Animationsuppgift

Uppgiftsbeskrivning

Arbetsområdet är ett samarbete mellan ämnena Slöjd och Bild. Målet med detta arbetsområde är att du ska skapa en animation med temat identitet. De flesta har sett en animerad film någon gång - men få funderar över det enorma arbete som ligger bakom bara ett fåtal sekunder färdig film.Här får du tillfälle att arbeta med de olika processerna i animation: 

1. Genom tovning skapar du en figur/docka, som uttrycker en identitet. 

2. Du skapar kulisser till din film av ex. kartong collageteknik, och andra material. 

3.I dessa kulisser ingår designandet av en miniatyrmöbel i hårda material (ex. trä, metall) - från tankeprocess, via skiss och ritning till färdig produkt. 

4.Slutligen prövar du tillsammans med några klasskamrater på att animera och klippa en filmsnutt vars handling kretsar kring identitet.

Fredag 18/3 ska er film vara inlämnad. Inlämningen gör ni så här:

1. Ladda upp er färdiga film till YouTube. Alla har ett Youtubekonto som tillhör er Google-adress, alltså faladsgardenlund-adressen. Filmen ska läggas som "OLISTAD", alltså inte privat. Olistad betyder att de med länken kan se filmen. PRIVAT betyder att bara du själv kan se den, men inte Niclas - vilket inte är bra!

2. Skicka länken till niclas.christensson@faladsgardenlund.se
Funkar det av någon anledning inte att maila - lägg länken i det dokument där ni skrev manus, som bör heta Animation-DittNamn-DinKlass. Dubbelkolla i så fall att dokumentet är delat med Niclas.

Stöter ni på problem når ni mig på mail!

/Niclas

När du ha kommit på din idé behöver du arbeta med manus, storyboard och skissande av figur och miljöer. Du skriver dina tankar i ditt delade dokument (Animation-DittNamn-Klass).

Ditt manus omarbetar du sedan till ett sturyboard, dvs. ett manus där du tecknar varje scen i din film enkelt och beskriver vad som händer i text.

Ditt storyboard behöver inte vara noggrant tecknat, utan har som syfte att beskriva hur din film faktiskt kommer att se ut. Exempel på hur storyboard kan se ut hittar du här nedan:Lite tips på hur man kan jobba med olika kameravinklar hittar ni i filmen nedan:

YouTube-video
Bildspelet som används vid uppgiftsgenomgång (OBS! Måste laddas ner!):