Twitter-elemző

Az OpinHU webes véleményelemző rendszer keretében kifejlesztett Twitter-elemző célja, hogy az Internet világában egyre nagyobb teret hódító és véleményformáló közösségi oldalak - jelen esetben a Twitter – tartalmát jól áttekinthető, szűrhető formában elemezze, az elemzési eredményeket dinamikusan megjelenítse.


A Twitter-elemző felülete

A felület főmenüjéből érhetők el az elemzési szempontok szerinti megjelenítő felületek, melyeken a grafikonok egy időskála szerint, napi és/vagy 30 perces bontásban jelennek meg. Az összetett szűrési lehetőségeknél a grafikon felett választómezők segítik a vizsgálati elemek kiválasztását.

 Twitter-elemző demo alkalmazása

A Twitter-elemző felülete itt érhető el >>


A twitter-elemző elemzési paraméterei

A tweetek elemzésének célja, hogy megadott szempontok szerint vizsgálható legyen a szövegek tartalma, érzelmi töltöttsége. Az elemzés az egyes szavak, teljes mondatok, mondaton belüli kapcsolatok értékelésével, a nyelvi sajátosságok szem előtt tartásával történik az alábbi vizsgálati szempontok szerint:

Valamennyi vizsgálati szempont kiértékelése grafikonosan történik, szűrőmezők és időskála használatával. A tweetek tárolása folyamatos, így a rendszer lehetőséget biztosít egy-egy időszak, vagy teljes idősor elemzésére.

Mintaelemzések