En Sergi, el porc senglar 
Els alumnes de escola verda, van interpretar un conte per explicar als nens de P-3, P-4 i P-5 els problemes que hi ha per la contaminació a la biosfera amb l' ajuda de la VERDITUGA.Bones vacances de part de la verdituga!!!
Mireu el que han fet els de cinquè!!!L'hort de l'escola ja fa fruit!!!! 
Felicitats als que ho fan possible!


El Mercat d’Intercanvi al Fòrum d’Escoles verdes

Uns alumnes de sisè d’aquesta casa van anar al Fòrum d’Escoles Verdes a presentar el Mercat d’Intercanvi d’objectes usats. Aquesta idea no la va presentar cap altra de les escoles que hi van assistir. El Fòrum es va celebrar a Terrassa el dia 14 de maig.

En primer lloc es va fer la benvinguda que a les 10h, tot seguit de 10:30 a 11:30 es va fer la “Taula Rodona”, aquesta parlava de tres coses:

  • ·         “Com promoure un consum responsable conscient i transformador”
  • ·         “Pensant en l’educació del consum en el context actual”
  • ·         “El malbaratament alimentari en el currículum”

Després de la “Taula Rodona” van fer una pausa seguida per “Preguntes i debat”. Després d’això va venir  el “Mercat de les idees”.  A l’hora de dinar  “Dinem tots junts” que es va fer al Parc de Vallparadís. A la tarda i ja gairebé per acabar els nostres alumnes van fer l’activitat ”Fem una acció conjunta” que consistia en tres coses:

  • ·         Nota de premsa amb decàleg
  • ·         Calculen la petjada ecològica del Fòrum
  • ·         Boomwhackers

Per acabar van fer la “Presentació els resultat Colenda institucional”.

S’ho van passar molt bé i van aprendre molt! 

Moltes gràcies!El dia 29 d'aquest mes, Sisè de primària farà un mercat d'intercanvi !!!
Inflable de residus
Dimecres 22 d'abril, dia de la Terra, va venir l'inflable dels residus «Reciclem saltant» a l'Escola. 
Els alumnes de P3, P4, P5 i 1r de primària van aprendre a llençar cada residu al seu contenedor tot jugant. Aquest tenia forma de pentàgon i a cada vèrtex estava representat un dels tipus de contenedors que tenim a la ciutat. Ara ja són tots uns especialistes i s'ho van passar súper bé!


Art natura ...guixos!!!!

Els alumnes del taller d’Escola verda van formar part del grup “d’art natura” amb guixos de colors.

La idea principal era fer una silueta d’una persona però al final van acabar fent un cor al que vam anomenar ‘’Cor entre arbres’’, uns ulls de colors i una flor...

Ara cada vegada que anem a la zona d’apadrinament podem veure el treball que va fer el grup d’art natura amb guixos.Article de les caixes nius 

Vam arribar i ens esperava el Jorge que és ornitòleg (algú que estudia els ocells i que, només pel cant, ja pot saber quin és).

Ens va exlicar per a què s'utilitzen les caixes niu. Ens va dir que l'ocell no busca una caixa niu maca sinò el que busquen es que sigui una caixa que compleixi els requisits. Que la fondària i grandària siguin les òptimes per tal que pugui fer bé el niu. També que la caixa niu la haviem de posar a un arbre amb moltes proteccions de branques i fulles. Ens va dir que les caixes s'haguessin hagut de penjar al gener...

Finalment, però, les vam pujar als arbres més convenients amb una mena de pal que tenia un ganxo amb el qual es clavava un clau amb un filferro i després les penjàvem.


                                     

MERCAT D'INTERCANVI

 

Els nois del taller d'escola verda de l'ESO vam decidir fer un mercat d'intercanvi d’objectes el dia 14 de novembre de 2014. En aquest intercanvi vam participar tots el que vam voler i vam canviar coses que ja no volíem com ara llibres que ja estaven llegits per altres de nous, alguna samarreta, i fins i tot un frisbee.Vam sortir tots molt contents ja que teníen coses noves… i tot a cost zero!!!ELS CLACKIS TORNEN!!!
Us recordem que estem recollint oli els divendres al matí!  Molt d'oli! Moltíssim d'oli! ... i estem molt contents de fer-ho.

Per segon any consecutiu els nois d’Escola Verda de l’escola Nostra Senyora de Montserrat recullen, cada divendres a l’hora del pati, l’oli brut que els nens d’infantil i de primària recullen durant una setmana dins d’un CLAKI (pot de plàstic). L’oli recollit pels nois d’escola verda és per l’AMPA de l’escola de Ca n’Oriol i ho fan servir per fer biodièsel.

Ànims i endavant amb la recollida!
LES CASES NIU!!!

Els alumnes de 1r del curs 13 14 van realitzar el projecte de construcció de caixes niu per a ocells a l'àrea de Tecnologia. Aquest n'és el resultat i les penjarem en breu a la zona d'apadrinament.
Un alumne ha estat preseleccionat per
representar Catalunya a la confint de l'estat Espanyol.CONFINT!!!

El dia 2 d’abril aniran dos alumnes amb una professora a la Confint de Barcelona. Es faran un conjunt d’activitats relacionades amb el medi ambient i finalment s’escolliran uns delegats per representar el projecte a Catalunya.

AGENTS RURALS

El dia 24 van venir dos agents rurals ha fer una xerrada sobre el seu treball de Guardabosc. Ens van ensenyar dos vídeos sobre les seves activitats. Nosaltres no sabíem que hi havien aquells agents a Rubí i que el seu treball era molt important.

        

Per saber-ne més:  CLICKEU AQUÍ


PLANTADA D’ARBRES

El 18 de novembre vam anar a plantar arbustos de ribera a la zona d’apadrinament. Va ser una activitat organitzada des de l’Ajuntament de Rubí.

Per més informació:
www.rubitv.cat/20140116/5634/deu-escoles-i-instituts-participen-en-la-repoblacio-forestal-de-diverses-zones-rurals-de-rubi#.UtfVa_Erqtc.twitter


 
XERRADA SOBRE EL RECICLATGE

El 15 de novembre, uns nois de l’Ajuntament van venir a l’escola  per fer una xerrada sobre el reciclatge, i tot seguit, ens van preparar un joc. 

Fèiem grups de 5 persones i ens repartíem unes targetes que representaven uns residus que habitualment generem a casa i calia classificar els diferents tipus de materials en el seu contenidor específic. 

També hi havia l'opció de dur alguns residus a la deixalleria...

   

 Fins ara tot va bé amb la recollida de l’oli, recordeu que encara podeu comprar els CLAKIS.

ES COMENÇARÀ A RECOLLIR ELS CLACKIS A L’ESO!!!El fòrum d'escoles verdes

El dia 16 d'octubre  hi va haver una trobada d'escoles verdes a Sant Cugat. Quan van arribar a Sant Cugat, van anar a l'auditori de música on es feia el fòrum.

En el fòrum van intercanviar experiències sobre la sostenibilitat de tots els centres participants. La nostra escola va representar una idea, i va ser escollida la quarta millor idea del Vallès Occidental.

Un alumne de la nostre escola va presentar el fòrum a tots els participants.

Desprès es van separar en diversos grups i van fer activitats sobre el medi ambient. 

Al final de la trobada van anar a un camp de conreu on van sembrar unes espècies de llavors.   

Aquí teniu més imatges de l'esdeveniment:

http://www.flickr.com/photos/mediambientcat/sets/72157637085893403/

https://picasaweb.google.com/112975368224683190375/ForumEscolaVerda?authuser=0&feat=directlink

Les agendes de l'escola...

Els alumnes d'escola verda  es preguntaven si les agendes de l'escola estàn fetes amb paper reciclat. Ho vam preguntar a Barcanova i ens van contestar:

"Les agendes que publica Barcanova estan impreses en paper OFFSET PASTA QUIMICA BLANC SATINAT DE LA PAPERERA ORIA. No és un paper reciclat. És un paper que compleix la norma de “El Consejo de Administración Forestal” FSC (Forest Stewardship Council)  L’objectiu és promoure una gestió forestal que sigui econòmicament viable, socialment beneficiosa i ambientalment responsable en tots els boscos del món. L’altra característica del paper és que en la seva fabricació no s’utilitzen cap mena productes clorats. Creiem que es un paper molt respectuos amb el medi ambient."

Van adjuntar el certificat següent:


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=46bffafd50&view=att&th=1419d456f9189cb8&attid=0.1&disp=inline&realattid=f94f592fb2e4eb47_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_TJRNDbdCFpPaAKLk-glS9&sadet=1381488510957&sads=DfpJ_9QkXUynXqMGTqZiSqKuijY

 


Quatre alumnes de l'escola Monserrat van al FÒRUM d'ESCOLES VERDES

BONA SORT!


Serà al dia 16 d'octubre a Sant Cugat.

Per més informació:

http://assessoriaescolesverdesfce.blogspot.com.es/2013/09/ii-forums-de-la-xesc.html


L'escola farà la recollida d'oli ben aviat!

Els vostres CLAKIS us estan esperant!


La Verdituga 

(en persona!)

El 10 de maig vam presentar la mascota d'escola verda. 

Es diu Verdituga!!

Aqui en teniu un parell d'imatges:

I a partir d'ara esperem veure-la ben sovint a Educació infantil i primaria.


... i el mateix dia que presentavem la Vedituga els més petits de la casa van aprendre a reciclar "saltant" i  també com es recullen selectivament els residus en aquest INFLABLE tan xulo que vam col.locar al pati.


Va ser molt divertit!


LA CONFINT

152 joves de 34 centres de Catalunya van participar a la Trobada Catalana   del projecte Tinguem Cura del Planeta el passat 29 d’abril a l’Escola Pia de Sarrià. La trovada consistía en que els centres escolars de Catalunya identifiquesin els problemas mediambientals i parlesin dels problemas a la confint, es van separar en quatre grups acompanyats de tres facilitadors.

Finalment, per la tarda, es van ficar en comú els temes parlats en la confint i es van escollir tres delegats per poder representar les futures jornades d’intercanvi.

Ara els alumnes, han tornat als seus centres amb el compromís de fer arribar el seu missatge a la resta de companys i companyes.

Articles per pensar-hi, del senyor Sucarrats

LA TERRA

 

No és el que penseu al veure el títol, no us vull parlar dels aspectes tècnics sobre la terra que de ben segur heu estudiat ja abastament. El tema d’aquestes línes no és altre que, per quins tingueu la voluntat de llegir-ho, fer-vos veure i entendre les possibilitats que tenim a l’abast nostre, quan fem un ús responsable d’aquesta matèria que tenim

 

Heu pensat alguna vegada de quin lloc surt el que mengeu un dia i un altre?, si són vegetals, directament de la terra i si és carn o peix, d’uns animals que, de forma directa o indirecta, s’alimenten també de la terra. Crec que és una reflexió que tots ens hem de fer, i treure’n la conclusió que hem d’estimar la terra i respectar-la, atès que sens el que ella ens dona, la humanitat no seria possible.

 

Per altra banda cal saber també, i us ho dic per experiencia pròpia, que la terra, si s’estima i es tracta bé, cultivant-la amb la màxima perfecció possible, sempre ens donarà molt més del que nosaltres l’hi donem. Ens diu que el cultiu de la terra és un exercici dur; no és cert, la duresa s’ha de mesurar amb l’amor que es posa en la feina, sigui la que sigui i, en aquets cas, la terra sempre és molt agraïda.

 

Aviu dia que esta de moda el fer exercici, jo haig d’aconsellar, que un bon exercici, és el cultiu de la terra, consell que és amb la doble finalitat, d’obtenció dels beneficis de l’exercici físic, i la compensació que obtindrem amb els productes que, si l’estimem i en fem un bon ús, la terra ens donarà.

 

Joan Sucurrats i Sala


DESCANS A L’HORT.

Als amics que em vulguin llegir,

No és fàcil d’explicar la sensació de pau i de tranquil·litat que es copsa assentat a l’escala de l’hort, quan es deixen volar els sentiments cap allà on vulguin; a la ment l’hi vénen les situacions més disperses, més inversemblants, més impensades, i és bo deixar-les fer, que segueixin les pautes que vulguin, vagin on vagin, sense voler forçar-les, sense voler condicionar-les amb cap pensament propi o prefixat, com qui té al costat a un amic que li parla, amb veu suau i convincent, i el deixa fer, deixa que segueixi amb el seu discurs, és coma escoltar el silenci, o el piular d’un ocell que des del niu reclama menjar als seus pares, sentir el vent quan passa entre les fulles, veure sense mirar, l’esclatar de les flors, gaudir del soroll de la pluja, o del créixer de les plantes i fruites, en resum, donar-se compte de la generositat de la terra vers que la cuida i estima; un s’hi troba bé; l’hi aporta pau.

Situacions com aquesta, són per si mateixes un doll de satisfacció interior per que sap gaudir-les, per qui sap posar-se en condicions per copsar-ne la totalitat del que pot aportar el viure amb aquest contacte íntim amb la naturalesa.

Voldria, si això fos possible, fer-te participar d’aquesta situació que la naturalesa aporta a qui l’estima, et voldria ensenyar a posar el teu esperit i pensament en situació, perquè poguessis gaudir d’aquests plaers que la naturalesa ens ofereix, que posa a la nostra disposició, i que poques vegades sabem aprofitar; pensar-hi.L'escola torna a encetar la campanya de recollida de cartutxos de tinta buits. Porteu-nos el vostre!

http://www.ecolider.com/images/logoHeaderGreenWhite.png

----------------------------------------------------------------------------------

Mireu que han treballat els alumnes de 2n de primària!!


L'hort ja rutlla!
L'hort del passadís de P5 ja està en funcionament.Fitxa d'activitats sostenibles:
https://docs.google.com/a/escolamontserrat.net/spreadsheet/embeddedform?formkey=dFVZOFdURHcwY0FtMUUyb05QU3BPdlE6MQ

- Els nens de 2n d’ESO van anar a la zona d’apadrinament.
- Hi haurà una pròxima presentació de la verdituga.

- Pròxima iniciació de l’activitat de l’hort a P-5 i 1r.
- Del 17 al 25 de novembre hi haurà la setmana de prevenció de residus.
Aquesta és la seva pàgina web:
www.arc.cat/setmanaprevencio
En la qual participem com a escola en les seves activitats.L'Escola, en el seu compromís amb el medi ambient, ara també recull "TÒNERS" d'impressores i "MÒBILS" vells o inoperatius.

Desktop


ANIMEU-VOS A COL·LABORAR
ÉS IMPORTANT PEL NOSTRE PLANETA,
ÉS IMPORTANT PER A TÚ I TOTA LA HUMANITAT

La Setmana de la SOSTENIBILITAT

El Grup d'Escola Verda de 3r i 4t d'ESO han dut a terme aquesta activitat batejada amb el nom de "Setmana de la Sostenibilitat" que s'ha dut a terme els dies 13 i 18 de febrer.
Aquesta activitat ha consistit en la presentació-explicació als seus companys de primària de la importància de la separació de resigus per tal de reutilitzar-los o bé reciclar-los, així com tots els mecanismes que tenim a la classe, a l'escola, a la ciutat per poder recollir separadament els residus per tal de fer un tractament acurat i així vetllar pel medi ambient. Aquesta acció es dugué a terme a través de presentacions multimèdia a les mateixes aules de cicle mitjà i cicle superior. L'experiència la qualifiquem de molt possitiva per a tothom.

  
 

L'Antoni Martínez i el Raül García ens expliquen la seva experiència:
"La veritat és que tot el nostre esforç en preparar el powerpoint, l’explicació... al final és recompensat.  Al final et satisfà veure que els nens i nenes es sorprenen al veure el teu treball i que mostren interès. A més l’haver pogut aportar una mica d’aprenentatge als companys i companyes més petits i que siguin conscients de que és important reciclar, i fer-los conèixer els punts de recollida del camió de la deixalleria mòbil per  tal que puguin saber quin és el lloc més proper a casa seva per on passa el camió."

JOCS d'Escola Verda


Altres s'ho passen d'allò més bé amb jocs de pati i al gimnàs amb "L'ECO - OCA" i amb "L'ECO - TRIVIAL". Jocs clàssics i d'altres més actuals però, en aquest cas, tots ells amb contingut que ajuda a desenvolupar consciència de la necessària sosteniblilitat. 

  
  

          


També ens ajuden des de "RUBINET" a aprendre més coses sobre el procés de reciclatge i els cicles del vidre, dels envasos i de l'orgànic, tot això amb una exposició de plafons molt bonics i entenedors.Hort urbà a Educació Infantil

L'objectiu principal d'aquesta activitat, és que l'alumnat d'Educació Infantil puguin observar i aprendre a cultivar fruites i verdures, així a l’hora saben d’on surten, no dels mercats, com molts diuen. Abans, eren les professores de preescolar, que amb l’ajuda de l'alumnat, tenien cura de plantes, o plantaven maduixes i les posaven a les finestres. Ara amb l’hort urbà, que vam construir, ja queda ben visible per tots, i còmode per poder treballar amb ell.

Vam contruir-lo tot el grup d’Escola Verda de 3r i 4t d'ESO, li vam posar terra i fibra de coco; vam posar dues ampolles sota per que l’aigua restant de quan reguessin no caigués a terra; actualment, ja hi ha plantat pèsols i enciams, i els reguen periòdicament perquè no deixin de créixer!


Resultat del concurs “Posa nom a la mascota d’Escola Verda”

Com ja sabeu, els integrants d’Escola Verda vam organitzar un concurs per escollir el nom de la nostra mascota, fins ara anomenada “tortuga”.

Tots els alumnes del centre van poder participar-hi, i finalment ja tenim guanyadors! Els alumnes de primer cicle d’Escola Verda vam anar a donar-los el premi als guanyadors. La classe guanyadora del concurs va ser la de 1r B de primària, la qual va rebre com a premi un llibre de ciència amb el que podran jugar i un llapis ecològic per a cadascú de la classe. A la porta de la classe vam penjar un diploma que els certifica com a guanyadors del concurs i, a la Cartellera Verda, un cartell amb el nom de la mascota: la Tortuga Verdituga.

Agraïm a tots els participants que hagin pensat un bon nom  per a la nostra mascota i només cal afegir: Benvinguda, ara ja amb nom, Verdituga! 

Arnau Silberman, 2n A
Ecotrivial i ecoca

El dia 17 de febrer vam anar a la sala polivalent a jugar amb els nens de 1rA i 6è de primària.


Amb els de 1rA vam jugar l'Ecooca: Tots els nens estaven molt engrescats! El joc consistia en anar jugant a l'oca amb peces i daus gegants alhora que s'anaven contestant una sèrie de preguntes. Tots, en acabar el joc, estàvem molt contents encara que no va sortir com pensàvem ja que alguns d'ells no escoltaven. Però s'ho van passar molt bé amb les intervencions del Guillem, que va dirigir l'ecotrivial juntament amb el Carlos i l'Àlex. Els nois van dir que es van divertir, encara que alguns feien el mandrós i no atenien al joc.


Amb els de 6è de primària vam jugar l'Ecotrivial. El nens havien de respondre algunes preguntes. Si responien bé guanyaven els "formatges" i si no, perdien el torn. El joc s'acabava quan es completava tot el formatge. L'equip guanyador va ser el grup A (Les granotes).


XARXA D'ESCOLES VERDES DE RUBÍ

Accés al BLOG informatiu:  (clikeu el següent enllaç)

http://xarxaverdarubicastellbisbal.blogspot.com/


Zona verda d’apadrinament:

Una zona verda d’apadrinament és una zona que l’ajuntament de Rubí a cedit a la nostra escola, ja que és  “Escola Verda”.
Ens l‘ha cedit perquè la cuidem i fem activitats d’aprenentatge i lleure tot respectant el medi... La veritat ens que ens fa il·lusió tenir una zona verda per a nosaltres.


El passat divendres dia 18 de febrer els alumnes “d’escola verda” de primer i segon cicle de l’ESO vam anar a conèixer la zona d’apadrinament que ens han assignat.

La nostra zona és el  torrent de Can Serra. És bastant gran!

Es tracta d’un torrent que recull aigües de pluja cap a la riera de Rubí. El terreny té força pendent i està ple d’arbres i plantes autòctones de tota mena.

Vam haver de borejar,  perquè el dia anterior va ploure i estava carregat d’aigua i fang.

 CONCURS: POSEM NOM A LA NOSTRA MASCOTA!

Benvinguts alumnes,

Com tots ja sabeu, els alumnes de primer cicle d’Escola Verda han dissenyat una mascota verda. Molts de vosaltres ja la coneixeu, és una tortuga molt maca i ecològica però... encara no té nom!

Us convidem a tots a participar en un concurs per trobar-li un nom a la nostra mascota.

Les bases del concurs són les següents:

1-     Haureu d’enviar la vostra proposta abans del 18 de març.

2-     S’han de presentar en un sobre tancat, DIN-A5. Dins d’aquest sobre hi haurà un full amb el nom de la mascota que presenteu al concurs i el vostre pseudònim; i un altre sobre petit tancat on escriureu el pseudònim i dins d’on posareu les vostres dades (nom, cognoms i curs).

3-     Les persones encarregades de recollir les propostes són: Àfrica Gonzàlez, Neus Jané, Anna Torcal, Miquel Callén, Anna Camats i Gemma Barrera.

4-     El guanyador/a del concurs rebrà un premi.

 

Us desitgem molta sort a tots!

 

 

Instruments amb material reutilitzat

 

 

L’alumnat de 2n d’ESO vam haver de fer un treball que consistia en fer un instrument amb materials reutilitzats. Vam tenir una setmana de plaç per fer el treball.

 

Vam haver de buscar materials reutilitzats per fer el treball: uns van haver  d’anar a la paperera a buscar el materials, uns altres a casa perquè tenien material que no el feien servir o ja havia estat utilitzat.

 

 

Al final van quedar uns instruments molt macos com per exemple:

Uns bombos amb dues llaunes de menjar que ja s’havia acabat i units amb cinta aïllant i amb dos pals com baquetes.

 

Un altre amb un tub de plàstic enganxat a un embut.

 

Hi havia una bateria formada per una caixa de sabates, una llauna reutilitzada, unes baquetes i una tapa d’una olla, etc.

 

 

Va ser un treball que ens va ajudar a reciclar les coses que hi havia a la paperera o coses de casa que ja havien estat utilitzades o que no es feien servir.

 

Decàleg Verd


1. Reduir: Evitem el paper d’alumini i fem ús del boc’n’roll o tupper i, a més, quan anem a comprar, utilitzem bosses de roba en lloc de bosses de plàstic.

2. Reutilitzar: les segones oportunitats ens fan imaginatius (botelles-bitlles, calendaris-cartells, piles recarregables,...) i sempre utilitzem el paper per les dues cares.

3. Reciclar: amb la brossa orgànica fem compost i l’utilitzem a l’hort i als racons verds.

4. Neteja: col·laborem tots amb la neteja de l’entorn de la classe i del pati (no barregem residus: el paper amb el paper, els plàstics amb els plàstics...) i som portaveus d’aquesta cultura a la nostra ciutat. A més, ens preocupem d’on van a parar els residus.

5. Aigua: Les brides ens ajuden a reduir-ne el consum.

6. Energia: Descobrim quanta en gastem per saber com estem i posem bombetes/fluorescents de baix consum (el gran invent del leds) i sempre que es es pugui treballem amb llum natural.

7. Mobilitat: Si pots desplaçar-te amb bicicleta o a peu, fes-ho!

8. Alimentació: Fem esmorzars saludables ...

9. Canvi climàtic: Reduïm el consum de calefacció, respectant els mínims de temperatura que marca la Generalitat,  per reduir la contaminació.
10. Solidaritat: Gràcies per deixar-nos ser útils.

Anuncis recents

  • AGRAIMENTS PEL DISTINTIU D’ESCOLA VERDA Després dels tres anys de feina que hem viscut a l’escola per aconseguir el reconeixement oficial que som “Escola Verda”, és de justícia agrair a totes aquelles persones que ...
    Publicat a les 11 de nov. 2010, 4:00 per Escola Mare de Déu de Montserrat de Rubí
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 1. Mostra'n més »
H
ola amics, som un grup d’Escola Verda de primer i segon cicle d’ESO que vol crear una pàgina web perquè la gent pugui veure i opinar sobre tot el que fem i volem fer.


En aquesta pàgina podreu trobar diferents seccions:

·        Cartellera verda Aquesta secció és informativa. La idea es penjar notícies sobre el que fem dia a dia per mantenir informat tant a alumnes, professorat, famílies com gent interessada en aquest tema.

*

·        Imatges Verdes En aquesta secció podreu veure  fotos de les activitats que es fan dins i fora de l'escola. Us animem a comentar-les! 

*

·        Fòrum Us proposarem temes de debat perquè doneu la vostra opinió. Podreu treure també, els temes que més us interessin aportant les vostres idees dins aquest apartat.

*

·     Eco-Jocs  Activitats destinades als petits i als no tan petits... En aquest espai trobaràs jocs i webs per ampliar els teus coneixements sobre el medi ambient.

*

·        Qui som Què fem En aquesta secció us explicarem una mica més sobre nosaltres i us  mostrarem les idees i els projectes que es van realitar l'any passat i els que estem planejant per fer aquest any 2010-2011.