Sensibilització


Com va anar el Barrejant 2018

3 de nov. 2018, 2:25 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 15 de nov. 2018, 1:09 ]

Aquí teniu tot el material que es va utilitzar per a realitzar l'activitat DONES AL CARRER, que amb tant d'èxit es va portar a terme el dia 6 d'octubre al Barrejant 2018, amb la participació de gairebé totes les escoles de Sant Boi i l'Esc. Josep Tarradellas del Prat. Cal dir que la proposta d'incorporar el nom de dones (22) al nomenclator de la vila,  serà entregada oficialment a la nostra alcaldessa Lluïsa Moret. La manera de fer aquesta incorporació al nomenclator, l'haurà de decidir el nostre consistori.

Igualtat de génere: DONES AL CARRER!

En el marc de la proposta que enguany fem pel Barrejant volem reivindicar … Hem de reivindicar aquesta igualtat i aquesta diferència que en principi i teòricament, és acceptada per tothom però que a l’hora de la veritat es tradueix en grans desigualtats entre dones i homes. Des de les escoles reivindiquem aquesta igualtat intentant fent més visible en la nostra societat la presència de les dones.

MATERIALS 

BARREJANT 2018

23 d’ag. 2018, 8:48 publicada per Josep Botia   [ actualitzat el 23 de set. 2018, 11:38 per Ensenyament Solidari ]

Com cada curs Ensenyament Solidari i les escoles hi serem al BARREJANT. Aquí teniu la informació de com participem  les escoles de Sant Boi i alguns d'altres pobles que acostumen a fer-ho amb nosaltres com Santa Coloma de Cerelló, El prat de Llobregat...

Aquí teniu el cartell anunciador de la nostra participació que serveix de portada del dossier que donem a les escoles amb informació sobre el tema d'enguany (Igualtat de gènere: DONES AL CARRER!) i com treballar-ho i participar en l'activitat del dissabte 6 d'octubre a a les 12 del migdia a la plaça Teresa Valls i Diví, altrament dita de les Piràmides.
També trobareu un TUTORIAL de com contruir a partir d'una caixa l'edifici que us proposem per l'activitat col·lectiva de totes les escoles.

La Canço Interpretada per Petaca (Petit Taller de Cançons)
Sopar solidari. 10 edició

1 de juny 2018, 7:50 publicada per Josep Botia   [ actualitzat el 1 de juny 2018, 7:56 per Ensenyament Solidari ]

Per 10è any consecutiu organitzem el Sopar Solidari al Barri de Can Carreres per tal de recollir fons per ajudar a construir escoles rurals (Escuelitas) al poble de San Miguelito de Nicaragua, agermanat amb Sant Boi i amb el que la nostra ONG realitza tasques de cooperació des de fa mes de 15 anys.

Data: 8 de juny 2018
Lloc: Plaça Pedres Blanques del Barri de Can Carreres  Sant Boi de Llobregat

Les escoles al BARREJANT ´17

15 d’oct. 2017, 9:55 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 18 d’oct. 2017, 4:12 ]

LES ECOLES CANTEM A LA LLIBERTAT

23 escoles, 21 de Sant Boi i dues convidades, Pla de les Vinyes (Santa Coloma de C.) i Esc. Tarradellas del Prat de Llobregat, van presentar, amb l'ajuda d'Ensenyament Solidari, el treball realitzat sobre el tema del BARREJANT d'enguany "Cantem a la llibertat " acompanyats pel grup musical DANTUVI TRIO. L'alumnat dels diferents centres van anar cantant els seus garrotins el dissabte 30 d'octubre a la plaça Valls i Diví que  com cada any es celebra la festa de la Solidaritat.
Els garrotins elaborats durant les semanes anteriors en els seus centres, amb el lema esmentat, van ser cantats i corejats pel públic assistent. També van elaborar cartells plasmant les seves lletres i els diferents logotips representant la llibertat d'expressió que es van anar penjant en dos totems a mida que s'anaven cantant els garrotins.
Tota aquesta representació festiva musical i plàstica del treball sensibilitzant sobre els valors de la llibertat a la nostra societat, va ser possible a la participació del professorat dels nostres centres educatius al qual els hem de felicitar i agrair la tasca realitzada.
A continuació podreu veure i sentí la plasmació en imatges i so d'aquesta activitat de les escoles al BARREJANT 17 . 
El muntatge plàstic amb les lletres dels garrotins i els logos sobre la llibertat d'expressió realitzats per les escoles, el podeu veure tranquíl·lament a la BIBLIOTECA RUBIÓ I BALAGUER DEL NOSTRE POBLE.

Imatges i so de l'activitat 

Les escoles cantant al Barrejant el dissabte 30 d'octubre


Els logos de la llibertat d'expressió

icones llibertat expressioBarrejant 2017

7 de set. 2017, 3:12 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 15 d’oct. 2017, 9:47 ]

Les escoles de Sant Boi Cantem a la llibertat 
d'expressió amb rumba catalana (Garrotins)

Com cada any al mes d'octubre ( aquest curs serà el 29 i 30 de setembre i l'1 d'octubre) ja està amb nosaltres el Barrejant 2017, Trobada de la solidaritat. Y com sempre des de fa 10 anys Ensenyament Solidari no podia faltar amb la seva proposta de treball amb les escoles.
 
El lema aprovat pel Consell de Cooperació d'enguany és PER LA LLIBERTAT . La proposta que fem amb les escoles serà al voltant  de la llibertat d'expressió amb el lema: Les escoles de Sant Boi cantem a la llibertat d'expressió.

Aquí trobareu els Materials en format pdf  on 
cada escola té el seu dossier individualitzat
A banda del dossier també teniu un excelent  tutorial elaborat pel grup DANTUVI TRIO

9è Sopar Solidari

27 de maig 2017, 10:42 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 27 de maig 2017, 11:15 ]

Per 9è any consecutiu organitzem el Sopar Solidari al Barri de Can Carreres per tal de recollir fons per ajudar a construir escoles rurals (Escuelitas) al poble de San Miguelito de Nicaragua, agermanat amb Sant Boi i amb el que la nostra ONG realitza tasques de cooperació des de fa mes de 15 anys.

Data: 9 de juny 2017
Lloc: Plaça Pedres Blanques del Barri de Can Carreres  Sant Boi de Llobregat

Menú solidari
Aportació de 15  € i de 10 € pels infants fins a 12 anys 
Fes la teva reserva contactant amb els membres d’Ensenyament Solidari o omplint aquest formulari

9è Sopar solidari ‎[formulari]‎

També pots col·laborar, encara que participis, traient el tiquet per a la taula 0 

Un cop més hem de donar les gràcies a la Comunitat de propietaris a través de la seva Comissió de Festes del Barri de Can Carreres pel seu suport a la realització d'aquesta activitat. 

Les Escoles de Sant Boi desmuntem mentides

5 d’oct. 2016, 2:07 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 26 d’oct. 2016, 8:28 per Josep Botia ]

L'activitat del diumenge 2 d'octubre al Barrejant, per part de les escoles amb Ensenyament Solidari, va ser tot un èxit. Les escoles havien treballat, en menor o major intensitat el tema proposat en un temps record i la seva tasca es va veure plasmada plàsticament en la presentació que es va
veure al BARREJANT 2016. A continuació us presentem amb imatges com va anar aquest esdeveniment de les escoles de Sant Boi desmuntant mentides en la que s'inclouen també imatges de fotografies i vídeos del treball previ de preparació a les escoles.

El resultat d'aquesta activitat té continuació i estarà exposada a la Biblioteca Municipal Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi fins al 24 d'octubre d'enguany.
LES ESCOLES DE SANT BOI DESMUNTEM MENTIDES (documents)

Ensenyament Solidari al Barrejant 2016

6 de set. 2016, 11:00 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 9 de set. 2016, 4:56 ]

Aquest any: Les escoles de Sant Boi desmuntem mentides

Com cada any al mes d'octubre ( aquest curs serà el 30 de setembre i l'1 i 2 d'octubre) ja està amb nosaltres el Barrejant, Trobada de la solidaritat. Y com sempre des de fa 10 anys Ensenyament Solidari no podia faltar amb la seva proposta de treball amb les escoles.
 
El lema aprovat pel Consell de Cooperació d'enguany és SOM IGUALS, SOM DIFERENTS. La proposta que fem amb les escoles serà al voltant dels falsos rumors que enverinen la nostre convivencia:  
Les escoles de Sant Boi desmuntem mentides

Aquí trobareu els Materials en format pdf  on 
cada escola té el seu dossier individualitzat
A banda del dossier també teniu un tutorial que ens ajudarà a realitzar la proposta del dia final que ve detallada al dossier

8è Sopar Solidari

29 de maig 2016, 11:28 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 29 de maig 2016, 11:56 ]

 8soparSolidariWeb.jpg  El proper divendres 10 de juny, a Can carreres (Sant Boi de LL) realitzarem per 8è cop el Sopar de la Solidaritat. El que recollim s'invertirà en l'ajuda a la construcció d'escoles rurals a San Miguelito. Per assistir podeu fer la reserva a través de qualsevol 

membre de la nostra ONG o  a M. Àngels Silva: msilva52@esolidari.org  (Tf. 639933222)

o també omplint el següent formulari.

(Si algú no pot venir al sopar i vol col·laborar, pot fer un ingrés al c/c de l’ONG Ensenyament SolidariBanc Sabadell - c/c ES71 0081 1609 1900 0633 0248(desgrava a la Renda))
Jornada de formació d'Ensenyament Solidari

2 d’abr. 2016, 3:17 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 2 d’abr. 2016, 3:20 ]

l'Olivera, Sant Boi. Dissabte 2 d'abril de 2016.

Un grup de persones de nova incorporació i interessades en participar a la nostra entitat s'han reunit per rebre informació i formació sobre les tasques que portem a terme. La sessió s'ha estructurat en tres mòduls:

1. Introdució general 
2. Les intervencions i projectes fets a Marianao a Cuba
3. Projectes i accions fetes a San Miguelito Nicaragua
4. Infraestructura del viatge i estada a Nicaragua
4. L'organització documental i de comunicació1-10 of 30