Estiu 2017 a San Miguelito

20 d’oct. 2017, 12:42 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 3 de des. 2017, 11:53 ]
El passat mes d'agost una delegació de 5 membres d'Ensenyament 
Solidari vam viatjar des de Barcelona a Nicaragua carregats de material escolar i instruments musicals per fer una estada de 18 dies a San Miguelito, municipi agermanat amb Sant Boi.
 
Vam poder fer un petit intercanvi d'experiències amb el professorat local i després vam poder visitar 18 escoles rurals, fer el seguiment de les noves construccions i supervisar les obres  ja finalitzades. Això ens va permetre parlar tant amb les famílies de la comunitat com amb directors i professors, i també iteractuar i jugar amb els nens.
L’accés a aquestes escoles és lluny i es fa en 4x4 per camins en molt mal estat, sovint creuant rius i rieres que a vegades tenen crescudes sobtades i no permeten el seu accés. Hi vam poder arribar a cavall i a vegades caminant fins a  3 hores. Però experiència és fantàstica i s'ho val Com sempre, però, som molt ben rebuts perquè són gent agraïda i ens preparen balls , poemes i el menjar autòcton que no falla. El projecte gaudeix d'una bona salut i  té una continuïtat esperada per tots.
També el nou projecte de l'escola de música segueix endavant engegant poc a poc i esperem que es puguin formar professors de música per primària.
Més endavant publicarem un informe més detallat de les actuacions a les diferents escoles.

Alba Simarro, M.carme Ramos i Judit Fiol