Inici‎ > ‎

publicar a inici


Sopar solidari. 7a edició

18 de maig 2015, 3:19 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 18 de maig 2015, 3:56 ]

   El proper divendres 5 de juny, a Can carreres (Sant Boi de LL) realitzarem per 7è cop el Sopar de la Solidaritat. El que recollim s'invertirà en l'ajuda a la construcció d'escoles rurals a San Miguelito. Per assistir podeu fer la reserva a través de qualsevol 

membre de la nostra ONG o  a M. Àngels Silva: msilva52@esolidari.org  (Tf. 639933222)

o també omplint el següent formulari.

(Si algú no pot venir al sopar i vol col·laborar, pot fer un ingrés al c/c de l’ONG Ensenyament SolidariBanc Sabadell - c/c ES71 0081 1609 1900 0633 0248(desgrava a la Renda))

Campanya de recollida de Material escolar 2015

11 de maig 2015, 0:14 publicada per Josep Botia   [ actualitzat el 11 de maig 2015, 0:55 ]

Un any més iniciem l’actuació solidària de recollida de material escolar per a les escoles de Marianao (Cuba) i San Miguelito (Nicaragua).
Com tots i totes sabeu,  Sant Boi té un agermanament amb aquests dos municipis. Aquests agermanaments relacionats amb la cooperació i la solidaritat, han d’implicar a tota la població. Des de la nostra entitat, oberta a tots els/les ensenyants  de les escoles santboianes, volem aportar el nostre gra de sorra enfortint un puntal bàsic del desenvolupament dels pobles com és l’educació. És per això que demanem el vostre suport i col·laboració. Ben segur que aquesta activitat es pot emmarcar dins del treball sistemàtic que es fa als centres educatius, relacionat amb el foment dels valors de la solidaritat i la 
cooperació.
Respecte a les característiques del material recollit, hauria de ser nou o en bon estat, material d’ús normal a un centre educatiu : llibretes, paquets de folis, llapis, gomes, colors, pintures, coles, enciclopèdies en bon estat, llibres infantils 
i juvenils... Un cop recollit el material ens l’hauríeu de fer arribar a la nostra seu, a l’escola Amat-Verdú o ens truqueu i el passaríem a recollir nosaltres.
Esperem la participació del vostre centre en aquesta campanya, és una manera de fer sentir, de viure aquest agermanament ciutadà des de l’àmbit de l’educació, milers de nens i nenes, separats per un oceà, compartint comunicació, experiències i solidaritat.
Donant-vos les gràcies a la bestreta, aprofitem l’avinentesa per a recordar-vos que Ensenyament Solidari està oberta a la participació de tots/es els/les mestres de Sant Boi. Rebeu una salutació molt cordial.

Projectes de cooperació per el 2015

10 de març 2015, 11:59 publicada per Josep Botia   [ actualitzat el 10 de març 2015, 13:07 per josep carrion ]


Un any més presentem els projectes corresponents a l’any 2015, l’objectiu general d’aquest document és revitalitzar, dinamitzar i omplir de contingut els agermanaments que Sant Boi té amb els municipis de San Miguelito (Nicaragua) i Marianao (Cuba).tenint en compte que l’àmbit d’actuació d’Ensenyament Solidari i per tant la nostra aportació a l’agermanament general resta emmarcat dins de l’àmbit de l’educació. 

Desenvoluparem dos tipus de projectes, els de cooperació i els de sensibilització. Remarquem sovint que com a educadores i educadors tenim una prioritat, treballar perquè els valors de la solidaritat, la cooperació, el consum responsable, el respecte a les diferències i la tolerància estiguin presents ens els plans de treball dels centres educatius.
Enguany volem tornar a prioritzar la incidència als centres educatius de Sant Boi i col·laborar en activitats de sensibilització. Per això ens plantegem que els agermanaments arribin a les nostres escoles, que tots els nens i nenes de Sant Boi siguin conscients que hi ha dos indrets al món estretament lligats amb la nostra ciutat, amb escoles, alumnes, mestres que saben de la nostra realitat i esperen molt de nosaltres i nosaltres hauríem d’esperar molt d’ells i elles. Es tractaria, en definitiva de visualitzar els agermanaments dins dels centres educatius..

Enguany hem iniciat el que podríem dir una nova etapa en la nostra cooperació. Aquesta etapa arrenca d’un procés de reflexió després de quinze anys de cooperació i considerant que la crisis econòmica que ha viscut el món occidental ha configurat noves realitats a les que ens hem hagut d’anar adaptant. Aquest procés reflexiu i aquesta nova etapa ha configurat un model d’actuació més bidireccional, menys “intervencionista” i amb una major responsabilització de les contraparts locals en les seves diferents especificitats.
Pel que la cooperació amb Marianao, encetem un procés de redefinició 
dins dels paràmetres anteriorment especificitats però amb una fita important, la regularització de la nostra activitat concretant un projecte concret, redactat per ambdues parts, acceptat i aprovat pels organismes corresponents i impulsat, dinamitzat i avaluat per una contrapart reconeguda per les instàncies oficials cubanes.
A San Miguelito continuaríem d’igual manera que l’any anterior atès que la nostra actuació allà ja va quedar redefinida l’any anterior. 
Un any més pensem que malgrat la situació econòmica pensem que podem mantenir la nostra actuació si reforcem les activitats que poden generar recursos.

Premi Nobel 2014: Malala Yousafzai i Kailash Satyarthi

11 d’oct. 2014, 2:43 publicada per Ensenyament Solidari   [ actualitzat el 11 d’oct. 2014, 3:39 per Josep Botia ]


 Malala Yousafzai       Kailash Satyarthi Avui, mes que mai han posat cara a la Pau, una Pau que és quelcom més que l'absència de guerra i de violència,  amb el reconeixement a la tasca d'aquestes dues persones dedicades a la lluita per l'educació de les nenes a Paquistan, en el cas de la musulmana, Malala Yousafzai i la dedicació a la l'eradicació de l'explotació infantil en el cas de l'hindú Kailash Satyarthi.


Totes les ONG dedicades a aquest àmbit de la vida dels infants més desafavorits i la nostra associació, veiem d'alguna manera reconeguda i representada la nostra tasca en aquest premi Nobel i ens encoratge a continuar en la nostra modesta línia de treball.
             

En defensa de l'escola pública. No a les retallades

27 d’oct. 2013, 12:16 publicada per Josep Botia   [ actualitzat el 29 de març 2014, 10:51 per Ensenyament Solidari ]

EN DEFESA DE L'ESCOLA PÚBLICA. NO A LES RETALLADES

1-5 of 5