Inici 2013/14‎ > ‎

"Deures" per a les vacances

17 de des. 2013, 22:10 publicada per Alessandro Maccarrone Heredia   [ actualitzat el 18 de des. 2014, 21:40 ]

Aquí teniu una sèrie de tasques per no perdre el contacte amb la Física durant les vacances de Nadal. Com veureu, només una d'elles és obligatòria per a tothom, la resta són opcionals i sumaran a la nota d'avaluació continuada del 2n trimestre.

Bones festes a tothom!

Mapa conceptual sobre moviments 1D

Obligatòria i individual

Heu d'elaborar un mapa conceptual amb els conceptes que han aparegut en el tema de moviments en 1 dimensió, que hem treballat durant el 1r trimestre. Haurien d'aparèixer, com a mínim, els conceptes següents:

Posició, desplaçament, trajectòria, distància recorreguda, temps, velocitat instantània, velocitat mitjana, rapidesa instantània, rapidesa mitjana, acceleració mitjana, acceleracció instantània, força, massa, lleis de Newton, quantitat de moviment, impuls

Podeu fer-lo a mà o fer servir alguna de les eines digitals que us va recomanar l'Imma Oliva. També podeu fer-lo en Prezi. En qualsevol cas, l'heu d'acabar col·locant a la vostra carpeta de l'assignatura, en forma d'imatge o d'enllaç.

Tira còmica sobre el moviment

Opcional i, com a molt, en grups de 3

Heu de crear una tira còmica a partir dels conceptes del tema de moviments en 1 dimensió. La gràcia és que jugueu amb algun d'aquests conceptes per aprofitar-ne algun doble sentit o per provocar una situació absurda o graciosa.

No ha de ser excessivament llarga: pot tenir entre 1 i 6 vinyetes. Es pot fer a mà i després escanejar-la, però també podeu utilitzar alguna de les aplicacions següents:
Un cop acabada, l'heu de col·locar a la carpeta de l'assignatura (cadascú a la seva).

Estimar la potència d'un aerogenerador

Opcional i, com a molt, per parelles

Heu de deduir com es pot calcular la potència d'un aerogenerador. Es tracta que trobeu una fòrmula que depengui de les diferents variables que són rellevants per al problema. Després, podeu buscar valors concrets realistes d'aquestes variables, substituir-les i comparar el valor de la potència que obtingueu, amb els valors reals, que podeu trobar a la xarxa.

Heu de penjar la deducció i els càlculs a la carpeta de l'assignatura (cadascú a la seva).

Comentar xerrades de física

Opcional i individual

Heu de mirar alguna de les xerrades de física que teniu a continuació i després fer-ne un comentari. Heu de resumir les idees principals que hagueu entès i destacar el que més us hagi interessat.

Aquest comentari s'ha de compartir a Edmodo, juntament amb l'enllaç a la xerrada corresponent.
Comments