Új weboldalunk

Térkép galéria

online.geoindex.hu

Adatbázisok

Megújult weboldalunk! Nézze meg most! www.geoindex.hu

Üzleti térinformatika célja

Az üzleti folyamatok optimalizálásának egyik hatékony eszköze az üzleti adatok térképezése, az összefüggések gyors, térbeli elemzése, majd a kapott eredmények alapján végzett optimalizáció. 
A piaci információk, statisztikai adatok, üzleti eredmények területi vonatkozásainak elemzését teszi lehetővé a térinformatika alkalmazása az üzleti világban (Business GIS). Az elemzés azonban nem végezhető el megfelelő mélységű, területi egységekhez köthető adatok nélkül.


Üzleti térinformatikai adatbázisok

A GeoIndeX komplex üzleti térinformatikai szolgáltatásrendszer adatbázisa - különböző területi szintekre - tartalmaz:

Komplex üzleti térinformatikai adatbázisok és megoldások


A GeoIndeX adatbázis fejlesztésének célja a geomarketing tevékenység vásárlóerő adatbázisának lehető legszélesebb körű adatokon nyugvó feltérképezése és egységes rendszerbe integrálása, mely később a saját üzleti adatokkal kombinálva, elemezve jelentősen növelheti a vállalkozás hatékonyságát.

Az adatok - forrásuktól és jellegüktől függően - két szinten (települési és település alatti) kerülnek feldolgozásra. A település alatti szint Budapestre, a megyeszékhelyekre, illetve ezek agglomerációjára terjed ki. Az adatbázisban csak olyan adatforrások kerülnek feldolgozásra, amelyek minden nagyobb településre elérhetők. (A kisebb településeken belül nincsen szignifikáns különbség a vásárlóerő területi megoszlásában.)

Az adatbázisok saját rendszerbe illesztése mellet lehetőség van komplex térképi alapú térinformatikai rendszerek kiépítésére, a meglévő vállalati irányítási, vagy döntéstámogatási rendszerbe integrálására.

Č
Ċ
ď
Fehér Katalin,
2010 júl. 22 22:21
Comments