Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

De opruimrobot en wachten op de Paashaas.

Geplaatst 30 mrt. 2018 13:41 door Stephanie Rockelé
's Ochtends kregen we post van het lentefeest. We kregen een mand die we tegen donderdag moesten versieren. Waarom, dat wisten we niet. Maar we dachten/hoopten dat de Paashaas ze dan kwam vullen met lekkere chocolade eitjes.
We bekeken al het materiaal dat we meegebracht hadden voor de opruimrobot. Zo fantaseerden we hoe onze robot er kon uitzien. 
Een kleine blik op onze brainstorm:
-radio voor de keel/mond want daar komt geluid uit.
-wielen onder de robot
-pluim of elektriciteitskabel als antenne
-doos als de buik
-de hersenen met moeren en bouten en vijzen
-een gat in de buik
-een arm om te vegen
-een stofzuiger in de buik
.............
Net voor de speeltijd gingen we de elektrische schroevendraaier halen en zo konden we na de speeltijd aan de slag. Roman, Flin en Robbe S. vezen de eerste dingen vast aan de plank. Zo kon de stofzuiger al niet van de plank vallen.
In de namiddag gingen we gezellig, in de klimtoren, naar een verhaal van Pluk luisteren. Arn en Abel hielpen nog met 2 poten te zagen en er op te vijzen. Echte vakmannen!
Dinsdag, na de kring, weer aan de slag voor de robot. We kregen nu 4 wielen van Roman. Senne en Fie vezen de poten en 2 wielen er terug af en zetten de 4 wieltjes er onder. Dat ging beter.
Fie en Senne gingen zoals echte werkmannen aan de slag. Meten of de vijzen niet te lang waren voor de plank. Testen of de vijzen niet door de gaatjes van de wielen gingen.
Na de speeltijd kwam Lana helpen met de kabels in de robot te steken, Noore en Hafsa. Terwijl schilderde Robbe G. de buik van de robot.
Fie had ook nog lampjes bij voor de ogen. Daar kregen we ook weer originele en fantasierijke gedachten bij voor onze robot.
In de namiddag was het atelier met de hele school. Daarna hadden we nog even tijd om in de kring over alle ateliers te praten of dingen te tonen.

Woensdag was het geen school.
Donderdag, na het turnen, vertelde Fedor over zijn nieuwe baby-broertje 'Siegert'. Door de foto waren de kinderen al wat gerustgesteld. De kinderen van de klas keken ook uit naar de baby van Fedor.
In de namiddag mocht hij moeke(mama) en Siegert in het ziekenhuis gaan halen. Dat vond Fedor heel leuk: 'Dan ga ik moeke knuffelen.', vertelde hij.

Abel had een uitgeblazen ei bij en vertelde uitgebreid over hoe je dat moest doen. Een gaatje hier en een gaatje daar en dan blazen. Hij had zelf nog een paar eieren bij voor kinderen die dit ook wilde doen. We telden 5 eieren en 14 kinderen die dat graag wilden doen. Dus bekeken we even hoeveel eieren we nog nodig hadden. Er kwamen ideeën om in halve eieren te werken, maar dat vonden veel kinderen niet leuk. Via eieren die we tekenden kwamen we er op dat we nog 9 eieren nodig hadden. We besloten om dan naar de winkel te gaan en nog 9 eieren bij te kopen.
Toen we de eieren dan ook nog eens allemaal hadden uitgeblazen, was het al middag.

Na de middag had Roman nog een leuk boek bij met een verhaal. Hij liet het mooiste prentje in het boek zien. Een kasteel. Hij vertelde dat er vlak bij zijn huis ook een kasteel stond en daar mag je gaan wandelen over een bruggetje. De anderen waren meteen enthousiast en wilden dat kasteel ook wel van dichtbij bekijken. We konden er wel niet in, want ze zijn het aan het verbouwen.
Na de vakantie willen we plannen maken om met de auto's tot in Westmeerbeek te rijden en daar een mooie wandeling te maken in de tuin van het kasteel.

Zo vloog de dag weer helemaal om. De uitgeblazen eieren werden nog geschilderd, door wie dat wou. En Stephanie speelde nog poppenkast.
Vrijdagochtend kwamen we op het idee om toch eens op de speelplaats te gaan kijken of de Paashaas eitjes had verstopt. Als snel zagen we een mand hangen. We merkten op dat die niet van ons was maar we werden wel nieuwsgierig. Na een speurtocht van een paar manden vonden we uiteindelijk de onze. We waren heel blij en smulden ons eitje lekker op!!!!

Fie vertelde over ene sleutel die ze gevonden had op de steentjes. Van waar die sleutel kwam dat wist ze niet. Er waren heel veel mogelijkheden: fiets, auto, van een kind (speelgoed), van een huis, van Patrick, van de werkmannen,...
De sleutel hangt nu aan het secretariaat, moest iemand een sleutel kwijt zijn.

Arn ging uitpluizen hoe hij nu weer de radio met papa had opgezet. Na heel wat zoeken kwam Stephanie helpen en was Arn doodgelukkig dat het werkte. Aline herkende meteen het liedje op de radio. 
En het dansen begon. Dat beloofd tegen dat die aan de robot hangt!! :)
Zie het filmpje: Filmpje_radio en klasmoment

We gingen nog turnen. In de namiddag vierden we het Lentefeest met de hele school. We kregen lekkere eiersla. Magali was dolblij want dat wou ze ook al graag maken met die eitjes die we uitgeblazen hadden. En als afsluiter kregen we ook nog een chocolade paashaasje.


Na de vakantie willen we een bezoek plannen naar een kasteel in Westmeerbeek. We gaan de opruimrobot nog verder afmaken. Noore verjaart in de Paasvakantie.
Dus nog heel wat leuk werk om te doen voor we op kamp vertrekken.

Fijne vakantie en een leuk Paasfeest. Tot binnen 2 weken!!!


Comments