des Coloms / des Colomeret / des Colomer

Descripció:

Municipi.- Fornalutx | Lloc.- Coma de n'Arbona - Rústic - Privat | Ús.- Salvatge | Tipus.- Broll
SituacióGoogle Maps  (31 S 481232 4405232) | Alçada.- 909 msnm

Aquí tenim una font que està als baixos d'un penyal de dos que hi ha en forma d'agulla i amb una gran heura visible de ben enfora, en el camí que va de sa carretera de Sóller-Lluc a sa coma de n'Arbona.

Sa font té diversos ulls, dos donen s'aigua dins uns ribellets penjats a ses mateixes roques, devers un metre del terra; un altre ullal a l'esquerra ho fa dins una pica malmesa a ras de terra i altres ullals que surten per allà prop de forma espontània. Un poc més amunt hi ha les restes d'unes cases de neu i segur que sa font la feien servir els que hi anaven per feines, persona i animals. Fa uns anys damunt sa font hi havia aquesta rajola com a testimoni. Avui sa rajola ha desaparegut, no sabem si per alguna tempesta o acte vandàlic. Per sort el company Mario va guardar sa foto i avui en podem recordar d'aquesta preciosa glosa. Sa font avui tan sols serveix per donar beure al ramat salvatge que pastura per allà o algun caçador o excursionista.

Actualització del topònim: l'Arxiduc l'anomena (1884) font des Colomer, i Miquel Porcel Riera (1901) com a font del ColomeretLlegiu més detalls al blog de Joan Riera.

Coordenades.- Graus decimals i (UTM) | Datum.- WGS84 | Creat.- 03-2012 : Revisat.- 08/ 2015

  
 -
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser