01) Presentació
El Centre Avant de Palafrugell acull principalment activitats de reeducació escolar i de reforç  per ajudar a assolir a infants i adolescents l’èxit escolar.

Malgrat que es tracta d’un espai nou a Palafrugell (gener de 2014), aquesta activitat ha estat emmarcada dins l’Escola l’Empordà des dels inicis de la mateixa (1998).

Sota la direcció de Lídia Puigvert Vilert, especialista en reeducacions escolars amb més de 20 anys d’experiència, s’ofereix aquest servei per a infants i adolescents que precisen d’acompanyament en els seus estudis amb un tractament individualitzat.

Això fa que el centre Avant tingui peculiaritats que no solen ser habituals, ja que un dels tarannàs que l’identifiquen i el diferencien és precisament aquest tracte individualitzat a l'alumnat, és a dir, els nens i les nenes s'hi senten molt bé ja que l'acompanyant  al dedicar-se només a ells i elles hi dedica tota l'atenció plena.

L’Escola l’Empordà – AEGLE (Associació Educació i Gestió en el Lleure a l’Empordà) és una escola oficial de la Generalitat de Catalunya per a la formació d’educadors i educadores en el lleure educatiu infantil i juvenil. Tanmateix des dels seus inicis aquesta escola s’ha especialitzat en la formació de joves i adolescents per al servei comunitari i la iniciació en el lleure educatiu a través del programa Suma-t’hi! entre d'altres activitats socials.

També s’ha especialitzat en les reeducacions escolars com activitat emmarcada dins de les activitats extraescolars i el mateix lleure educatiu infantil juvenil.

Les possibilitats d’espai que proporciona el Centre Avant fa que l’Escola l’Empordà, puntualment, també ofereixi els cursos habituals d’educació en el lleure, i altres d'especialització, com ara el curs de Vetlladores, a Palafrugell.