Klassen‎ > ‎Krokodilletjes‎ > ‎

Ballonnen met gas, pomplucht of onze adem.

Geplaatst 9 mrt. 2018 07:41 door Stephanie Rockelé
Maandag zocht Arn vogels op in de klasboeken. 'Er bestaat een vogel en die heet blauwborstje en dan is er nog een vogel en die zegt: 'Watje, watje.''
Samen met Senne en Lana ging Arn ook nog boeken over vogels halen in het documentatiecentrum.
In de namiddag genoten we van het zonnetje door in de klimtoren naar Pluk te luisteren.
Nadien konden we buiten, aan onze tafels, naaien en op het krijtbord tekenen.
Dinsdag las Lana het boekje van Fedor met geluidjes voor aan de jongste kleuters die wilden luisteren. Het was gezellig en leuk. Ze waren aan het genieten.
Er werden cadeautjes gemaakt voor Jua zijn verjaardag.
Na de middag gingen we weer buiten naar een verhaaltje over Klein Duimpje luisteren. Het was minder zonnig maar niet minder gezellig. We zaten op de boomstronken aan de Neteltjesklas, dicht bij de werken.
Na de laatste speeltijd kwam de mama van Jua zijn verjaardag mee vieren. 
Woensdagochtend kregen we weer post, dat vonden we heel leuk. We krijgen graag post!! De Neteltjes hadden een onderzoeksvraag. Via de tekening konden we zelf al vinden over wat de brief ging. Ze wilden weten waarom pesters pesten. Senne had een duidelijk antwoord: 'Ik denk dat ze dat leuk vinden en willen stoer doen.'
We besproken wat we doen als we een kindje zien huilen. Naar de opvang gaan, ze troosten, ze helpen, ze met rust laten,...
We kwamen tot de vaststelling dat wij allemaal een groot hart hadden en van iedereen houden. Dus we maakten dat duidelijk door allemaal hartjes te tekenen of te kleuren. We zetten allemaal onze naam er bij!! Als de poster klaar is, hangen we hem op in de klas.

We kregen nog een brief van de Banaantjes. Zij vroegen of we mee een ballon in de lucht wilden laten. Ze vroegen of we een kaartje maakten om aan hun ballon te hangen. Als iemand de ballon vindt, kunnen ze een kaartje terugsturen. Dat zagen we zeker zitten. Maar waarom maar 1 ballon? We konden toch ook meerdere ballonnen opblazen. 
Donderdagochtend, na het turnen, testten we uit of een opgeblazen ballon met een pomp of onze eigen lucht, de lucht in vloog. Hij ging niet de lucht in. Senne wist van zijn broer Tobin (in de Banaantjesklas) dat zijn papa ballonnen had gevuld met gas. Noore wist dat haar mama ook gas had voor haar ballonnen. Ze ging eens vragen of we gas mochten lenen. 
Wie wou, maakte een kaartje voor aan de ballon. We besproken wel dat het kaartje niet te zwaar mocht zijn. Anders kon de ballon niet in de lucht vliegen. (Arn had dit goed bedacht)

Na de middag speelde Stephanie poppenkast. We gingen onze ballon al halen bij de Banaantjes. En we postten ons antwoord naar de Neteltjes.
Vrijdagochtend hadden we een gezellige kring. Het was precies of we op kamp waren. Alle pyjama's werden getoond en besproken. Wat een gezellige boel!!!
We besproken hoe we een foto konden trekken van onze pyjama voor de wedstrijd bednet.
Via deze link kan je op ons stemmen:
Ook werd er met de hele school een foto getrokken. Zwaaien naar Patrick.
In de namiddag probeerden we de ballon, die we gekregen hadden van de Banaantjes, in de lucht te laten. Hij vloog weg met de wind. Maar hij vloog niet hoog. Dus hij vloog de boom in en bleef steken.
Maandag proberen we nog eens met een ballon van Noore, ook met helium er in. Tweede keer, goede keer!
Jua en Robbe S. hadden een gezellige tijd. Ze wilden graag een foto van hun bouwwerk en ze gingen die zelf maken.
Tussen de foto's vind je ook nog een filmpje met hun zoektocht.

Comments