Curs de monitor/a de menjadors escolars

Data d'inici: 6 d'octubre 2020
  • MATRÍCULA TANCADA

Data d'inici: 12 de gener 2021

Data d'inici: 13 d'abril 2021
  •  MATRÍCULA OBERTA 15 de gener 2021

Data d'inici: 13 de juliol 2021
  •  MATRÍCULA OBERTA 15 d'abril 2021

Data d'inici: 12 d'octubre 2021
  •  MATRÍCULA OBERTA 15 de juliol 2021

Data d'inici: a determinar

Informació general del curs

Durada del curs: 30 dies

Preu:
 
 170,00 €

Descompte: 20% de descompte a totes les persones col·legiades o amigues del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya - CEESC +info

Primer pagament: 25,00 € (En fer la inscripció)
Segon pagament: 145,00 € (El primer dia de curs)

Curs de:
 
32 hores.

Dedicació setmanal:
 
de 4 a 6 hores (aprox) 

Condicions d'accés: 
Tenir 18 complerts el primer dia de curs

Matrícula on-line només en 2 passos:
 Matrícula on-line

Opinions d'alumnes que han fet un d'aquests cursos on-line: Opinions

Quin títol obtindré:
 
El diploma i el carnet de monitor/a especialitzat en Menjadors escolars. Aquest és un títol propi que emet una escola oficial d'educadors en el lleure.

Plataforma on-line: Aquests cursos utilitzen una plataforma molt fàcil i molt intuïtiva pensada per a tot tipus d'alumnat, des dels que teniu un nivell molt elemental en informàtica i no heu fet mai un curs on-line fins als que esteu més avesats en el món dels ordinadors.

Idioma vehicular del curs:
Català (Es poden fer els exercicis i comentaris en castellà)

Llibre del curs: Comprar el llibre del curs és opcional. En el temps que dura el curs tindreu accés al mòduls formatius que haureu de llegir per tal d'anar superant els exercicis al llarg del curs. Per tant, per fer el curs no us cal el llibre. Però com que finalitzat el curs ja no tindreu accés als continguts us pot ser mol útil disposar del llibre: Guía del monitor i la monitora de menjadors escolars que podeu adquirir a la nostra botiga on-line 


https://sites.google.com/escolaemporda.cat/escolaemporda-cat/inscripci%C3%B3-i-pagaments/matriculacions-especialitzacio

Objectius del curs

Aquest curs pretén donar als alumnes les bases del que és un menjador escolar, quina és la seva funció dins de l’educació i quins són els recursos més utilitzats en aquest àmbit. Aquest curs es complementa amb el curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil. Més informació d'aquest curs

Títol necessari

Aquest curs capacita als alumnes a les competències i funcions previstes per la llei (Decret 160/1996, de 14 de maig, que regula el servei escolar de menjador): Que és un menjador escolar, quina és la seva funció dins de l’educació i quins són els recursos més utilitzats en aquest àmbit. 

En aquests moments no existeix cap normativa que obligui a tenir una titulació concreta per a poder treballar en un menjador escolar com a monitor o monitora per a l’atenció directa a l’alumnat. Només cal poder acreditar coneixements de manipulació d'aliments en menjadors col·lectius, però aquest títol és necessari per treballar en moltes escoles que el seu consell escolar així ho hagi aprovat. També és exigit per moltes empreses de càtering i consells comarcals que gestionen menjadors escolars (Llegeix aquest article que ho explica molt bé +infoEn algun dels llocs de treball us poden requerir a part de la titulació que s'adquireix en aquest curs, el títol oficial de monitor/a d'activitats de lleure

Mòduls formatius


1. SALUT, RISC I SEGURETAT EN ELS MENJADORS

2. EL MENJADOR UN ESPAI EDUCATIU

3. ASPECTES NORMATIUS I DE FUNCIONAMENT DEL MENJADOR

4. LA GESTIÓ I ELS RECURSOS DEL MENJADOR

Competències que l’alumne hauria d'adquirir finalitzat el curs

1. Coneixements de promoció de la salut: alimentació i nutrició. Higiene alimentària
2. Coneixements dels aspectes normatius que regulen l’organització i funcionament del menjador escolar

3. Coneixements dels aspectes psicopedagògics i d’organització d’activitats del lleure específiques pel temps de menjador


Quin títol obtindré
El diploma i el carnet de monitor/a especialitzat en Menjadors escolars
Aquest és un títol propi que emet una escola oficial d'educadors en el lleure. Aquest títol acredita l'aprofitament i la realització satisfactòria del curs , el que demostra que tindràs nous coneixements i habilitats que et permetran millorar en la pràctica de teva professió, o accedir a un lloc de treball millor. (És el mateix títol que es dóna en els cursos presencials)
CARNET I DIPLOMA 
Idèntics i amb la mateixa validesa als que s'emeten als cursos presencials

Instruccions de funcionament

La plataforma del curs és molt senzilla i pràctica alhora:

1. Amb el nostre sistema de funcionament només has de tenir un compte Google. Com tenir un compte Google? 

2. Si ja tens un compte Google, fes la matrícula on-line: Matrícula on-line 

3. Un cop la teva matrícula sigui revisada i validada pels nostres serveis d'administració, rebràs via correu electrònic la confirmació de matricula amb les instruccions pers començar el curs. El dia abans de començar el curs tindràs accés a la plataforma d'aquest curs, mentrestant podràs accedir al CAMPUS VIRTUAL per anar coneixent el seu funcionament.

4. Des del primer dia de curs et serà assignat un tutor i t'informarem de com contactar amb ell. El teu tutor et resoldrà dubtes i t'ajudarà en la comprensió dels continguts. A més d'atendre les teves consultes, també t'acompanyarà a no perdre el ritme del curs.

5. Els curs està estructurat en mòduls formatius i després de cada un d'aquests mòduls formatius hi ha una avaluació a través d'uns exercicis, dinàmiques o d'un formulari.

6. Pots anar fent el curs al teu aire i sense presses, dins les dates d'inici i finalització del curs

7. Un cop superats totes les proves d'avaluació rebràs al teu domicili el diploma corresponent

Títol de coordinador/a de menjadors escolars

Vols tenir el títol de COORDINADOR/A DE MENJADORS ESCOLARS?

Més informació en aquest enllaç: 

Si tens el títol de Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenilexpedit per la Direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya i has aprovat el curs de monitor/a de menjadors escolars impartit per l’Escola l’Empordà ens pots sol·licitar el títol de

COORDINADOR/A EN SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR des d'aquest enllaç


Què opinen els alumnes que ja han fet aquest curs?

Què necessito?

El curs s'ha de seguir des d'un ordinador amb el navegador Chrome i amb un correu electrònic Gmail, aquesta plataforma no està pensada per cursar-lo des d'un mòbil o una tauleta, ja que principalment s'han de fer exercicis en documents apart i després penjar-los.

   

 

Aquests cursos utilitzen una plataforma molt fàcil i molt intuïtiva pensada per a tot tipus d'alumnat, des dels que teniu un nivell molt elemental en informàtica i no heu fet mai un curs on-line fins als que esteu més avesats en el món de la informàtica. Però per poder seguir el curs heu de tenir uns mínims coneixements d'informàtica:
  • Saber navegar per internet des d'un ordinador (no des d'un mòbil ni tampoc des d'una tauleta)
  • Saber utilitzar un processador de textos (Exemple: Word) i millor saber-los convertir en PDF
  • Saber penjar (pujar) els documents elaborats prèviament. 

Comparteix: