja toteutuksen. FHIR-standardin kokeiluversio on jo valmiina ja käytettävissä toteutuksiin. Normatiivisen statuksen standardi saavuttanee ensi vuonna, mutta se ei estä standardin käyttöä jo tänään - ja näin on jo tehtykin maailmalla.

Mukana demossa on laaja joukko erilaisia tietojärjestelmiä: kansalaisille suunnattuja mittalaitteita ja sovelluksia, ammattilaiselle räätälöityjä ratkaisuja, laboratoriojärjestelmiä, toiminnanohjausjärjestelmiä, potilastietojärjestelmiä, kansalaisen Omakanta-omatietovaranto (PHR) sekä monia muita (katso alla oleva kuva - huomaa, että tämä demo ei vastaa omatietovarannon määrittelyä).
Osassa toteutuksia käytetään potilastietojärjestelmätoimittajien FHIR-palvelimia ja myös Smart-on-FHIR integraatiot ovat esillä. Demon suuri osanottajajoukko kertoo kiinnostuksesta ja panostuksesta edistää FHIR-standardin käyttöönottoa Suomessa. FHIR-standardin soveltaminen Suomessa tapahtuu HL7 Finland ry:n kautta.

Toteutuksissa on käytetty sekä avoimia että suljettuja kehitysympäristöjä. Osa demon lähdekoodeista on julkaistu avoimena lähdekoodina FHIR-standardin toteutuksista (GitHubissa: Goforen FHIR demo ja Duodecimin EBMeDS-FHIR).

Demon kokonaiskuva
Demon kokonaiskuva


Tervetuloa tutustumaan vaikuttavaan ja monipuoliseen FHIR-kokonaisuuteen messualueelle. Demon esittely jakaantuu useammalle eri ständille - suuntaa kulkusi kohti FHIR-kylttejä!

Maanantaina 23.5.2016 kello 18:30 järjestetään infotilaisuus FHIR standardista ja demon toteutuksesta. Tilaisuus on Lahden messukeskuksen kokoustiloissa ja avoin kaikille atk-päivien osallistujille.


Tuottaja:


Yhteistyössä:

®Health Level Seven, HL7, FHIR and the [FLAME DESIGN]® are registered trademarks of Health Level Seven International, registered in the US Trademark Office.