Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

Boterham met choco en met iedereen triangelen.

Geplaatst 5 okt. 2018 07:44 door Stephanie Rockelé
Dinsdagochtend begonnen we meteen met choco te maken. Er werd met de stamper gestampt :) Dat was weer nieuw en leuk. Alle noten werden platgestampt. Abel en Roxx kwamen in de potten kijken en zorgden ervoor dat de chocolade goed onder de boter werd geroerd. 
Voor de speeltijd was de eerste choco klaar. Hij was wat lopend maar wel lekker van smaak.
De 2de portie lactosevrij voor Aline werd na de speeltijd gemaakt.
Op de middag kwamen er wat extra Worteltjes. Dat vonden we niet erg 
Na de middag zaten we lekker gezellig met veel kindjes in de kring. We genoten van het verhaal van kleine draak. Die volgens Aline toch niet zo klein was, hij was groot maar volgens Briek kon groeien door veel boterhammen te eten. Fedor dacht dat kleine draak misschien iets ging laten vallen. Terwijl Robbe G. dan heel goed naar de prent keek en dacht dat kleine draak op zijn huis zat. Briek verklapte al een klein stukje door te zeggen dat het het huis van een jongetje was. Maar daarna verklapte hij niets meer.

We konden na de middag nog lekker spelen. De nieuwe stempels werden uitgeprobeerd in de klas. 
In de afsluitkring tekende Charlotte de chocopot als herinnering van deze dag.
Woensdagochtend, in de kring, Hafsa had slijm bij om mee te spelen. We spraken af dat we zoutdeeg zouden maken voor iedereen dat wou. Zo kon iedereen met zacht deeg spelen.
We verzamelde nadien het deeg en konden er donderdag nog verder mee spelen.
Robbe G. had een grote auto bij. Hij leek op onze andere grote auto's die buiten in de kast zaten. Flin, Robbe G. en Roxx gingen buiten met de 3 grote auto's spelen. Flin tekende de buitenautomat verder met de krijtjes, zodat hij een langere weg had om op te rijden. 
Fleur had 4 steentjes bij van bij haar thuis. Er werd een gesprek gestart over krijtsteentjes, vuursteentjes, krijten op het terras,... Maar uiteindelijk besloot Fleur om er mee in de zandbak te spelen.
We besproken nog de praatraad en ontdekten dat sommige kinderen hun mond op de kraan van de drinkfonteintjes zetten. Dus donderdag gingen we eens drinken aan de fonteintjes. Ons zoutdeeg werd de herinnering van deze dag. 
Donderdagochtend, na het turnen, gingen we samen naar de bibbus. Na de speeltijd gingen aan de drinkfonteintjes drinken en kijken hoe het goed lukt.
In de namiddag oefenden we het liedje dat we vrijdag op het podium gingen brengen.
We maakten een bord voor op de speelplaats: niet speelvechten.  Er werden leuke ideeën gebracht: een foto maken dat kinderen elkaar vastnemen, idee van Aline. Charlotte bracht het idee om de vingers over te tekenen als je ze als schietgeweren gebruikt. Jua en Robbe S. poseerden op de foto die er bij kwam te hangen. Aline liet weten dat we er nog een kruis moesten over zetten. 
Hafsa en Abel gingen ook nog naar de praatraad.
Vrijdagochtend hadden we een fijne praatronde. Het verslag vind je tussen de foto's. Er was een fijne interactie tussen de kinderen. Heel wat kinderen wilden ook graag in Flin zijn boek kleuren, dus er werden kopie's gemaakt. Dan ging Robbe S. verder met zijn bouwwerk, kasteel van magneten, van donderdag. We hadden in de afsluitkring afgesproken dat hij er een 3D-werk ging van maken. Dit lukte dan ook heel goed. En het werd weer opnieuw getoond in de kring.
Na het turnen brachten we ons afgewerkte affiche over de afspraak van niet speelvechten rond in alle klassen.
Na de middag beleefden we samen het concept van 'Saved by the bell.' met alle klassen. We brachten met alle kleuters het liedje: triangelen. Dit liedje vind je in bijlage. De tekst is gemakkelijk dus ik heb hem er niet bijgezet.

We konden nog wat spelen in de klas. Er werd nog met het zoutdeeg gespeeld.
Recept choco:
300ml gecondenseerde melk, 200gr pure chocolade, 100gr boter, 300gr noten (kokosnoten, hazelnoten,...)
Smelt de boter au-bain-marie. Smelt de chocolade mee. Roer de gecondenseerde melk erdoor, eventueel een beetje vanilledruppeltjes. Laat afkoelen.

Recept: lactosevrij choco:
200gr noten, 200gr lactosevrije chocolade, 100gr suiker, 100ml lactosevrije melk of room, 60ml zonnebloemolie, eventueel vanilledruppeltjes
Kook de melk met de suiker. Chocolade en noten samen malen in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan de melk, eventueel vanilledruppeltjes. Verwarm de masse en roer goed. Voeg al roerend de olie toe. Laat afkoelen.Ć
Triangelen.mp3
(358k)
Stephanie Rockelé,
5 okt. 2018 07:44
Comments