de sa Gruta

Descripció:

Municipi.- Alaró | Lloc.- Solleric - Rústic - Privat | Ús.- Agrícola | Tipus.- Gruta
Situació: Google Maps  (31 S 483342 4399762) | Alçada.- 472 msnm

Espectacular font que es troba entre Solleric i es puig de Sant Miquel, passat sa font des Verro a un camí que és una dracera per anar a ses cases d'Oli Clar.

Com diu el seu nom, sa font està dins una gruta artificial de grans dimensions i que sa primera impressió que dóna es la de que en el seu temps havia de ser un lloc de reunió, festes o actes socials i familiars donat ses grans dimensions de s'esplanada i tenir tots els envoltants amb bancs i pedrissos de pedra.

Es conjunt té dues parts ben diferenciades:

- Interior, sa gruta en sí amb coberta de volta de mig punt amb sa surgència d'aigo al fons dins com una altra mena de gruta en petit. S'ullal descarrega es liquid per un solc que passa per un petit ribell i que a cada a una pica de pedra. Sa paret del fons té restes decoratives aferrades amb trossos d'estalactites que ben bé podrien ser d'aquesta mateixa gruta ja que a nes sostre de sa volta hi ha trossos tallats d'algunes d'aquestes formacions calcaries.

- Exterior, una esplanada que es sa coberta d'un gran aljub amb un pou de pedra de secció quadrada i una mina de desguàs a sa part d'abaix, davall una escala de pedra que serveix d'accés al conjunt. En terra d'aquesta esplanada hi ha restes d'un bonic trespol fet amb còdols.

Avui una canonada de plàstic surt de sa piqueta, entra dins s'aljub, surt per sa mina de desguàs i ja enterrada, surt de sa mina i es perd de vista, suposam de cap a ses cases. De ses dotze fonts que hi ha constància a Solleric sa font des Pi es sa més cabalosa mentre que aquesta és sa que dona s'aigo més fina.

Coordenades.- Graus decimals i (UTM)| Datum.- WGS84 | Creat.- 04-2012 : Revisat.- 07/2013

  
  
  


SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser