Podijeli s nama tvoju herojsku priču. Najbolja priča dobiva super nagradu! 
Glasanje će biti 01.02.2018. tada kada skupimo dovoljno priča. Priče obavezno pošalji na mail heroji
Ako imaš koju fotku, to bi bilo super!

SAMIR

posted Dec 25, 2017, 5:33 AM by Extremesurvive Survival School   [ updated Dec 25, 2017, 5:38 AM ]

Probudili su me Zora i jedan moj prijatelj i rekli su mi da je božić i da imam neko iznenađenje ispod bora Zora mi je dala iznenađenje,otvorijo sam ga i bio sam jako sretan i tako sam se sjetio da je danas pravi dan za lov,tako sam odlučio da mojih 120 Kn iz iznenađenja da dam nekome ko če ih cjenit više nego ja.
Tako sam zapaketirao pare i panetone i krenuo u lov.
Došao sam u dom za beskučnike i vidjeo sam sam kuhara i kuharicu i krenuli smo im pričat zašto smo došli...
Ona i on su nam odmah doveli dva beskučnika i tu sam upoznao Samira i krenuo sam mu pričat kosmo,štasmo i zašto...
Pitao sam dali bi volio podjeliti njegovu životnu priču,nije mi puno ispričao i vidjelo se da mu nije bilo lako,rekao je da od malena je bio osam godina u popravnom domu i onda u tri različita doma pa kad je izašao je našao curu pa drugu pa treču i onda ga opljačkale i od tog dana je ostao bez ljubavi,prijatelja,pažnje i stana tako se našao sa kuharom j živjeli su skupa godinama i djelili su sve ono najmanje hrane kojih su imali,živjeli su po ulicama autima kontenerima...
Onda su kuhar i samir dobili smještaj u domu za beskučnike ja sam mu dao poklon i on se šokirao od sreće i pitao sam ga dali se želi slikat

ANA I NJEZIN ŽIVOT

posted Dec 25, 2017, 5:28 AM by Extremesurvive Survival School   [ updated Dec 25, 2017, 5:37 AM ]

Danas sam upoznala Anu, njoj uopče nije lako,bilo je jako tužno i mislim da treba biti zahvalan sa ovime što imamo.Imala je stan koji je dala kčeri ali njezina kčerka ga nije plačala ,pa je Ana ostala bez stana.Živjela je na Valovinama,bez struje i tamo je mogla biti samo 6 mjeseci  dok ravnateljica i voditeljica doma za beskučnike nisu došli po nju.pitali su je dali da dođu neki drugi dan ali ona je rekla da je vode odmah.Kada mi je rekla da ju sin nikada nije posjetio jako sam se rastužila.Tada sam je pitala za sliku ,dala sam joj panetone i čestitku sa novcem zaželila joj sve najbolje i sretne blagdane.
Stalno me grlila i ljubila.I mislim da si je našla pravi dom,ali poslje 1 godine moraju otiči i početi se sami snalaziti.

Rekli su mi da se opet vratim u posjet,a to ču i napraviti.

LEKCIJA ŽIVOTA - Dobio sam više nego što sam dao

posted Dec 23, 2017, 12:55 AM by Extremesurvive Survival School   [ updated Dec 24, 2017, 12:59 AM ]


...mislim da takvim ljudima teže pada usamljenost nego siromaštvo. Moj heroj mi je pokazao da i kad nemaš ništa uvijek možeš pokloniti osmjeh i koju toplu riječ. U današnje vrijeme je možda najveći poklon da nekom posvetiš malo vremena, obiđeš i pitaš kako je. Ljudi su postali otuđeni i upravo najčešća isprika je da nemaju vremena za takve stvari. Postoji jedna izreka: sve što je vrijedno stane u srce. Ne u torbe, ne u džepove. U srce

Marco se ponovo vratio posjetiti svog Heroja, te mu je poklonio dva para cipela i sa svojim tatom popravio razbijena vrata od kamp kućice tako da heroju nije hladno tokom zime.


Dobar čin treba postati IN

posted Dec 23, 2017, 12:51 AM by Extremesurvive Survival School   [ updated Dec 24, 2017, 12:58 AM ]

Razmisljajuci o projektu, koji polako realiziramo, odlucio sam potraziti ljude kojima je potrebna pomoc i zive u teskom stanju. Pomocu jedne zene, uspio sam nabaviti broj jedne starice. Nazvao sam je na telefon, te sam rekao da ako moze, da bih joj dao 100 kn za Bozic. Rekao sam joj di se nalazim, te je ona rekla da ce doci dole. Gledao sam u okolo i vidio neku staricu kako nosi 2 boce u ruci. Prisao sam je i rekao je dobro vecer i ponovo je sve ispricao u lice. Ona je dijelovala kao da se i ne sjeca da sam je zvao, no... nema veze. Dao sam joj novac na ruke i rekao je da joj je to poklon za Bozic od mene. Ona me pitala gdije zivim i dijelovala je kao da mi zeli vratit pare. Ja sam rekao da ni slucajno i da je to sad njeno jer skreno, pare su nebitne, to je samo glupi papir, koji danas na zalost, sve ovisi o njemu. Zagrlio sam staricu i zazelio je sretan Bozic. Pitao sam je za sliku i ona je pristala vrlo lako. Rekao sam joj ako treba nesto, da ce mo doci opet, bilo to 1,2,3 ili sto puta, zato jer ljudi, nemate pojma kakav je osjecaj kada nekom starcu ili starici pomognete, kojima svaki dan moze biti i zadnji, ali oni se ipak izbore jer su jaki i hrabri, jer su oni nasi HEROJI PREZIVLJAVANJA!!!


1-4 of 4