de s'Hort des Rafals

Descripció:

Municipi.- Mancor de la Vall | Lloc.- es Rafals - Rústic - Privat | Ús.- Agrícola | Tipus.- Mineta
SituacióGoogle Maps  (31 S 487665 44012139 | Alçada.- 523 msnm

Font que es troba a uns 500 metres després de ses casses homònimes a l'esquerre des camí, al vessant nord des Puig des Suro.

Es tracta d'una font amb una mineta encastada dins un marge d'uns 2 metres de llarg i una secció tan sols de 0,35 x 0,30 m. amb una canaleta al centre per treure s'aigo. Tots els elements estan dins una gruta artificial, construcció de pedra de secció quadrada i coberta de volta que la protegeix al mateix tems que crea un espai de descans o per reunions de persones, ja que dos pedrissos un a cada costat des recinte així ho fan pensar. Just a sa boca hi ha una piqueta per guardar s'aigua per consum humà. Per baix terra una canonada de plàstic treu s'aigua de cap a fora on hi ha un abeurador per es ramat i a uns 10 metres vessant avall un vell i destruït safareig fora d'ús.

Aquí comença una antiga canal de pedra molt deteriorada amb una canonada de ciment també rompuda i vella que va de cap a ses cases. Avui aquest recorregut de 500 metres es fa amb una canonada de plàstic i s'aigua acaba a un modern aljub que hi ha abans d'arribar a ses cases amb una piqueta redona per abeurar el ramat a vora des camí.

Coordenades.- Graus decimals i (UTM)  | Datum.- WGS84 | Creat.- 06-2013 - Revisat.- 04/ 2015

  
  
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser