Egen kundklubb och lojalare kunder
Norrbotten- och Gotland Gratistidning erbjuder en digital kundklubbsplattform där man som butik har stora vinster att göra. Det handlar om att belöna lojala kunder och locka nya - att man samtidigt är med och satsar och stärker den lokala handeln är minst lika viktigt!

Kundklubbar finns på följande orter (fler är under uppbyggnad):
Club Kiruna, Club Boden, Club Luleå, Club Piteå, Club Gotland och Club Kometen (Gällivare). Det gör att skärmbilder och exempel på sidan finns från olika orter.

Vill du veta mer eller boka en träff och demonstration - kontakta
Peder Gidlund
070-590 95 69

Identifikation av medlemsnummer görs snabbt och enkelt genom att "Blippa" sin bricka på baksidan av Clubenheten.

Blippa med bricka
Många användbara funktioner - flexibel plattform

Club-butiken väljer en av användbara funktioner. Initialt definieras också inledande erbjudanden och belöningar. Mycket kan butikerna själv redigera (Bonus-programmet är mer fixt och ändras av tidningen - Clubadministratör). 


Några Club Medlemmar om "Cluben"

Hanna Eriksson, medlem CLUB Piteå

- Jag tycker det är bra att CLUB Piteå finns för det engagerar oss som handlar och det är även roligt att samla poäng. Jag tror absolut att klubben har en betydelse för handeln och kommer att locka fler att shoppa i Piteå istället för att åka till Luleå eller Skellefteå.

Lisa Söderlund, medlem CLUB Piteå

Jag tycker att det är jätteroligt att samla poäng och det är viktigt att stödja den lokala handeln för den behövs i Piteå. Det finns ett bra utbud här och det är en mysig stad.

När man som privatperson (kund) går med i "Cluben" erhåller man GRATIS en Club-bricka med ett medlemsnummer vilket medger åtkomst av flera användbara funktioner. Framför allt är det lönsamt och man har stor nytta av att handla i de anslutna butikerna.
Dessutom är det enkelt både för Club Butikerna och Club Medlemmar att gå in på sin egen Club-sida på nätet och ha koll på allt.
Webblänk - www.clubkiruna.se

Den lokala tidningen på orten blir den som står bakom själva moderklubben och medverkar vid lansering, marknadsföring och  fortsatt uppbyggnad. Clubsidan i tidningen samlar alla erbjudanden och bonusprogram och publiceras en gång i veckan.

Fördelar
  • En alldeles egen kundklubb med ett eget kundregister.
  • Möjlighet att premiera trogna kunder och locka nya.
  • Bestämma själv vilka funktioner man vill använda och den bonus som man vill ge sina trogna kunder.
  • Bra förutsättningar till att stimulera kunderna till högre köpbelopp per inköpstillfälle.
  • Kunskap om sina kunders köpbeteende.
  • Starkare band till kunderna. Lojala.
  • Stor draghjälp av den lokala tidningen och de andra Club-butikerna att utöka Club Kiruna.
  • Ingå i en stor marknadssatsning för handelns utveckling lokalt på orten.

Några Club Butiker om "Cluben"

”Club Piteå är ett jättebra initiativ” 
Daniel Åström på Åströms Ur & Optik i Piteå. Foto: Anna Holmberg.

En som har väntat länge på en satsning som CLUB Piteå är Daniel Åström, ägare av Åströms Ur & Optik.

– Jag har länge funderat på ett samarbete mellan butikerna i Piteå för att bli starkare mot de stora kedjorna och stärka den lokala handeln. Åströms Ur & Optik har funnits sedan 1968 och säljer bland annat glasögon, kontaktlinser, klockor och utför synundersökningar. De erbjuder sina kunder bra service samt hög kvalitet på sina produkter och riktar sig till alla åldrar. 

– Jag tycker att CLUB Piteå är ett jättebra initiativ. Enskilda butiker har oftast lite verktyg för att kunna stå emot konkurrensen från de stora butikerna som har större ekonomiska muskler. 

Nöjda kunder hos Fritid & Vildmark
Seved Wiklund vd på Fritid & Vildmark i Piteå. Foto: Anna Holmberg.

CLUB Piteå erbjuder sina medlemmar en stor variation av butiker där de kan samla poäng och ta del av både rabatter och spännande erbjudanden. 

– Det är enkelt att använda och vi märker att konceptet når fram till kunderna, säger Seved Wiklund vd på Fritid & Vildmark. Fritid & Vildmark startade 1989 och den 1 juli i år var det premiär för deras nybyggda butik med bland annat skjutbiograf. Deras mål är att förse norra Sveriges jakt- och fiskeintresserade med god service och utrustning av hög kvalitet. 

– Vi vill hjälpa till att stärka den lokala handeln och vi ville testa att vara med i CLUB Piteå. Våra kunder använder sig av systemet och det flyter på bra. För oss är det väldigt lite arbete att vara med i klubben och de som handlar hos oss verkar nöjda, avslutar Seved Wiklund.

Spännande gåvor och rabatter på Rabarber
Maria Öqvist på Rabarber Konsthantverk i Piteå. Foto: Anna Holmberg.

Rabarber Konsthantverk är en av medlemmarna i CLUB Piteå och de är nöjda med konceptet.

– Det är viktigt för oss lokala handlare att gå samman och jag tror även att kunderna blir mer köptrogna, säger Maria Öqvist, delägare. Med fokus på det unika och personliga konsthantverket i olika material och tekniker är Rabarber ett uppskattat inslag i Piteås handel. Just nu får kunderna som är medlem i CLUB Piteå bland annat en bonus om de köper varor för över 300 kronor. 

– Vi har en skylt på dörren som visar att vi är med i CLUB Piteå och jag hoppas att kunderna hittar hit och använder bonussystemet. Håll ögonen öppna för rabatter och spännande gåvor i höst, säger Maria Öqvist.