des Prat / de Massanella

Descripció:

Municipi.- Escorca | Lloc.- Massanella - Rústic - Privat | Ús.- Agrícola | Tipus.- Mineta
Situació: Google Maps  (31 S 485524 4404450) | Alçada.- 768 msnm

La font del Prat és coneguda també com la 'font de Massanella', finca que és la destinació de l'aigua que brolla d'ella i que està inscrit en les pedres de l'arc d'entrada.

És una font amb dipòsit d'uns 3 metres de llarg per 1 d'ample i que brolla tot l'any. La part frontal de l'interior és tot una gran roca d'uns 90 cm. d'alt; la resta és tot de pedra en sec. Les parets són rectes i el sostre és de volta recolzant-se en la roca per davant i en el sòl la resta.

L'ullal està a uns 60 cm. per sota el nivell del terreny en la part contrària a la boca d'entrada i hi ha dos graons per accedir a l'aigua. Sota el graó més baix està la sortida de l'aigua a la canaleta amb una reixeta de ferro i en la seva part superior del graó té gravat en la pedra l'any que se suposa és el de la seva construcció: 1748, vegeu-la a baix una imatge den Toni Sureda -Socay-. Hi ha una reixeta metàl·lica que protegeix l'accés però està sense pany. L'aigua del fons és tan cristal·lina que fa dubtar de si veus l'aigua o les pedres del fons.

Aquí comença la molt coneguda entre els excursionistes 'canaleta de Massanella', un recorregut impressionant per un senderó que corre al costat de la canal i que arriba fins a la possessió de Massanella, al costat del poble de Mancor de la Vall, a uns 7 kms. de distància de la font. Podeu veure una imatge de sa placa identificativa d'aquesta canal per cortesia den Toni Sureda -Socay- i una completa descripció d'ella a toponimiamallorca.net.

Coordenades.- Graus decimals i (UTM) | Datum.- WGS84 | Creat.- 10-2011 : Revisat.- 08/2016

    
  
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser