Klassen‎ > ‎

Monstertjes

Het meesterwerk van Nathan

Geplaatst 14 jun. 2018 11:12 door Bart Van den Bosch


Nathan zijn meesterwerk ging over karate jutsu. Hij had een PowerPoint gemaakt en vertelde daarbij over de geschiedenis van karate jutsu, de verschillende kleuren gordels en de Japanse taal.

Hij draagt zelf momenteel de oranje gordel, maar wil zeker doorgaan tot hij de zwarte te pakken heeft. Dit kan nog wel even duren.

Nathan leerde ons ook nog enkele oefeningen aan. 
Enkele beelden ziet u hier:


Het was een interessant en fijn meesterwerk! 
Fijn dat het niet alleen luisteren was, maar dat we ook enkele dingen mochten ervaren.

De Monstertjes


Het meesterwerk van Stien

Geplaatst 13 jun. 2018 08:00 door Bart Van den Bosch   [ 13 jun. 2018 08:01 bijgewerkt ]

Vandaag stelde Stien haar meesterwerk aan ons voor. Het ging over tractors.

Eerst gaf Stien haar uitleg in de klas over verschillende tractors en de mogelijke aanhangwagens. Ze vertelde ons ook dat we een bezoek gingen brengen aan een bedrijf. We waren allen zeer benieuwd.We zijn met de klas nadien naar een New Holland bedrijf gereden in Herenthout, namelijk Gejaco. We kregen er een rondleiding in het bedrijf. Ze maken er landbouwmachines en verkopen zelf onderdelen voor deze machines. Zo worden de machines snel gemaakt. We zagen ook enkele werkmannen aan het werk die aan een herstelling bezig waren van een balenpers. We mochten daarna ook even in een grote tractor kruipen. Wat was dat een unieke ervaring! 

 


Terug op school trakteerde Stien nog met een cake. Geen gewone cake, maar een cake in de vorm van een tractor! Hmmm!We vonden het een geslaagd meesterwerk!

De Monstertjes

Alle foto's kan je vinden door op volgende link te klikken: https://photos.app.goo.gl/nNXvNaBN6CSpUUoR6
 

Kampdag 2 & 3

Geplaatst 7 jun. 2018 10:28 door Bart Van den Bosch

Dinsdag 5 juni

Onze eerste ochtend in Leopoldsburg werden we gewekt om 7 uur. Omdat er op dinsdag een heel druk programma was, was er ook een stevig ontbijt voorzien. Iedereen moest nadien ook nog even een eigen lunchpakket maken voor tijdens de middag. 

Rond half 10 vertrokken we richting de steenkoolmijnen van Beringen. Daar kregen we een rondleiding met een gids. De persoon die onze gids was had er vroeger ook nog even gewerkt. Hij nam ons mee terug in de tijd van toen.. We kregen allemaal een mijnwerkersvest en een helm met lamp. Die moesten we aan voor de rondleiding. Op deze manier waren we extra betrokken bij de rondleiding. Op het einde werden we zelfs uitbetaald voor ons werk. Niet met echt geld, maar met munten van chocolade. Lekker! 

Nadien aten we onze boterhammen op aan de voet van de terril van Beringen. Wat was deze reusachtig! Langs één zijde van de terril is er een speeltuin, de andere zijde is een mountenbikeparcour. We mochten even spelen in de speeltuin, maar niet voor lang. We moesten nog genoeg tijd overhouden voor het zwemmen.

Na de speeltuin trokken we te voet naar de Sportoase. Wat was het lekker handig als alles op wandelafstand van elkaar is! In het zwembad hebben we genoten van het bubbelbad en de glijbanen. Het was ontspannend na de zware inspanningen van voordien.

Het zwemmen zorgde voor een grote hongerklop. Iedereen wou dus graag snel weer naar de kampplaats voor het eten. De wraps werden voorbereid door het keukenteam en niet veel later kon iedereen aanschuiven. Er is enorm veel gegeten. Toch was er nog plaats voor een dessertje. Wannes had gezorgd voor heerlijke cake omdat hij jarig was. We hebben voor Wannes gezongen en nadien mocht hij nog een groepsspel kiezen. Met zen allen hebben we gevoetbald, jongens tegen meisjes. 

Ondertussen tikte de klok ook verder. Iedereen werd moe en ging graag naar de kamer. Er werd nog even gebabbeld, maar iedereen lag tamelijk snel in slaap. Zo werd de tweede nacht wel wat rustiger dan de eerste.

Woensdag 6 juni

Op woensdag aten we alle restjes op en hebben we niet veel meer gedaan. We pakten al onze spullen in, speelden nog even buiten terwijl de kampouders samen met de leerkracht onze verblijfplaats poetsten en keerden nadien huiswaarts. Jammer, maar ons kamp was echt ten einde. Veel te kort! 

Het was een fijn en aangenaam kamp. 
Dit komt mede dankzij enkele mensen die we toch nog even graag willen bedanken.
Dankjewel Ann, Eva & Bart voor het aangename verblijf, het vervoer en het lekkere eten.
Dankjewel Armand & Willy voor het extra vervoer op maandag en/of woensdag. 

PS: Alle foto's kan je bekijken door op de volgende linken te klikken:
https://photos.app.goo.gl/osouvAiYxwd8DLBY9  

https://photos.app.goo.gl/1iaYUjSDH6xJTjHk6

De Monstertjes
 

Eerste kampdag

Geplaatst 4 jun. 2018 10:49 door Bart Van den Bosch

Vanochtend zijn we vertrokken richting Kampidoe (Leopoldsburg). 
Na een rit van één uurtje konden we de omgeving gaan verkennen. 
We hebben de hele dag buiten gespeeld met het goede weer.
In het bos bouwden we verschillende kampen, grote en kleine. 
Natuurlijk kon water ook niet ontbreken. Verschillende waterspellen passeerden de revue. 

Nadien ging één groepje mee naar de winkel met Bart en de andere groep ging even naar de speeltuin. 
De kookploeg zorgde nadien voor lekkere spaghetti. Daar is dan ook enorm veel van gesmuld. 


Nu de avond stilaan aan het vallen is zijn we aan het oefenen voor de Bonte Avond. 
Tussendoor springen we ook nog even snel onder de douches. 
Zo kunnen we straks misschien nog even een avondwandeling gaan maken voor we in ons bed kruipen. Dan is het tijd om gaan te slapen... Nu ja, slapen. ;)

Vele groetjes,
De Monstertjes

Nog meer foto's zijn te bekijken via https://photos.app.goo.gl/osouvAiYxwd8DLBY9 

Belgian Knockout

Geplaatst 19 mei 2018 05:28 door Bart Van den Bosch

Op vrijdag 18 mei zijn we samen met de Duiveltjes in Schilde gaan golfen. Daar was ook een echt tornooi aan de gang, nl. Belgian Knockout. Het tornooi was de tweede dag aan de gang. 


Eens aangekomen kregen we een rondleiding op het wedstrijdterrein. Er waren 18 golfbanen en enorm veel golfers! Op de golfbanen moesten we zeer stil zijn. Onze begeleiders hadden zelfs een bordje bij met een stilte-smiley op. Als zij dit in de lucht staken moesten we zwijgen en stil blijven staan. Dit moest zodat de golfers in opperste concentratie konden slaan. De golfer die het tornooi op zondag wint gaat met een grote prijzenpot lopen, maar ook een auto kan er gewonnen worden. Deze kunnen ze winnen als ze bij bepaalde golfbanen het balletje in één keer in het gaatje slaan. Dit noemen ze een hole-in-one. Dit komt zeer zelden voor, want de afstand dat het balletje moet overbruggen is telkens zeer groot. We zagen het balletje soms amper vliegen in de lucht.

   

Na de rondleiding mochten we zelf aan de slag. We mochten drie soorten slagen oefenen. De ene was al wat moeilijker dan de andere. Toch dachten we vooraf dat golfen niet zo moeilijk was, maar het tegendeel is ondertussen bewezen.

  We vonden deze activiteit enorm leuk! Om af te sluiten kregen we ook allemaal een goodiebag met enkele gadgets als aandenken en een tof petje! We willen dus graag langs deze weg ook nog eens Golf Vlaanderen bedanken voor de uitnodiging! Het was een unieke ervaring.

De Monstertjes


Politiehond op bezoek

Geplaatst 30 apr. 2018 05:58 door Bart Van den Bosch

Op vrijdag 27 april 2018 is er een echte politiehond langs geweest met zijn baasje. Zijn baasje was Jill en zij is politie-inspecteur in de zone Brussel. Jill was gestart met een presentatie in de klas. Zo kon ze ons snel wat meer uitleg geven over Bo de politiehond. Bo kan drugs zoeken in auto's, gebouwen en buiten. Aan mensen mag hij niet snuffelen, want daar is hij niet voor opgeleid. Jill gaf ons ook uitleg wat wij niet mogen doen in het bijzijn van een politiehond. Zo mag je een politiehond nooit aaien zonder het te vragen, geen vreemde gebaren maken, niet in de ogen kijken, je niet wild gedragen en vooral niet roepen. Na de presentatie en de vragenronde gaven Jill en Bo buiten een demonstratie. Jill had iets bij om Bo te leren bijten, een soort handschoen. Jill geeft normaal deze opleiding niet aan Bo, daar zijn andere mensen bij de politie voor opgeleid. Toch wou ze ons dit vandaag graag tonen. Wat beet Bo hard op deze handschoen! Daarna demonstreerde ze ook hoe ze met Bo achter drugs zoekt. De drugs was verstopt en Bo mocht deze zoeken. Wanneer Bo deze gevonden had bleef hij stokstijf staan en met zijn neus zo kort mogelijk bij de drugs. Als beloning mocht Bo dan even spelen met zijn bal.

      
   


Als laatste zijn we met hen nog op de foto gegaan. Het was een enorm fijne ervaring! Bedankt Jill & Bo! 


de Monstertjes

Snuffeldag Atheneum Heist

Geplaatst 30 apr. 2018 05:55 door Bart Van den Bosch


Op vrijdag 20 april 2018 zijn we samen mat de Duiveltjes naar de snuffeldag van het Atheneum Heist geweest.

De bus kwam ons halen en bij aankomst werden we verwelkomd. Er werd uitgelegd wat we gingen doen. De groep werd in twee verdeeld (duiveltjes / monstertjes).

Als eerste hebben wij een les wiskunde gevolgd. Er waren hele leuke spelletjes bij. Op het einde was er een spel waarbij je een vorm met lucifers moest leggen en veranderen door bv. 5 lucifers te verplaatsen. Dit was even goed nadenken! 
Na de les wiskunde was het tijd voor de speeltijd. We kregen een appel en een flesje water om even te bekomen.

Daarna volgden we een CLILL-les, dit wil zeggen een vak in een andere taal. Wij volgden een les natuur in het Engels. Ook daar deden we er verschillende leuke spelletjes. Na de CLILL-les kregen we nog eens natuurwetenschappen, maar deze keer wel in het Nederlands. De leerkracht die dat vak gaf was heel spontaan en leuk. Hij liet ons ook een paar foto's van gezichtsbedrog zien en deed zelf ook twee proefjes. Het was een boeiende les! 

   

Tijdens de middag aten we onze boterhammen op en speelden we nog even buiten. We zochten ook wel wat de schaduw op, want het was veel te warm!

Na de middag bleven we buiten, want we kregen een les plant & milieu.

We leerden een zonnebloem en tuinkers zaaien.

Hieronder vind je alle stapjes:

1: Pak een potje en vul die tot de rand met aarde.

2: Druk de aarde aan met een ander potje of met je handen.

3: Pak een zonnebloempit en duw die er ongeveer één cm in.

4: De zaadjes tuinkers mogen in het zelfde potje over de aarde heen gestrooid worden, maar niet op de plaats waar de zonnebloempit zit!

5: Geef de zaadjes elke dag met een dun straaltje water.

6: Zet ze voor een raam zodat ze genoeg licht krijgen. Niet buiten, want als het regent krijgen ze te veel water en gaan ze dood.

7: De tuinkers komt na twee tot drie dagen ongeveer al uit. Bij de zonnebloem duurt dat wat langer.

    


Om af te sluiten gingen we samen met de directeur naar het nieuwe gebouw. Daar legde hij uit over de richtingen die je daar volgend schooljaar kunt volgen. Ook kregen we een rondleiding en uitleg van wat voor lessen er daar volgend schooljaar gegeven worden, want het gaat er echt heel hard veranderen! Er komen namelijk dierenverblijven en projectlokalen... Op het einde liet hij ons ook nog een paar eieren zien die in een broedkast zaten. Met een ledlampje scheen hij op een ei en kon je heel duidelijk zien wat er allemaal in zat.Toen gingen we terug met de bus naar school.


EINDE!

Nadjilaou & de MonstertjesHandpoppen

Geplaatst 14 mrt. 2018 01:41 door Bart Van den BoschOp vrijdag 2/3 is er iemand met handpoppen geweest.
Hij zei eerst dat hij ons ging wakker maken met een verhaal.
Op het einde van het verhaal zei hij heel luid: boe!


Toen legde hij ons uit hoe je een handpop/bekpop moet bespelen.
Bij elke lettergreep moet je de mond open laten gaan.
De pop moet je op schouderhoogte houden.
De ogen moet je richten op diegene met wie je praat.
Het was heel leuk.


Toen hij ons alles uitgelegd had, had hij 3 vrijwilligers nodig.
Hij deed ze alle 3 een bavetpop aan.
Iedereen moest hard lachen.


Fran

Dag van de wetenschap

Geplaatst 12 mrt. 2018 09:02 door Bart Van den Bosch


Op donderdag 22/2/2018 zijn we met de klas naar de dag van de wetenschap gegaan.
We deden er een paar activiteiten zoals: glas graveren, proefjes doen van Technopolis, kijken naar een mentalist, een vogelshow tijdens de middagpauze, van appel tot atoom en uitleg over zweefvliegtuigen.
Bij het glas graveren kregen we uitleg hoe glas wordt gemaakt. Dan kregen we een glas, een graveerpen, een mondkapje en een soort van veiligheidsbril. We konden beginnen met graveren.

 


Bij de proefjes van Technopolis mochten we kiezen welk proefje de mevrouw moest doen. Eén van de proefjes was: 'Hoeveel energie zit er in een gummi beer?'
Er zat heel veel energie in. Het was heel cool.
Bij de mentalist werd er met onze gedachten gespeeld.
Dan zijn we onze boterhammen gaan opeten. We kregen er een drankje bij. Tijdens de middagpauze was er een roofvogelshow. Dat was indrukwekkend.
Na de middag gingen we onderzoeken of er water en suiker zit in een appel bij 'van appel tot atoom'.Dan kregen we uitleg over zweefvliegtuigen en mochten we er zelf gaan inzitten.


De dag eindigde met een harde KNAL!!! (van een wetenschappelijk proefje)

Zendé en Nand


Pyjamadag

Geplaatst 9 mrt. 2018 23:55 door Bart Van den Bosch


Dit is de foto van de Monstertjes om te tonen dat wij Bednet steunen.

STEMMEN OP ONZE FOTO KAN HIER !

Alvast bedankt iedereen.
Je kan de link ook delen met familie, vrienden,...

https://pyjamadag.bednet.be/project/11682

1-10 of 526