Monitor/a de transport escolar i de menors

Data d'inici: 2 de juny 2020
  • MATRÍCULA TANCADA

Data d'inici: 8 de setembre 2020
  • MATRÍCULA OBERTA (la matrícula es tanca 5 dies abans de l'inici de curs)

Data d'inici: 8 de desembre 2020
  • MATRÍCULA OBERTA A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE 2020 (la matrícula es tanca 5 dies abans de l'inici de curs)

Informació general del curs

Durada: 3 setmanes

Preu:
 125 €

Primer pagament: 25,00 € (En fer la inscripció)
Segon pagament: 100,00 € (El primer dia de curs)

Curs de:
 
16 hores.

Dedicació setmanal:
 
de 4 a 6 hores (aprox) 

Condicions d'accés: 
Tenir 18 complerts el primer dia de curs

Matrícula on-line només en 2 passos:
 Matrícula on-line

Opinions d'alumnes que han fet un d'aquests cursos on-line: Opinions

Quin títol obtindré:
 
El diploma i el carnet de monitor/a especialitzat en Transport escolar i de menors. Aquest és un títol propi que emet una escola oficial d'educadors en el lleure.

Plataforma on-line: Aquests cursos utilitzen una plataforma molt fàcil i molt intuïtiva pensada per a tot tipus d'alumnat, des dels que teniu un nivell molt elemental en informàtica i no heu fet mai un curs on-line fins als que esteu més avesats en el món dels ordinadors.

Idioma vehicular del curs:
Català (Es poden fer els exercicis i comentaris en castellà)


https://sites.google.com/a/escolaemporda.cat/cursos-on-line-informacio-general-i-matriculacions/formulari-d-inscripcions-als-micro-cursets 

Presentació: 

El curs de monitor i monitora de transport escolar i de menors té com objectiu capacitar l’alumne per fer competentment la tasca d'acompanyant, tant des del punt de vista de l’exigència legal com des del punt de vista educatiu.

En el conjunt del transport de viatgers, el transport escolar té una rellevància especial per la singularitat del col·lectiu transportat: “Els escolars en els seus desplaçaments diaris a l’escola i sortides puntuals”.

Per aquest motiu és objecte d’un tractament normatiu individualitzat que recull tot un conjunt de normes de seguretat i de qualitat, aplicables al transport escolar urbà i interurbà, i en aquest curs analitzarem tota aquesta normativa en quant al coneixement que hem de tenir d’ella i en quant a les funcions del monitor i monitora que se’n deriven.

L’acompanyant de transport per a menors és un monitor o monitora de lleure educatiu, perquè aquesta activitat està emmarcada de ple dins de l’àmbit d’actuació del lleure educatiu. Per tant, aquesta activitat és sempre educativa, i aquest curs té la pretensió de fer-ne conscients als alumnes perquè actuïn en conseqüència.

Títol necessari

 El curs de monitor i monitora de transport escolar i de menors té com objectiu capacitar l’alumne per fer competentment la tasca d'acompanyant, tant des del punt de vista de l’exigència legal (REIAL DECRET 443/2001, de 27 d'abril, sobre condicions de seguretat en el transport escolar) com des del punt de vista educatiu. 

Aquest títol acredita l'aprofitament i la realització satisfactòria del curs , el que demostra que tindràs nous coneixements i habilitats que et permetran millorar en la pràctica de teva professió, o accedir a un lloc de treball millor.

Moltes empreses adjudicatàries de transport escolars i consells comarcals exigeixen aquesta titulació per poder treballar.

Validesa Laboral i curricular a nivell estatal en empreses públiques i privades

Objectius del curs

Dotar als alumnes de les competències bàsiques per realitzar la tasca d'acompanyant de transport escolar i de menors, tant des del punt de vista normatiu com del punt de vista educatiu

Mòduls formatius

1. El transport escolar

2. Els monitors educadors i les monitores educadores

3. Tractar amb persones

4. A la pràctica què hem de fer?

Competències que l’alumne hauria d'adquirir finalitzat el curs
  • Coneixement de la normativa i funcionament del transport escolar
  • Coneixement i actituds bàsiques per portar a terme correctament les funcions de monitor i monitora de transport escolar des de l’àmbit normatiu i des de l’àmbit educatiu
  • Coneixement i actituds bàsiques per tractar correctament amb persones menors d'edat
Quin títol obtindré

El diploma i el carnet de 
MONITOR / MONITORA D’ATENCIÓ A L’ALUMNAT 
EN SERVEI DE TRANSPORT ESCOLAR I DE MENORS.
 
Aquest és un títol propi que emet una escola oficial d'educadors en el lleure. Aquest títol acredita l'aprofitament i la realització satisfactòria del curs , el que demostra que tindràs nous coneixements i habilitats que et permetran millorar en la pràctica de teva professió, o accedir a un lloc de treball millor. 
Validesa Laboral i curricular a nivell estatal en empreses públiques i privades

CARNET I DIPLOMA 
Idèntics i amb la mateixa validesa als que s'emeten als cursos presencials

Instruccions de funcionament

La plataforma del curs és molt senzilla i pràctica alhora:

1. Amb el nostre sistema de funcionament només has de tenir un compte Google. Com tenir un compte Google? 

2. Si ja tens un compte Google, fes la matrícula on-line: Matrícula on-line / Com fer el pagament bancari?

3. Un cop la teva matrícula sigui revisada i validada pels nostres serveis d'administració, rebràs via correu electrònic la confirmació de matricula amb les instruccions pers començar el curs. El dia abans de començar el curs tindràs accés a la plataforma d'aquest curs, mentrestant podràs accedir al CAMPUS VIRTUAL per anar coneixent el seu funcionament.

4. Des del primer dia de curs et serà assignat un tutor i t'informarem de com contactar amb ell. El teu tutor et resoldrà dubtes i t'ajudarà en la comprensió dels continguts. A més d'atendre les teves consultes, també t'acompanyarà a no perdre el ritme del curs.

5. Els curs està estructurat en mòduls formatius i després de cada un d'aquests mòduls formatius hi ha una avaluació a través d'uns exercicis, dinàmiques o d'un formulari.

6. Pots anar fent el curs al teu aire i sense presses, dins les dates d'inici i finalització del curs

7. Un cop superats totes les proves d'avaluació rebràs al teu domicili el diploma corresponent

Què opinen els alumnes que ja han fet aquest curs?
https://sites.google.com/a/escolaemporda.cat/cursos-on-line-informacio-general-i-matriculacions/formulari-d-inscripcions-als-micro-cursets

Què necessito?

El curs s'ha de seguir des d'un ordinador, aquesta plataforma no està pensada per cursar-lo des d'un mòbil o una tauleta, ja que principalment s'han de fer exercicis en documents apart i després penjar-los.

   

 

Aquests cursos utilitzen una plataforma molt fàcil i molt intuïtiva pensada per a tot tipus d'alumnat, des dels que teniu un nivell molt elemental en informàtica i no heu fet mai un curs on-line fins als que esteu més avesats en el món de la informàtica. Però per poder seguir el curs heu de tenir uns mínims coneixements d'informàtica:
  • Saber navegar per internet des d'un ordinador (no des d'un mòbil ni tampoc des d'una tauleta)
  • Saber utilitzar un processador de textos (Exemple: Word) i millor saber-los convertir en PDF
  • Saber penjar (pujar) els documents elaborats prèviament.