Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

Sinterklaas kapoentje...

Geplaatst 30 nov. 2018 07:48 door Stephanie Rockelé
Maandag werd er weer veel verteld in de kring. Maar we begonnen ook spontaan Sinterklaasliedjes te zingen. Kinderen die er vrijdag niet waren maakten nog mooie werkjes voor Sinterklaas. Omdat het regende ging Stephanie de brief zelf posten.
We genoten van een mooi Sintverhaal en we keken verder naar 'Dag Sinterklaas'.

Dinsdag, na de praatronde, maakten we verdere plannen voor het bezoek van Sinterklaas. Jua kwam op het idee om een stoomboot te maken. Daar werden we allemaal enthousiast van. Ook kozen we verkleedspullen om te maken: mijter, pietenmuts, ring, staf,...

We gingen al aan het werk. De jongste kleuters genoten met Lana van een verhaaltje over Sinterklaas. Terwijl speelden Abel, Aline en Robbe S. een spelletje met Stephanie. Het was een spannend spelletje want je moest de tijd in het oog houden. In de namiddag, na het Sintverhaal, begonnen we te knutselen aan onze ideeën. De dag sloten we weer af met 'Dag Sinterklaas'.
Woensdag knutselden we verder aan al onze Sinterklaasspullen. Ringen werden nog gemaakt, mijters, de staf,... Lana was er om ons te helpen. Dus konden we hard doorwerken.
We besproken de praatraad. En we sloten de dag weer af met 'Dag Sinterklaas.'
    Boris helpt met het dichtknopen van Roxx haar verkleedkleren. Zo helpen we elkaar jong en oud bij het verkleden!!!
Donderdagochtend gingen we turnen met Stephanie. We speelden met de blinddoek, met de matten en met springzakken. Al snel werden de springzakken de zak van Sinterklaas met vele cadeautjes (ballen).
We maakten in de klas met onze kartonnen een stoomboot. Leuke toneeltjes werden gespeeld. Kindjes die gingen slapen, schoorstenen vullen, cadeautjes in de zak, het (schommel)paard van Sinterklaas mee in de boot,... Een hele fijne beleving.
Charlotte en Aline gingen naar de praatraad.
Vrijdagochtend kregen we post van Sinterklaas. We kregen een brief waarop stond dat hij donderdag naar onze school komt. Hij brengt zijn muziekpiet mee die volop liedjes aan het oefenen is. Dat konden we horen op de bijhorende usb-stick. We raden welke liedjes Zwarte Piet speelt. We konden uit de tekst afleiden dat muziekpiet een meisjespiet ging worden. We konden maar niet stoppen met het zingen van Sinterklaasliedjes.
Na de speeltijd gingen we weer met Stephanie turnen en genoten we nog van het voorleesverhaal van Abel.
Na de middag kwamen er een paar Vuurvliegen. We gingen wandelen en namen de Vuurvliegen bij de hand. Want zij wisten de weg niet. We gingen takken zoeken om onze staf te maken.
We genoten nog van een Sintverhaal. Robbe S. en Finn deden alle blaadjes en kleine takjes van de grote takken. Ook de Vuurvliegen speelden een Sinterklaastoneel met de stoomboot.

We zijn vooral benieuwd of we maandag weer post gaan krijgen.


Comments