Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

We genieten van de nieuwe klas.

Geplaatst 7 sep. 2018 06:39 door Stephanie Rockelé   [ 11 sep. 2018 02:10 bijgewerkt door Patrick Leunens ]


Maandag waren we blij dat we terug konden spelen in de klas. De klas werd verkend en de eerste hoeken werden al druk gebruikt. We aten al meteen buiten op ons terras. In de namiddag vielen er velen bijna in slaap tijdens het verhaaltje.
Dinsdagochtend hadden we onze eerste praatronde. Hij was gezellig. Er werd verder gespeeld in de klas. Na de middag genoten we van een verhaaltje over het circus. We dansten en zongen onze klasliedjes. Abel had play-doh mee. Dus werd er met de play-doh en de plasticine gespeeld.
Woensdag keken we in onze brievenbus en vonden we een kaartje van Boris. Boris vertelde over zijn vakantie met papa, broer en mama in Venetië. Zo kwamen er heel wat andere vakantieverhalen boven: naar zee, naar de Ardennen, naar tante, op het strand spelen, zwemmen in de Ourthe,...
Dinsdag had Stephanie opgemerkt dat heel wat kinderen de muziek in de klas leuk vonden, dus dansten we weer.
Donderdagochtend, na het turnen, gingen we langs de bibbus. We mochten allemaal een boek kiezen. We mochten in ons boekje kijken en besproken de praatraad.
Na de speeltijd was het praatraad, Robbe S. en Jua gingen met veel bravo's naar de praatraad. 
Na de middag speelden we met de muziekinstrumenten. Dat werd verdergezet tijdens het spelen en werken. Weer vonden heel wat kinderen nieuwe dingen om mee te spelen of te experimenteren. Vandaag ontdekten Jua en Robbe S. de weegschaal.
Er kwam een werkman aan ons terras werken. Hij vertelde uitgebreid aan de kinderen wat hij kwam doen.

Vrijdag ontdekten de nieuwe kinderen de glijbaan met de ballen. Er werd heel mooi gespeeld met alle materialen in de gang. Doordat we veel plaats hebben, kunnen we naar hartelust vreugdekreetje uiten en bewegen.
Abel had een luisterverhaal mee. Daar luisterden we naar na het turnen. Tijdens het eten konden we nog verder luisteren.
In de namiddag namen de kinderen mij mee naar de turnzaal. Ze hadden donderdag al leuke verhalen verteld over de turnzaal. Ik was benieuwd.

Volgende week gaan we zwemmen. En de oudste kleuters kunnen niet wachten om aan hun werkplan te beginnen.

Via deze link kom je op onze foto's:
Comments