PiA amb Marianao‎ > ‎

Publicar a PiA amb Marianao


Jornades d'intercanvi pedagògic a Cuba 2016

7 de febr. 2017, 2:52 publicada per Josep Carrión   [ actualitzat el 7 de febr. 2017, 9:31 per Josep Botia ]

Dins del marc de l'agermanament entre els municipis de Marianao, Cuba i Sant Boi, Catalunya , Ensenyament Solidari  organitzà  entre els dies 12 al 20 de maig del 2016 la Jornada d'Intercanvi Pedagògic  amb la participació de docents de tots dos Municipis i que es ve realitzant des de l'any 2001. Per part de la nostra associació van participar dues persones que realitzaren els tallers del Joc i d'Atenció a la diversitat a l'aula. Participaren una trentena de mestres de primaria i secundària de diverses escoles del municipi de Marianao (La Havana).
Aquestes jornades de treball van permetre un intercanvi molt profitós entre els assistents.

Ensenyament Solidari notícia a la TV cubana

9 de set. 2014, 5:33 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 9 de set. 2014, 14:43 per Josep Botia ]

El director del teatre de Sant Boi de Marianao, l'Havana, explica en una entrevista a la TV Cubana les activitats que es realitzaran (i que a hores d'ara ja s'han realitzat)  durant la Jornada Catalana i en la que Ensenyament Solidari, va participar.

Jornades d'intercanvi pedagògic

28 d’abr. 2014, 8:39 publicada per josep carrion   [ actualitzat el 28 d’abr. 2014, 9:01 per Ensenyament Solidari ]

Tres membres de la nostra associació han viatjat a Marianao (Cuba) per participar en unes jornades d'intercanvi pedagògic sobre valors. Des del dia 26 al 3 de maig es realitzarant tot una sèrie d'activitas: ponències, visites a les escoles, trobades amb mestres i autoritats educatives... L'objectiu és mantenir actives les relacions i fer seguiment dels convenis i projectes que es porten a terme al municipi de Marianao en La Havana. 

El programa de ponències per la nostra part són :Aprender desde la diversidad, una mirada con valores, De los valores a la conciencia; un camino a descubrir, La igualdad también se aprende, Festivalores, grandes juegos para grandes valores.

Projecte "Barrejant...compartiendo..."

4 d’abr. 2014, 8:26 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 16 d’abr. 2014, 9:29 per Josep Botia ]

barrejantCompartiendo.jpg
El Projecte del Teatro Sant Boi de Marianao a Cuba  "Barrejant...compartiendo..." consisteix a convertir aquesta institució en un pont cultural entre Catalunya i Cuba per, a través del coneixement dels aspectes fonamentals de la història, cultura i llengua d'aquesta Nació,  brindar a la població 
vies i mitjans per seva superació cultural, utilització sana del temps lliure, confraternització i cura del entorn en esdevenir protagonistes del projecte.

Programa de la Jornada Col.laboració a Marianao Cuba

27 de març 2014, 10:32 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 4 d’abr. 2014, 7:36 ]

Un dels objectiu de la nostra associació , en el marc dels agermanaments, és el promo

La seva presencia i col·laboració a les escoles cubanes ha ajudat a actualitzar i millorar els continguts i metodologies de treball.ure el coneixement de la llengua i cultura catalana. Els agermanaments entre les escoles cubanes i de Sant boi ha estat un espai adient per estimular aquest objectiu. .Una companya Sara García , mestra de la nostra població y membre de la nostra associació ha fet una estada de quatre mesos ajudant a dinamitzar aquesta activitat pedagògica, que a Marianao (Cuba) es concreta en " Los círculos de interés". Una mena de Tallers sobre Catalunya, on es parteix, sobre el punts en comú entre Marianao (Cuba) 
Marianao (Sant Boi) fins arribar a la comparativa entre Cuba i Catalunya, descobrint els seu 
Altre de les intervencions ha estat impartit un curs de català adreçat als mestre i les mestres del Municipi de Marianao, especialment escoles agermanades, molts dels quals estan implicats directament en les activitats dels Círculos. L'activitat ha esta un èxit han assistit al curs 12 alumnes regularment!!punts en comú i les seves diferències tant nivell cultural com històric .

ES conjuntament amb la brigada amics de Cuba del Prat ha enviat un contenidor amb material escolar, llibres, enciclopèdies, estris de cuina i altres diversos. La gestió de rebuda i repartiment ha estat també una tasca realitzada durant l'estada de la nostra col·laboradora i membre d'ES. Podem afirmar ara, que totes les escoles de Marianao (Cuba), tenen com a mínim una enciclopèdia i una dotació de llibres de lectura infantils, alguns d'ells en català, que els hi serà de molt ajut en el seu procés educatiu.

Ha esta una experiència inoblidable a tant a nivell personal com professional, l'hospitalitat i sobre tot la generositat de les persones que allà m'he trobat m'acompanyaran tota la vida, l'interès i la curiositat per la nostra cultura i la nostra llengua, des d'un país tan llunyà, m'ha fet veure que 7774 km no són res, que en realitat estem molt aprop... jo sempre els portaré en el meu cor.


Activitats dels circulos de Catalunya a Cuba

7 de març 2014, 11:20 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 29 de març 2014, 11:19 ]COOPERACIÓ AMB MARIANAO DE LA HAVANA (CUBA)

19 de març 2012, 9:04 publicada per Ensenyament Solidari

COOPERACIÓ AMB MARIANAO DE LA HAVANA (CUBA)
1. AGERMANAMENT AMB LES ECOLES
2. ARRANJAMENT DE LA CUINA ESCOLAR CICLO I
3. COL.LABORACIÓ AMB EL TEATRE SANT BOI.1. AGERMANAMENT AMB LES ECOLES


En la mesura del possible hem mantingut les activitats d’agermanament entre escoles realitzant enviaments de correspondència. També hem mantingut un parell de trobades amb els centres educatius de Marianao per a veure les directrius que havien de prendre els agermanaments.

Hem fet enviament de material escolar per a dotar les 15 escoles que realitzen “centros de interés sobre Catalunya”

2. ARRANJAMENT DE LA CUINA ESCOLAR CICLO I


Aquest és el projecte amb més volum econòmic que desenvolupem a Cuba. Durant l’any 2011 s’ha treballat per aconseguir que la campana extractora d’aquesta cuina, fos una realitat. A hores d’ara encara ho és. A part hem col•laborat en la renovació de la il•luminació de la cuina i en la reparació dels camions que fan el repartiment del menjar per les escoles.


3. COL•LABORACIÓ AMB EL TEATRE SANT BOI.

A Marianao hi ha el teatre Sant Boi que va ser posat en marxa gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Boi (per això el seu nom). Atès que és un teatre que fa representacions pels escolars del municipi es fan col•laboracions puntuals. En aquest sentit hem col•laborat en la compra de ventiladors, en l’arranjament de l’equip de so i la il•luminació i en altres petites actuacions que han anat sorgint.

4. IMATGES

Cuina de Ciclo 1

1-7 of 7