Nieuws


Kom gratis een keertje proefroeien info@gorcumse.com / 06 47 06 99 17 (voorzitter Petra Noordermeer)

De Gorcumse roei- en zeilvereniging is een sportieve en gezellige roeivereniging voor jong en oud.

Wij roeien op de Linge, Merwede kanaal en het kanaal van Steenenhoek. Roeien in Gorinchem is roeien op misschien wel het mooiste roeiwater van Nederland, het riviertje de Linge. Nieuwe leden zijn bij onze vereniging van harte welkom.

Nog nooit geroeid? Geen probleem, want bij onze vereniging kun je gratis een keertje meeroeien en deze gezonde buitensport ervaren.

Bekijk de recentste nieuwtjes, foto's en uitslagen op onze Facebookpagina

Activiteitenkalender

  • 18/3 Instructieavond voor instructeurs 10-weekse basiscursus. Voorwaarden: Interesse!

  • 29/3 The Boat Race Oxford-Cambridge met Fish& Chips. De leukste traditie in het voorseizoen!

  • 1/4 Speed date avond (ontmoet roeiers om samen een team en/of instructeur te vinden om weer een stapje verder te kunnen)

  • 4/4 Start 10-weekse cursus (t/m 6 juni 2020)

Regionale wedstrijd
Afgelopen weekend deed de Gorcumse jeugd weer mee aan een regio wedstrijd.
De dubbelvier is 2e geworden achter DDS, en de dubbeltweetjes 2e en 3e achter RV Alphen.

Loodsdeuren opgeknapt!


Helaas...

Roeien wij voorlopig alleen in skiff en C1 (alle leden 18+)

Verfklussers

Wat gaan ze hard, die klussers van ons!

Helaas is de bar weer dicht!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bar weer gesloten

YES, we mogen weer!

Per woensdag 1 juli a.s. kunnen we weer 'gewoon' roeien in alle boottypen.

De 1,5 meter regel geldt dan niet meer tijdens het buiten sporten.

Wel blijft deze gelden vóór en na het sporten, dus voor ons op het vlot, in de loods, in het clubgebouw en op het terras.

Op dinsdag 7 juli a.s. vieren de dinsdag roeiers de heropening van het roeien, bar en terras. Zet deze datum dus alvast in de agenda!


Corona

Ook wij moeten onze deuren sluiten tot 28 april vanwege het Coronavirus.

Uiteraard gaan ook alle geplande evenementen in deze periode NIET door.

alv klein clubje/veel plannen

Door alle berichtgevingen rond het Coronavirus was de opkomst dit jaar niet zo hoog maar we hebben toch fijn terug kunnen kijken op 2019 en enthousiast vooruit gekeken naar 2020.

Al was de apparatuur niet helemaal goed op elkaar afgestemd 😉. We zijn dit jaar wel begonnen met de beamer te gebruiken als ondersteuning van de ALV. En er was TAART!

4/4 Start 10-weekse cursus

Helaas zit de cursus voor najaar 2020 vol. U kunt zich al wel opgeven voor voorjaar 2021

Meer info? bestuur@gorcumse.com

Hoera, geslaagd!

Zaterdag is er weer een nieuwe 10-weekse trainingsgroep geslaagd voor het roeien en sturen in een wherry. Van harte gefeliciteerd Bert Bomer, Vincent Koolen, Fabienne Linders, Vincent Habets, Rosanne van Tilburg, Karin Eppink, Marco Bekkering en trainers Henk Loopstra en Jaap Theil met dit mooie resultaat!

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Met 2 C-vieren hebben we een heerlijk avondje gehad in Amsterdam. Door de grachten met een gids langs 21 kunstwerken. Een echte aanrader!


SANTARUN 2019

Met een klein clubje lopers hebben we toch een mooi bedrag bij elkaar gelopen voor de Gorcumse!


LIngebokaal 2019

Met 5 boten hebben we dit jaar meegedaan aan de Lingebokaal!

Mooie ervaringen, mooie tijden en 1x blik (MIX4*)

Een greep uit de foto's:

Arkel Rond

Wat een heerlijk weer hebben we dit jaar weer gekregen op de jaarlijkse wedstrijd en bbq! Volop genoten we van het roeien, het lekkers en de gezelligheid.

World Rowing Cup 2019

Dit jaar vinden op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam-Zevenhuizen de finales van de World Rowing Cup 2019 plaats gecombineerd met de Koninklijke Holland Beker.

Het belooft een fantastisch en spectaculair evenement voor Nederland te worden. De mondiale roeitop is aanwezig om elkaar te testen in aanloop naar de Olympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden. Er worden circa 700 atleten en nog eens 400 begeleiders en officials verwacht.

Het programma loopt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli (het laatste weekend voor de laatste schoolweek in midden Nederland, in aanloop naar de vakantie) en we verwachten meer dan 10.000 bezoekers gedurende deze drie dagen.

De World Rowing Cup gaat echter niet alleen over topsport; er is tevens parallelle programmering rond de thema’s: schoon water (om te bevaren en om van te leven), een leven lang gezond (voor kinderen; dit betreft sport en voeding) en para-roeien (voor het eerst onderdeel van de wereldbeker).

Via bijgaande link kunt u uw kaarten bestellen: https://rotterdamregatta.com/ en meer informatie over de wedstrijden krijgen.

MARKREGATTA 2019

Heerlijk weer! 3 gezellige Gorcumse ploegen. Dat kan alleen maar succes betekenen!

In de 1e heat gingen de vrouwen er vol voor (DV4*) Succes? "nog nooit zo hard geroeid", "lekker geroeid", "goed gevoel", "wedstrijdroeien is echt leuk", JA DUS!

Ook ging de MixV2x in de 1e heat van start. Ze waren goed voorbereid, iedereen op de Gorcumse had er vertrouwen in dat ze het goed zouden doen. Heel knap maakten ze alle hoge verwachtingen waar. Ze namen het blik mee naar huis!

Minder voorbereid was het gezelschap van de MixV4*, 1 keer maar in de wedstrijdsamenstelling geroeid, de stuur werd aan sommigen zelfs op de wedstrijddag pas voorgesteld. Maar met veel lol en een paar volhouders kom je een eind! Blik dus!

Voorzitter! Tel je mee voor de streepjesborrel? dit zijn er dus al 2 ,-)