Lange Teugel Dag


De Lange Teugel Dag is in 2008 bedacht en gerealiseerd door Regine Riegman om meer bekendheid te geven aan het werk en te voorzien in het te kort aan goede informatie en goede instructie.
De Lange Teugel dagen zijn naast leerzaam ook erg gezellig en een ontmoetingsplek voor enthousiaste lange-teugelaars.

Lange Teugel Dag 2008 - klik voor foto's

Lange Teugel Dag 2009 - klik voor foto's

Lange Teugel Dag 2015
Op 19 april 2015 werd de Nationale Lange Teugel Dag gehouden op Manege Hilligersberg in Bergschenhoek.
Er zijn lessen op diverse niveaus waaraan je met je eigen paard kon deelnemen. 
Bastiaan de Recht, Atjan Hop en Marjan de Bock-Smit tonen, tussen de verschillende lessen, met hun paarden de fijne kneepjes van het Lange Teugel werk.
Atjan Hop legt de beginselen van het lange teugelwerk uit met zijn Neapolitano Elvira. Alle onderdelen komen aan bod door en worden duidelijk uitgelegd door een enthousiaste Atjan en evenzo ijverige Nap.
Bas de Recht laat zien hoe je aan de galop begint met Lebrero. Aangalopperen, contragalop, eenvoudige wissels, changementen en galopprouettes worden uitgelegd.
 
Marjan de Bock vertelt naast alle oefeningen ook hoe leuk het werken aan de lange teugel is en is dat niet het allerbelangrijkste?!

De dag wordt afgesloten met een adembenemende kur op muziek van Bastiaan de Recht met zijn Uxeque.

Foto's van de dag:
  
Atjan Hop en Neapolitano Elvira                                        Marjan de Bock met Luzbelo                        Bastiaan de Recht met Lebrero   

 
Lange-teugel wedstrijd
De wedstrijd werd gesponsord door Instituut NCSAH. Er waren een paar afmeldingen waardoor het aantal deelnemers niet zo hoog was maar dat mocht de pret niet drukken. Verschillende combinaties zowel van ras (Lipizzaner, Fries, Haflinger, Schwarzwalder Fuchs) als niveau kwamen aan start en zette hun beste beentje voor. Ieder op zijn eigen muziek in een zelf gemaakte proef waarin verplichte onderdelen getoond moesten worden. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jaap Sarvaas met zijn Pluto Dubovina. Hij mag zich voor dit jaar de Lange Teugel Kampioen noemen en nam een NCSAH deken en de bokaal mee naar huis. 
 
                           
 
 Jury: Bastiaan de Recht en Regine Riegman                     Winnaar: Jaap Sarvaas met Pluto Dubovina