Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

Lekker wennen aan de ruimte en de vriendjes...

Geplaatst 14 sep. 2018 08:48 door Stephanie Rockelé   [ 14 sep. 2018 09:13 bijgewerkt ]
Maandagochtend hadden we een vullende praatronde met heel wat ideeën. Robbe G. toonde zijn t-shirt met een kikker op. We deden een kikker na. We spraken af dat we kikkersprongen gingen maken in de zandbak op de speelplaats. Dat deden we na de eerste speeltijd.
Abel vertelde over maïs dat hij in zijn brooddoos had. Dat werd uitvoerig besproken. Er werd gezegd dat je ook popcorn van maïs kon maken. Aline had een machine thuis, dat ging ze dinsdag meebrengen.
Flin had een toverboekje bij. Met 1 stift kon je alles kleuren.
In de namiddag gingen we terug naar ons grasplekje achter de winkel. We kwamen een tractor tegen en volgden hem tot aan de wei. Daar zagen we een vrachtwagen. De chauffeur wisselde van wagen en vertrok terug met de vrachtwagen. We stapten terug naar ons grasplekje en luisterde naar een verhaal.
Dinsdagochtend had Aline haar machine bij. Dus er werd popcorn gemaakt en gesmuld.
Bekijk het filmpje via deze link: Filmpje_popcorn
Fleur had druifjes bij. Eerst ging ze ze allemaal zelf opeten maar toen Robbe S. vroeg of wij ook mochten proeven, kregen we een overtuigende 'ja'. Oef, want de tongetjes gingen al alle kanten op. Fedor liet zijn favoriete liedje horen 'aap in de boom'. Hij danste stoer. Velen deden mee. De cd werd later op de dag nog verder afgespeeld tijdens het spelen en werken.
We kregen een brief in onze brievenbus, van de Regenboogjes. 'Wie kan er uitleggen wat wratjes zijn?' Wij konden ook niet zeggen wat het was maar we wisten wel hoe het eruitzag. Charlotte had parelwratjes op haar been en vertelde hiervoor. Ze moest nog 1 keer naar de dokter. We schreven een antwoord terug.
Aline had een luisterverhaal mee, na de middag luisterden een deel kinderen naar het verhaal. Een ander deel ,vooral jongsten, zaten gezellig op de vloer een boek te lezen met Stephanie. Zij moesten de weg zoeken naar de gorilla.
De oudste kleuters zijn al een 2de dag bezig met hun werkplan. Ze gaan ook al aan het werk met het water op ons terras.
In de namiddag kwam Willemke voor de eerste keer naar de klas. Willemke, is de broer van Elza (Limoentje), Wera en Leni (Bijtjes). Hij is een instapper.
Woensdag hielpen een paar Krokodillen met de verhuis van het documentatiecentrum. Daarna gingen we zwemmen. We hadden een fijne en vermoeiende zwemtijd.
Donderdagochtend, na het turnen, konden we spelen in de klas. Na de eerste speeltijd stonden er plots werkmannen in onze gang. Die kregen ook nog de nodige aandacht :)
We aten binnen, want ze zijn op ons terras aan het werken voor de zonnescreens.
De overschot van de maïs werd op de weegschaal gebruikt om mee te spelen.
Na de middag deden we dan eindelijk onze praatronde. Daar hadden we allemaal op gewacht.
Vrijdag hadden we weer fijne ideeën om te doen. Robbe G. had een race-auto bij. We besproken wat race is, wat je dan moet doen, hoe dat eruitziet,... We kwamen op een finish, hekken, mensen, snel rijden, tunnel, looping, een ramp,...
Robbe G, Robbe S, Aline, Charlotte en Fedor maakten samen een racebaan op de automat. Dit werd fier getoond aan de anderen, na het turnen.
In de namiddag luisterden we naar het verhaal van Flin. Tijdens het spelen konden Abel en Jua naar het luisterverhaal van Abel luisteren. De oudste kleuters kwamen hun werkplan bespreken.Comments