Croke Park

Després de les intenses jornades de convivència, avui tocava un pla una mica més tranquil. Visitàvem l'estadi nacional de Croke Park, seu de l'Associació Atlètica Gaèlica, l'organització esportiva més gran d'Irlanda. En aquest camp es juga sobretot els esports propis del país. En canvi, no es juga a futbol, però sí a futbol gaèlic, a hurling i a rugby. De fet, les finals es juguen totes aquí. No és l'estadi de cap equip, sinó l'estadi de les finals. A més, té altres usos. Té capacitat per més de 80.000 persones. 


Quan hem arribat, hem visionat un vídeo primer per situar-nos. Hem vist imatges de dues finals del 2009, de futbol gaèlic i de hurling. Hem sabut que és un estadi del segle XIX amb moltes remodelacions. Una de les zones de l'estadi està tal com va quedar al 1920, als atemptats contra líders irlandesos, on van morir una vintena de persones. És l'estadi de tots els irlandesos i el tenen com a molt seu.Hem pogut estar sobre el camp, a les graderies, les tribunes... També hem estat a la zona de VIPs. Ens han deixat entrar als vestuaris que utilitzen els equips i als llocs on després dels partits es prenen quelcom, suposem que cerveses. Té la nota curiosa que després dels partits els dos equips prenen la beguda junts, com si res hagués passat.

Després de la visita a l'estadi, ens hem dirigit al centre de Dublín un altre cop. Avui tenien temps lliure per passejar i comprar souvenirs i algun record, tot amb uns límits. La veritat és que no s'han separat de nosaltres. Ens ho hem passat molt bé. Hem aprofitat per fer compres per la tornada, així com també, hem aprofitat per comprar alguna targeta d'agraïment a les famílies on han estat aquests dies i qui volia, una altra per la classe del col·legi. Grans records per una estada inolvidable!

Comments