Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

Een eerste koude week, maar toch blijven we buiten!!

Geplaatst 10 nov. 2017 09:30 door Stephanie Rockelé   [ 10 nov. 2017 09:37 bijgewerkt ]
Maandagochtend hadden we een fijne praatronde. Via de kameleon van Magali werden er voor de poppenkast golven van de zee gemaakt.
Flin speelde voor de eerste keer mee in de klas.
In de namiddag las Stephanie een verhaaltje voor op de klimtoren. Nadien wandelden we over het maïsveld naar de mevrouw haar huis, aan de overkant. Senne wilde nog eens langsgaan omdat de mevrouw had gezegd dat we mochten terugkomen. Een avontuurlijke tocht: sporen van dieren gevolgd, sporen van de tractor gevolgd, over de prikkeldraad en in de gracht. Ze waren niet thuis.
Na de laatste speeltijd kwamen de oudste Worteltjes spelen. Heel wat Krokodillen gingen in de poppenhoek en de automat van de Worteltjes spelen. En de Worteltjes gingen in de caravan, op de tablet of in het poppenhuis spelen. Dat vonden we heel leuk!!!
Dinsdag, na de praatronde, werd er in de poppenkast gespeeld met de dieren die in het water konden. Er werden veel tekeningen gemaakt. Roman en Abel speelden met het vliegtuig van Roman, buiten.
Lana speelde met Charlotte, Abel en Jua domino. Lekker gezellig!
Noore speelde een denkspel, wat moest ze goed nadenken maar ze vond het leuk. Ze speelde het 3 keer.
's Middags aten we binnen. We mochten even naar een filmpje kijken, zodat we later buiten gingen spelen. Het was koud voor de kinderen die nog niet hun muts of handschoenen bij hadden.

Na de middag las Stephanie het verhaal van Aline voor, Tinkelbell. Ook Aline, Robbe S. en Abel speelden het denkspel: matrix.
Senne stelde voor om nog eens een knuffeltje te naaien. Fie was geïnteresseerd. Dus we planden in dat Fie en Senne woensdag met wie nog wou een knuffeltje kon naaien.
Roman en Senne hadden nog een verhaal over de kampen buiten, dit gingen we dan ook woensdag oplossen met de betrokken kinderen.
Woensdag begonnen we met de kring door Roman en Senne hun probleem op te lossen. Fie, Jua, Robbe S. en Abel maakten hun eerste naaiwerk. We kozen ons atelier voor volgende week dinsdag. Na de speeltijd gingen Magali, Senne, Roman en Arn naaien met Lana.
Terwijl speelde Zouzou het matrixspel, Robbe S. speelde met de weegschaal (kastanjes en knikkers) en Fie maakte ook een matrixspel op papier.
Zo was onze woensdag heel snel om.
Donderdagochtend, na het turnen, besproken we de praatraad. Na de speeltijd gingen Fie en Aline naar de praatraad.
Er werd nog verder met de weegschaal en de matrix gespeeld. Hafsa en Robbe G. speelden samen domino.
Na de middag terug wat ontspanning tijdens een 2de poging om de overbuurvrouw te zien. Ze was heel blij om ons terug te zien. Stephanie las in haar tuin een verhaaltje voor en nadien konden we weer avontuurlijk terugkeren naar de klas. We stopten ook nog even bij de nieuwbouw. Arn vertelde dat er een muur stond met een gat van de deur er in. De kraan was net betonblokken aan het verplaatsen, dat was fascinerend. We gingen overal eens kijken. Waar de kleuterklassen komen, waar Patrick en Lore gaan zitten, waar de leerkrachten koffie kunnen drinken, ......
Er werd nog verder genaaid. Hafsa en Zouzou zagen, woensdag, de resultaten van de anderen en kregen ook zin.
Vrijdagochtend heel wat te vertellen in de kring. Fie had haar geboorteknuffel bij, een draakje. Ze had een plan: ze wilde graag in de poppenkast er mee spelen. Aline ging mee spelen. We hadden een gesprek over waar onze kleren liggen: in de kast, in de wasmand, onder bed,...
Abel was plots een zebra. Dat vonden we gek en schattig. Zebra's konden op 4 poten staan, rondlopen, gras eten,...
Noore toverde, met haar toverstaf, alle kinderen in kikkers, bij velen lukte het. En tenslotte had Robbe S. een batterij gevonden. Wat moet je daar mee doen? Roman wist dat die niet in de vuilbak mocht. 'Je moet die aan mama en papa geven. Als die een barstje heeft kan die ontploffen.', vertelde Roman ons.
'Naar het containerpark doen.', zei Senne dan. Batterijen moet je verzamelen in een aparte vuilbak niet bij fruit, koekjesverpakking, papier,...
Stephanie vertelde dat de duiveltjes vroeger een speciale vuilbak voor batterijen hadden. We gingen later op de dag eens een kijkje nemen.
Na de speeltijd gingen we turnen. Na het turnen gingen we eens bij de Duiveltjes langs voor hun speciale vuilzak voor batterijen. Ze waren er niet maar we zagen de vuilbak al staan in de gang. Na de middag gingen we nog eens proberen.
Na de middag speelde Stephanie poppenkast. De oudsten kwamen nog vertellen over hun werkplan. En we gingen nog eens terug bij de Duiveltjes langs voor de batterij. We mochten eerst bij Patrick langsgaan om zijn batterijen ook te gaan halen.


Comments