CURS 2016-2017

(S)AVIS: JUNTS TEIXIM EL FUTUR


Com cada any, ahir varem fer la festa dels padrins i padrines dels alumnes de 6è d'infantil. Amb ells vàrem poder gaudir de l'exposició que havíem estat preparant durant el curs. Els infants gaudiren de mostrar l'escola i les diferents obres de l'exposició.

A continuació vos feim arribar el discurs de benvinguda que, per problemes tècnics, alguns padrins no varen poder escolar. I així, també podem fer-ho arribar a les famílies dels nostres estimats infants.

aquí podeu veure un àlbum de fotografies.

Benvinguts i benvingudes a la festa dels padrins. Ja fa un parell d'anys que a l'escola duim a terme aquest projecte perquè pensam que reconèixer la figura dels padrins és identificar les nostres arrels i al mateix temps, implica prendre consciència de lo important que sou pels vostres néts i nétes.

Durant aquest curs escolar, en estonetes que anàvem preparant el projecte dels padrins, han sorgit una gran quantitat de converses dins l'aula; a alguns el que més els agrada quan van a ca els padrins és que guanyen sempre, sigui quin sigui el joc que desenvolupin; altres expliquen que els encanta anar a ca els padrins perquè ajuden a parar taula o a fer el dinar; altres que sempre poden menjar un dolç extra que no està permès a casa dels pares... entre d'altres.

I és que els infants parlen de vosaltres com si fóssiu un regal; sou un regal pels vostres néts i nétes, sou un regal per la societat, sou un regal per a la vida. I com diu Bert Hellinguer “Sense arrels no hi ha ales” Voltros ens donau les arrels, la identitat i gràcies a això, nosaltres podem treure les ales per volar ben amunt.

Si vos sembla bé, a continuació inaugurarem l'exposició amb una cançó que hem preparat i que dóna un missatge molt especial ja que convida als infants a poder ser qui vulguin ser. Anirem cridant als alumnes per anar col·locant-los dalt de l'escenari a continuació, però abans, ens agradaria explicar-vos les 5 obres que vos trobareu a dins:

- En primer lloc veureu el títol de l'exposició: “(s)avis: junts teixim el futur” i al costat la transcripció de les lletres de les cançons que d'alguna manera, vos representen. Aquestes les hem escoltades i treballades a l'aula i és curiós com en general, totes han estat cançons molt tranquil·les. A l'hora de berenar, desprès d'haver fet el recorregut, podrem escoltar-ne un parell a aquest altaveu que tenim aquí i amb l'ajuda de na Laura.

- Si seguiu avançant pel passadís, podreu veure els arbres de vida de cada un dels vostres néts i nétes.

- A continuació, trobareu unes siluetes amb l'instrument que dóna nom a la nostra aula.

- Posteriorment veureu a una cortina de bambú els diaris del futur, on els infants expliquen en forma de notícia el missatge que voldrien donar-vos d'aquí molt de temps.

- I, finalment, veureu unes escultures que representen el pas de temps, que també passa pels vostres néts ja que es fan grans i l'any que ve canvien d'etapa.

Si trobau, passam a cridar als nostres alumnes i desprès vos donarem una mitja horeta perquè ells vos mostrin les seves obres i la seva aula, on també vos espera una petita sorpresa.

Benvinguts!


LUDOTECA AMB FAMÍLIES

LA LUDOTECA D’ES LICEU COMPARTEIX AQUEST ESPAI AMB UNA SESSIÓ PER PARES, MARES , I ELS SEUS FILLS. LES CLASSES QUE VAREN PARTICIPAR SÓN LES TROMPETES I ELS VIOLINS.


TOT UN PLAER PODER VEURE LA IL·LUSIÓ DE CADA INFANT, COMPARTIR AMB ELS QUE MÉS ESTIMEN, AQUEST ESPAI DE JOC QUE TANT ELS AGRADA.


AQUÍ TENIU UNA PETITA MOSTRA D'AQUESTES SESSIONS DE LUDOTECA AMB FAMÍLIES. 


https://goo.gl/photos/rPTGnGnHe6m9z6mb7

ESPECTACLE DE LA FADA DESPiSTADA

La setmana passada vam anar al conservatori per poder gaudir i cantar amb l'espectacle de la Fada despistada. Aquí teniu algunes fotos i també un vídeo:

Aquí teniu un recull de fotos d'algunes sessions de ludoteca durant aquest segon trimestre.


FEiM CRESPELLS

Com cada any, abans de les vacances de Pasqua hem fet aquests dolços típics d'aquestes dates: CRESPELLS. Primer de tot vam mirar, olorar i tocar els ingredients, i després vam començar a pastar la masa per fer els crespells. Ens vam embrutar moltíssim, pareixiem forners de veritat. Finalment vam fer els crespells amb diferents formes i els vam dur a enfornar a la cuina. Ens van sortir bonissím, no trobau?

Aquí podeu veure algunes fotos:
https://goo.gl/photos/yVUHVAdXB56XDHWa6


CARNAVAL JA ÉS AQUÍ!!

A partir del nostre nom d'aula el passat dijous 17 de febrer ens vam convertir en: una batucada (classe dels tambors), ballarins de música llatina (classe de les maraques), trompetistes (classe de les trompetes), violinistes d'orquestra (classe dels violins), rockeros (classe de les guitarres) i en teclistes moderns (classe dels pianos), cada un amb el seu instrument corresponent.

Aquests instruments els vam elaborar principalment amb material reciclat com cartró, taps de plàstic, corda, tubs,...i després de tota la feina feta: pensar com seria el nostre instrument ( model, color...) dibuixar-lo, ajudar a les mestres a fer-lo amb el material corresponent, pintar-los, etc...Els vam tenir llestos per lluir-los a la rua de l'escola, quina il·lussió!!. En aquest enllaç podreu veure algunes imatges del “MAKING OFF” dels intruments https://goo.gl/photos/X3Nb1Jr2NEzNFQYh9

I per acabar la setmana de carnaval, el divendres 17 els nostres alumnes van poder disfressar-se d'allò que ells volguessin i que més il·lusió els fes. Per un dia van poder ser princeses,cavallers, mags, herois i heroïnes, personatges de dibuixos que admiren... Aquí ho podreu veure: https://goo.gl/photos/ZheqCijhy5WC2yfc9
VISCA L'ÒPERA!

EL PASSAT DIMARTS DIA 7 VAREN VENIR A L'ESCOLA EL GRUP ONÍRIC ESPECTACLES AMB L'OBJECTIU DE DONAR A CONÈIXER L'ÒPERA ALS MÉS PETITS. AQUEST GRUP ESTÀ COMPOST PER DOS CANTANTS D'ÒPERA I UN GRAN PIANISTA QUE REPRESENTAVA A MOZART. ELS INFANTS VAN GAUDIR DE L'ESPECTACLE PARTICIPANT ACTIVAMENT, RIGUENT EN TOT MOMENT I CONEIXENT ALGUNS DELS CANTANTS I CANÇONS MÉS CONEGUDES DE DIFERENTS ÈPOQUES, COM PER EXEMPLE: EL FANTASMA DE LÒPER, CARMEN,...I PER ACABAR, NA DONATELLA VA CANTAR LA CANÇO LET IT GO DE LA PEL·LÍCULA FROZEN QUE TANT VA AGRADAR ALS NINS I NINES.

PODEU VEURE ALGUNS MOMENTS I FOTOS DE L'ESPECTACLE EN ELS SEGUENTS LINKS:

https://goo.gl/photos/Qj4kGzFp8BXTcJiK7


Ens visita en Joanet Recicles


En Joanet Recicles és un personatge que emprant la imaginació, la música, l'expressió corporal i l'entreteniment aconsegueix despertar en els infants un sentiment de solidaritat amb la natura i amb els éssers que viuen en la nostra terra.


Va mostrant als nins i nines, una altre manera d'aprendre la necessitat de cuidar el nostre entorn, mostrant com és possible reduir, reutilitzar, reciclar, etc. d'una manera divertida i lúdica.


https://goo.gl/photos/A6WYCQS9YbZBEaeZ9


TALLER CONTE D’EN PEPET


Hem dut a terme a totes les aules d’infantil un taller promogut per la fundació Deixalles per iniciar els més petits en el camí de la separació de residus.


A través del conte de'n Pepet i els seus amics, els infants coneixen els diferents colors dels contenidors i aprenen a classificar els residus més habituals qui hi ha a l’escola i a casa. Tot això afavorint  una actitud positiva envers els residus. 


https://goo.gl/photos/NLa7uNDBSa9hk8iD7ARRIBEN ELS DIMONIS!

El passat 17 de gener  varem celebrar el dia de sant Antoni. Els nins i les nines d’infantil es varen disfressar de dimonis. Tots hem sortit al pati esperant l’arribada dels dimonis acompanyats de la batucada de l’escola! I hem pogut torrar botifarrons i llonganissa!

Aquí teniu un recull de fotos: https://goo.gl/photos/suTs7ttAVUbxjFey6 Ens convertim en artesans de bon de veres!

Divendres va ser un dia molt especial perquè vàrem rebre la visita d'artesans i d'artesanes que, amb molta cura i afecte, ens varen mostrar els secrets del llegat que poseeixen... Fer espardenyes, girar el torn del fuster, l'art dels nusos i les xarxes, fer llatra i trenar, les formes del punt mallorquí, l'acurat procés de les matances, pastar sobrassades, les llaunes i els motllos, cordar cadires, el misteriós món dels dimonis, tocar xeremies... són algunes de les activitats que vàrem tenir la sort de veure i d'experimentar amb les nostres pròpies mans. A més, també ens van explicar el conte de El dimoni sense banyes. Vam gaudir moltíssim, aquí teniu un petit recull de fotos que ho demostren: 

https://goo.gl/photos/Tr7ixYKvaWVb3seX9

Els passadissos d'infantil es vesteixen de Sant Antoni

Aquestes dies hem començat a crear ambient de festa a les aules i passadissos per celebrar la popular festa de Sant Antoni. Durant aquesta setmana seguirem entre cançons, foguerons, dimonis i ximbombes per donar coneixer la festa als nostres alumnes i per fer un poc de gresca. Per veure les fotos de la decoració del passadís clicau damunt l'enllaç:
https://goo.gl/photos/vX6aKC2WPEUDXTTb7Aquesta setmana ens hem convertit en cuiners per fer bombons de xocolata. Hem gaudit molt tastant i olorant els ingredients,experimentant amb les nostres mans i embrutant-nos, veient com la pasta canviava de color i textura...Si ho voleu provar de fer a casa es molt senzill, només necessitau: mantequilla, xocolata en pols, galletes Maria picades i llet condensada, una estona a la gelera i ja estan llestos per menjar. Esperam que us hagin agradat i que passeu unes Bones Festes. Si voleu veure les fotos clicau damunt l'enllaç:
Dimecres, 21 de desembre, els grups de 4 i 5 anys varen anar a veure un concert de nadales a cap pela. Hem pogut gaudir d'un concert didàctic on s'interpretaven una selecció de nadales de diferents lloc del món: des de cançons tradicionals de Mallorca fins a temes internacionals populars.

Ha estat molt curiós veure com és possible cantar sense instruments, imitant els seus sons. A continuació podeu veure el reportatge.

https://goo.gl/photos/nZJMXHrzCY3AujDG6


Estimades famílies, com bé sabeu el tema per fer el projecte aquest any és la música i a Infantil ja tenim el nostre nom de classe. La tria del nom és una tasca molt important, ja que és el que ens identifica com a grup, i es el fil conductor del projecte d'aula. Cada aula ha fet el seu procés per la tria del nom (possibles noms relacionats amb la música, votacions...) i finalment els noms son els següents:

A 3 anys són la classe de ses maraques i sa classe dels tambors.
A 4 anys els violins i ses trompetes.
I a 5 anys els pianos i les guitarres.


En aquest enllaç podeu veure les nostres portes: https://goo.gl/photos/462NLHk4Av5yB91YA
https://goo.gl/photos/462NLHk4Av5yB91YA
Durant aquest primer trimestre, els nostres alumnes d’infantil, han gaudit de les sessions de ludoteca amb els seus companys de classe. En el cas de les classes de 5t i 6t, hem mesclats els infants  del mateix nivell, formant grups d’uns 25 alumnes amb la finalitat que aprenguin a jugar, a compatir i a conviure amb altres.

L’aula de ludoteca està dividida per racons: perruqueria, cuina, botiga, taller, teatre, ca’s metge i sa caseta. Els racons són espais destinats a l'activitat lúdica que demanen a l'infant una participació, lliure, imaginativa i creadora. Aquests espais afavoreixen la interrelació i comunicació i són el primer pas cap a la socialització.

 A continuació podeu veure imatges d’alguns d’aquests moments (pitjau a la imatge)

https://goo.gl/photos/2C7BfdbguCaC97pr8

Per celebrar el 113è aniversari del naixement d'en Francesc de Borja Moll, na Laura ens conta la rondalla: Tres al·lotes fines i ens explica quina va ser la seva important tasca. 
https://goo.gl/photos/pfqkmBPFpNyhRYsE7


Subpàgines (3): 3 anys 4 anys 5 anys
Comments