Acasă

    Acest portal didactic este dedicat studenților geografi (nivel licență și master) de la Facultatea de Geografie a Universității din București care parcurg cursurile de Cartografie și Topografie cu conf. univ. dr. Gabriela Osaci-Costache (Cartografie, Cartografie tematică, Metode și tehnici de reprezentare cartografică, Introducere în cartografia tematică, Topografie).


Conținutul și prezentarea grafică a paginii răspunde cerințelor exprimate de 165 de studenți în cadrul unui sondaj de opinie on-line. Pagina va fi îmbunătățită pe parcurs. Mulțumim tuturor pentru colaborarea trecută și viitoare.


Un proiect al Facultății de Geografie, Universitatea din București


Conf. univ. dr. Gabriela Osaci-Costache

https://www.researchgate.net/profile/Gabriela_Osaci-Costache

http://www.unibuc.ro/prof/osaci.costache_g/

gabrielacatalinaosaci@yahoo.it

Specht_cuore

    De ce un portal didactic dedicat Cartografiei? Pentru că iubesc Cartografia și profesia de dascăl datorită Profesorului universitar emerit dr. ANTON NĂSTASE (1927-2016), fondatorul școlii de Cartografie în Facultatea de Geografie, cel care aproape o jumătate de veac ne-a fost PROFESOR, mentor și coleg, un Om cald, înțelept, plin de iubire pentru semeni, pentru Geografie și pentru Cartografie.


Cercul de Cartografie ”Anton Năstase”


International Map Year

Anunțuri recente

 • Note sesiunea de vară
  Au fost încărcate notele. Vacanță placută tuturor și...happy QGISing (mai ales pentru cartografi)!
  In cursul lunii iulie voi încărca pe site noile teme pentru restanțierii la Metode și tehnici de reprezentare cartografică.
  La restanțele din toamnă se pot prezenta numai studenții care nu au absențe și au efectuat toate temele de la l.p. Absențele se vor recupera în anul universitar 2017-2018, conform regulilor UB.
  Postat la 8 iul. 2017, 09:11 de către Gabriela Osaci-Costache
 • Chestionar GIS Open Source
  Studenții geografi (indiferent de an și specializare) sunt rugați să completeze un chestionar cu privire la folosirea programelor GIS Open Source. Adresa chestionarului este:
  Mulțumesc.
  Postat la 5 feb. 2017, 13:22 de către Gabriela Osaci-Costache
 • Abonare anunțuri
  În pagina Anunțuri vă puteți abona la primirea automată a acestora. Portalul este optimizat pentru Mozilla și Chome.

  Studenții sunt rugați să verifice des restul rubricilor, pentru a fi la curent cu actualizările și completările apărute pe site. Aceste noutăți NU vor fi menționate în ”Anunțuri”. Mulțumesc pentru colaborare.
  Postat la 4 dec. 2016, 03:56 de către Gabriela Osaci-Costache
 • Master Geomorfologie-Cartografie, 7 dec.
  Pentru cursul din 7 decembrie vă rog să descărcați Planul director de tragere de pe Geo-spațial (foaia de hartă corespunzătoare zonei de lucru a fiecăruia). Vedeți Materiale de descărcat.
  Postat la 5 feb. 2017, 13:25 de către Gabriela Osaci-Costache
Se afișează postările 1 - 4 din 4. Vizualizați mai multe »