Klassen‎ > ‎

Monstertjes

Opstart correspondentie

Geplaatst 24 okt 2018, 06:57 door Onbekende gebruiker

Gisteren was het eindelijk zover, we gingen de Waalse correspondenten ontmoeten op een uitstap naar Trainworld! 
Ter voorbereiding hadden de Monstertjes mooie brieven geschreven waarin ze zichzelf voorstellen. Ook hadden we een klasatelier met de Duiveltjes om armbandjes te maken voor de correspondenten. We kijken uit naar alle brieven en de uitwisseling die gaat komen!


Appelroosjes en klastekst Monstertjes

Geplaatst 2 okt 2018, 09:34 door Onbekende gebruiker


Vandaag  heeft een kookgroepje met Ida (mama van Rosalie) voor het eerst gekookt. Op het menu stond: appelroosjes. Jef had heerlijke appels meegebracht vanuit zijn nieuwe tuin, die konden we goed gebruiken! Het was nog een beetje wennen in de nieuwe keuken, maar het resultaat was heerlijk!

Ook bespraken we vandaag de klastekst over Rupsje Blauw:
Instrumentendag bij de Monstertjes

Geplaatst 21 sep 2018, 09:43 door Onbekende gebruiker

 Vandaag in de Monstertjesklas hadden we een instrumentendag. Nand schreef daarover de volgende tekst:

Instrumentendag

 

Op vrijdag 21/9/18 hebben we in de klas een instrumentendag gehouden. Er was een harp, een viool en twee gitaren. Ze hebben allemaal 1 of 2 liedjes gespeeld en wat uitleg gegeven. Niet iedereen had hun instrument bij. Sommige kinderen gaan dat een andere dag meenemen, omdat deze dag niet paste.


Nand en de Monstertjes
De eerste week

Geplaatst 12 sep 2018, 08:11 door Patrick Leunens

 
Met enige vertraging is ook hier de eerste blogpost van de Monstertjes!
In de eerste week hebben we al veel nieuwe dingen samen beleefd. Hieronder volgen wat sfeerbeelden :) 

Ook een uitstap naar de Langdonken met de Duiveltjes kon niet ontbreken!
 


Ik kijk alvast uit naar alle fijne zaken die we dit jaar samen gaan meemaken!

Groetjes,
Brechje

Vakantie!

Geplaatst 29 jun 2018, 08:05 door Onbekende gebruiker

De vakantie is begonnen! Toch volgt er nog één laatste blogbericht.
In deze post vinden jullie onderaan enkele links naar fotoalbums. 
Zo kan iedereen onze sfeerfoto's van de laatste dagen eens rustig bekijken & blijven de herinneringen mooi bewaard! 

Links met foto's van:
- de onderzoeken & klasteksten: https://photos.app.goo.gl/sVw9itzd61boyV747 
- de zesdes (afscheidsfoto's):  https://photos.app.goo.gl/eDoCSGzvKutZMpNP7 
- zomerfeest:  https://photos.app.goo.gl/vmhjHjwAyBj8AG2X7 
- de bowlingavond:  https://photos.app.goo.gl/TN2kmEqTrMo5GGqo6 
- laatste schooldag:  https://photos.app.goo.gl/ZRFokXDHTzc14ski6

Fijne vakantie iedereen! 

Meesterwerk Nadjilaou

Geplaatst 29 jun 2018, 08:04 door Onbekende gebruiker

Het meesterwerk van Nadjilaou ging over Niger.
Ze vertelde ons waar Niger gelegen is en waarom ze hiervoor koos.
Ook had ze mooie traditionele kleding aan. Dit was gemaakt van verschillende soorten stof.
Op het einde mochten we ook proeven van een typisch rijstgerecht. Iedereen vond het lekker.
Het was speciaal, want we mochten voor één keer met onze handen eten.
De Monstertjes

Meer foto's te bekijken via volgende link: https://photos.app.goo.gl/6MRMasU7TAeFXSnZA 

Meesterwerken

Geplaatst 20 jun 2018, 05:27 door Onbekende gebruiker

Meesterwerk van Lina
Op vrijdag 15 juni heeft Lina haar meesterwerk gepresenteerd. Het meesterwerk ging over Australische buideldieren. Ze had voor dit thema gekozen, omdat ze zelf al eens op vakantie is geweest naar Australië. Ze vertelde over verschillende dieren, maar toch is haar favoriete dier een wombat. Ze kon ons hier vlot over vertellen, had een knuffel bij om ons de ware grote te laten zien en liet ons proeven van wombatstrontjes. Natuurlijk waren dit geen echte! Ze waren gemaakt van kokos en chocolade. Al leken ze wel net echt. Als afsluiter was er nog een woordzoeker voorzien met woorden uit de presentatie. Het was een fijn & lekker meesterwerk! 

Meer foto's meesterwerk Lina: 
https://photos.app.goo.gl/4NpPTYB8a1Aj6uLf7   &   https://photos.app.goo.gl/T4PADoY85WhRfRUs5 
Meesterwerk van Zendé
Na het weekend was het de beurt aan Zendé. Hij ging ons wat meer vertellen over vogels. Hij begon de presentatie met te vertellen over zijn eigen vogels, nl. parkieten. Daarna volgden er nog anderen: duiven, ganzen, papegaaien, ... Telkens liet hij ook een bijpassend filmpje zien over de diersoort. We vonden de filmpjes hilarisch en hebben toch weer wat bijgeleerd over verschillende vogels. Bedankt voor het fijne meesterwerk! 


Meesterwerk van Billie

Dinsdag mocht Billie haar meesterwerk brengen. Alle banken aan de kant, want er moest voldoende plaats zijn om te dansen! Billie vertelde ons welke dansstijlen zij volgt en hoe lang ze dit al doet. Ze liet filmpjes zien hoe je emoties of boodschappen in dans kan verwerken en bracht ook zelf enkele korte stukjes dans. Als laatste mocht het dansateliertje niet ontbreken. Billie gaf les aan de klas en de klas volgde haar instructies. Zelfs de jongens deden mee! Er werd goed geoefend en al snel bleek dat de oefeningen niet evident waren. Zo heeft iedereen dit zelf eens kunnen ondervinden. Het was een levendig meesterwerk! 

Meer foto's meesterwerk Billie: 
https://photos.app.goo.gl/GhwHS2tLR25jaBPP6

Meesterwerk van Nyshan

Nyshan bracht ons heel wat informatie bij over Frida Kahlo. Ze begon met te vertellen wie ze eigenlijk was, want niemand van de klas kende haar. Frida Kahlo schilderde vooral zelfportretten. Dit kwam doordat ze lang moest revalideren na een ongeval en heel lang in bed moest liggen. Haar moeder vond niets beters dan spiegels aan haar bed te hangen, zodat ze zichzelf kon schilderen. Ze werd bekend door haar werken. Ze gebruikt vooral vrolijke kleuren en betrekt vaak de natuur in haar achtergronden. Na al de informatie moesten we zelf aan de slag. Iedereen maakte een zelfportret. Nyshan gaf ons de aanzet en de rest deden we zelf. Een echt artistiek meesterwerk! 

Meer foto's meesterwerk Nyshan: 
https://photos.app.goo.gl/1buFK3Bk6mxVcMtn7 

Tot hiertoe is Nyshan de laatste die haar meesterwerk gebracht heeft. De volgende volgen later.

De Monstertjes

Het meesterwerk van Nathan

Geplaatst 14 jun 2018, 11:12 door Onbekende gebruiker


Nathan zijn meesterwerk ging over karate jutsu. Hij had een PowerPoint gemaakt en vertelde daarbij over de geschiedenis van karate jutsu, de verschillende kleuren gordels en de Japanse taal.

Hij draagt zelf momenteel de oranje gordel, maar wil zeker doorgaan tot hij de zwarte te pakken heeft. Dit kan nog wel even duren.

Nathan leerde ons ook nog enkele oefeningen aan. 
Enkele beelden ziet u hier:


Het was een interessant en fijn meesterwerk! 
Fijn dat het niet alleen luisteren was, maar dat we ook enkele dingen mochten ervaren.

De Monstertjes


Het meesterwerk van Stien

Geplaatst 13 jun 2018, 08:00 door Onbekende gebruiker   [ 13 jun 2018, 08:01 bijgewerkt ]

Vandaag stelde Stien haar meesterwerk aan ons voor. Het ging over tractors.

Eerst gaf Stien haar uitleg in de klas over verschillende tractors en de mogelijke aanhangwagens. Ze vertelde ons ook dat we een bezoek gingen brengen aan een bedrijf. We waren allen zeer benieuwd.We zijn met de klas nadien naar een New Holland bedrijf gereden in Herenthout, namelijk Gejaco. We kregen er een rondleiding in het bedrijf. Ze maken er landbouwmachines en verkopen zelf onderdelen voor deze machines. Zo worden de machines snel gemaakt. We zagen ook enkele werkmannen aan het werk die aan een herstelling bezig waren van een balenpers. We mochten daarna ook even in een grote tractor kruipen. Wat was dat een unieke ervaring! 

 


Terug op school trakteerde Stien nog met een cake. Geen gewone cake, maar een cake in de vorm van een tractor! Hmmm!We vonden het een geslaagd meesterwerk!

De Monstertjes

Alle foto's kan je vinden door op volgende link te klikken: https://photos.app.goo.gl/nNXvNaBN6CSpUUoR6
 

Kampdag 2 & 3

Geplaatst 7 jun 2018, 10:28 door Onbekende gebruiker

Dinsdag 5 juni

Onze eerste ochtend in Leopoldsburg werden we gewekt om 7 uur. Omdat er op dinsdag een heel druk programma was, was er ook een stevig ontbijt voorzien. Iedereen moest nadien ook nog even een eigen lunchpakket maken voor tijdens de middag. 

Rond half 10 vertrokken we richting de steenkoolmijnen van Beringen. Daar kregen we een rondleiding met een gids. De persoon die onze gids was had er vroeger ook nog even gewerkt. Hij nam ons mee terug in de tijd van toen.. We kregen allemaal een mijnwerkersvest en een helm met lamp. Die moesten we aan voor de rondleiding. Op deze manier waren we extra betrokken bij de rondleiding. Op het einde werden we zelfs uitbetaald voor ons werk. Niet met echt geld, maar met munten van chocolade. Lekker! 

Nadien aten we onze boterhammen op aan de voet van de terril van Beringen. Wat was deze reusachtig! Langs één zijde van de terril is er een speeltuin, de andere zijde is een mountenbikeparcour. We mochten even spelen in de speeltuin, maar niet voor lang. We moesten nog genoeg tijd overhouden voor het zwemmen.

Na de speeltuin trokken we te voet naar de Sportoase. Wat was het lekker handig als alles op wandelafstand van elkaar is! In het zwembad hebben we genoten van het bubbelbad en de glijbanen. Het was ontspannend na de zware inspanningen van voordien.

Het zwemmen zorgde voor een grote hongerklop. Iedereen wou dus graag snel weer naar de kampplaats voor het eten. De wraps werden voorbereid door het keukenteam en niet veel later kon iedereen aanschuiven. Er is enorm veel gegeten. Toch was er nog plaats voor een dessertje. Wannes had gezorgd voor heerlijke cake omdat hij jarig was. We hebben voor Wannes gezongen en nadien mocht hij nog een groepsspel kiezen. Met zen allen hebben we gevoetbald, jongens tegen meisjes. 

Ondertussen tikte de klok ook verder. Iedereen werd moe en ging graag naar de kamer. Er werd nog even gebabbeld, maar iedereen lag tamelijk snel in slaap. Zo werd de tweede nacht wel wat rustiger dan de eerste.

Woensdag 6 juni

Op woensdag aten we alle restjes op en hebben we niet veel meer gedaan. We pakten al onze spullen in, speelden nog even buiten terwijl de kampouders samen met de leerkracht onze verblijfplaats poetsten en keerden nadien huiswaarts. Jammer, maar ons kamp was echt ten einde. Veel te kort! 

Het was een fijn en aangenaam kamp. 
Dit komt mede dankzij enkele mensen die we toch nog even graag willen bedanken.
Dankjewel Ann, Eva & Bart voor het aangename verblijf, het vervoer en het lekkere eten.
Dankjewel Armand & Willy voor het extra vervoer op maandag en/of woensdag. 

PS: Alle foto's kan je bekijken door op de volgende linken te klikken:
https://photos.app.goo.gl/osouvAiYxwd8DLBY9  

https://photos.app.goo.gl/1iaYUjSDH6xJTjHk6

De Monstertjes
 

1-10 of 533