des Noguer

Descripció:

Municipi.- Escorca | Lloc.- Cúber - Rústic - Privat | Ús.- Consum | Tipus.- Mineta
Situació: Google Maps  (31 S 482894 4404188) | Alçada.- 761 msnm

Una font molt coneguda per la qualitat i quantitat d'aigua que hi brolla durant tot l'any. Està situada en l'antic camí de ferradura que anava de Lluc a Sóller i que acaba en el barranc de Biniaraix. Actualment a la zona existeix una àrea recreativa amb taules i bancs a l'ombra d'alguns pins, platers i nogueres que són els que li donen nom a la font.

La font té dues parts:

La part alta és on hi ha una mineta de captació d'uns 6 metres de longitud i una secció rectangular d'uns 0,70 x 0,50 metres i que el seu final hi trobem l'ullal de la font. Les parets són de pedra en sec i el sostre de lloses planes de gran mida. La boca està protegida mitjançant un portell amb reixeta i en la seva part baixa fa un graó que té la boca de la canal que porta l'aigua cap al sortidor en la part baixa.

La part baixa que és la més visible i coneguda consta de la sortida d'aigua o sortidor provinent de la mineta i que diposita l'aigua en un gran abeurador de pedra. Hi ha dos sobreeixidors que porten el sobrant a la canal de formigó construïda per transvasar l'aigua del Gorg Blau cap a l'embassament de Cúber. La petita canal (0,20 x 0,20) que comunica la mineta de dalt amb el sortidor també és de pedra.

Existeix un tubet per facilitar la recollida d'aigua a les nombroses persones que acudeixen amb les seves garrafes a recollir el preuat líquid.

Coordenades.- Graus decimals i (UTM) | Datum.- WGS84 | Creat.- 10-2011 : Revisat.- 06/ 2012

    
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser