Nieuwsarchief‎ > ‎

Archief 2011

Koor- & samenzangavond

Geplaatst 10 feb. 2011 13:35 door Webmaster EMK   19 apr. 2011 09:46 bijgewerkt ]
Ermelo, 10 febr. 2011 – Vanwege groot succes organiseert het Ermelo’s MannenKoor (EMK) op zaterdag 26 februari wederom een “Koor- & samenzangavond” in de Oude Kerk aan de Kerkbrink te Ermelo.
 
De aanvang is 20:00 uur en de zaal zal open zijn vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal wel een collecte worden gehouden vanwege de gemaakte kosten.

Deze avond zal het EMK veelal bekende Nederlandstalige liederen zingen uit zijn repertoire. Ook de aanwezige bezoekers kunnen hun stem laten horen tijdens de samenzang. De leiding van het Ermelo’s MannenKoor is in handen van Wiebren Buma en Bert Elbertsen verzorgt de muzikale begeleiding op orgel en/of piano.

Ido Keekstra (piano) en Catharina Keekstra-Veldema (trompet) verlenen hun medewerking aan deze avond.
Ido Keekstra werd geboren in 1967 te Dokkum. Hij studeerde Schoolmuziek aan het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen. Momenteel is hij als muziekdocent verbonden aan het Chr. College Groevenbeek te Ermelo. Daarnaast is Ido Keekstra dirigent van het Kamerkoor Zeewolde en organist van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Binnen laatstgenoemde kerkgemeenschap is hij voornamelijk actief als begeleider van muzikale projecten en als muzikaal leider van musicalproducties.
Catharina Keekstra-Veldema is geboren in 1974 te Holwerd. Zij studeerde trompet bij Siemen Hoekstra en Maurice van Dijk en volgde directielessen bij Piebe Bakker. Momenteel is ze als trompettiste verbonden aan het Hineni Symfonie Orkest (voornamelijk bestaande uit professionele instrumentalisten). Daarnaast speelt ze bij de Algemene Muziekvereniging Zeewolde. Catharina Keekstra treedt regelmatig op als soliste bij verschillende koren.Drukke agenda in december

Geplaatst 29 nov. 2011 22:46 door Webmaster EMK   2 dec. 2011 20:11 bijgewerkt ]

Ermelo,November 2011 - Het Ermelo’s MannenKoor heeft een drukke agenda in december.Op 9 december wordt opgetreden in het dolfinarium te Harderwijk. Het EMK is één van de gastkoren tijdens de volkskerstzang, een jaarlijkse traditie rond de kerstdagen.

Zaterdag 17 december houdt het Ermelo’s MannenKoor een kerstconcert in de Immanuelkerk te Ermelo. Een kerstconcert dat extra wordt opgeluisterd door een trompettiste en een strijkorkest. Om eenieder in de gelegenheid te stellen dit concert bij te wonen, is de toegang dit jaar gratis. Er wordt wel een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden.Het kerstconcert begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de kerkzaal geopend.Om in de juiste kerstsfeer te komen wordt medewerking verleend door de trompettiste Piertje Feenstra en leden van het Harderwijks Strijkorkest.Het belooft een prachtige avond te worden met o.a. de vertolking van het bekende “Hallelujah” uit de Messiah van Georg Fridirch Händel.Het Ermelo’s MannenKoor staat onder leiding van Wiebren Buma. Het orgel en de piano wordt bespeeld door Bert Elbertsen.

De presentatie van deze avond wordt verzorgd door Gera Sinte Maartensdijk.

Vijf dagen later, op donderdag 22 december, verleent het Ermelo's Mannenkoor medewerking aan het kerstconcert van het Zuiderkoor te Putten.

Tot slot is het EMK ook nog te horen tijdens de kerstnachtdienst op 24 december (aanvang 22.00 uur) in de Maranathakerk.

EMK schenkt opbrengst collecte aan CCB

Geplaatst 29 apr. 2011 10:11 door Webmaster EMK   2 mei 2011 10:06 bijgewerkt door PublicRelations EMK ]
Ermelo, 28 april 2011 - Traditioneel verzorgt het EMK jaarlijks een paaszang op 2e paasdag. Ook dit jaar werd dit weer georganiseerd en wel op 25 april.
 
De Immanuelkerk was, ondanks het enorm mooie voorjaarsweer, behoorlijk bezet. Het Zuiderkoor uit Putten verleende zijn medewerking en het EMK had er zin in. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde paaszang. Geslaagd? …..jazeker; na afloop lieten vele toehoorders blijken te hebben genoten. Tijdens de paaszang werd een collecte gehouden. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel en dit jaar was de keuze gevallen op de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) uit Ermelo.
 
De CBB is een zelfstandige en gespecialiseerde bibliotheek die vanuit
een christelijke levensbeschouwing lectuur in aangepaste leesvormen beschikbaar stelt voor mensen met een leesbeperking en is voor haar voortbestaan deels afhankelijk van donaties.
Na afloop van de paaszang bleek de collecte € 700,00 te hebben opgebracht. Besloten werd om dit woensdag 27 april te overhandigen aan het CBB door Chiel Sinte Maartensdijk en Gert Schuurman. Aangenaam verrast nam de directeur K.B.J. (Klaas) Knol de cheque in ontvangst. Na het formele gedeelte werden Chiel en Gert rondgeleid door het studiocomplex van de CBB. cc

Koor- en Samenzang groot succes

Geplaatst 18 apr. 2011 18:37 door Webmaster EMK   18 apr. 2011 18:50 bijgewerkt ]
Ermelo, 18 april 2011 - Bewoners van wooncentra De Dillenburg/Rehoboth en De IJsvogel zeer tevreden. 

Speciaal voor de bewoners van de woonzorgcentra De Dillenburg/Rehoboth en woonservicecentrum De IJsvogel, maar ook voor overige belangstellenden heeft het Ermelo’s MannenKoor (EMK) een koor- en samenzangmiddag georganiseerd op zaterdag 16 april in de Maranathakerk te Ermelo. De voorganger was Ds. P.M.J. Hoogstrate. Tijdens dit optreden heeft het EMK overwegend bekende Nederlandstalige liederen 
gezongen uit zijn repertoire. Maar deze middag heette niet voor niets koor- en samenzangmiddag; ook de aanwezigen mochten naar hartenlust zingen.
De muzikale leiding van het Ermelo’s MannenKoor was in handen van Wiebren Buma en Martin Kamminga verzorgde de begeleiding op het orgel en piano.

Deze koor- en samenzangmiddag werd mogelijk gemaakt door een sponsoring van de Coöperatieve Uitvaartvereniging Ermelo UA “De Varenhof” en de samenwerking met de Stichting Zorggroep Noord-West Veluwe.
Daar de beschikbare zaal in De Dillenburg te klein is voor een dergelijke zangmiddag, werd besloten om uit te wijken naar de Maranathakerk. De EMK-leden hebben die middag de bewoners opgehaald en hen met de rolstoel, auto of golfkar naar de kerk begeleid. Uiteraard werd een ieder ook weer netjes thuisgebracht.

De koor- & samenzangmiddag was een groot succes. Het weer zat enorm mee tijdens het vervoer en begeleiden naar en vanaf de Maranathakerk, de kerk zat vol en de toehoorders waren enthousiast en zeer tevreden. Kortom, een herhaling waard.

Drie optredens in februari

Geplaatst 28 feb. 2011 08:59 door Webmaster EMK   19 apr. 2011 09:46 bijgewerkt ]
Ermelo, 28 febr. 2011 - Maar liefst 3 optredens van het Ermelo’s MannenKoor in de maand februari. 

Op uitnodiging van het verpleeghuis “Amaris Gooizicht” te Hilversum, werd daar het spits afgebeten. Ondanks dat de zaal was voorzien van grote gordijnen en de piano zo vals was als een kraai, wist het EMK er toch een goede uitvoering van te maken.
In ieder geval waren de aanwezige bewoners van het verpleeghuis meer dan tevreden.

Enkele dagen later werd er opgetreden in de kerk van ’s Heerenloo. Tijdens dit optreden werd er door het zeer dankbare publiek aandachtig geluisterd naar het EMK en tijdens de samenzang naar hartenlust meegezongen. Kortom, een ieder heeft genoten van een goed optreden van het Ermelo’s MannenKoor. Overigens was er ook hier een niet gestemde piano aanwezig, waarmee Bert Elbertsen het EMK desondanks toch nog zeer fraai wist te begeleiden. 

Als laatste optreden was er een “Koor- & Samenzangavond” in de Oude Kerk te Ermelo.
Een optreden waarbij het Nederlandstalige repertoire alle aandacht kreeg. In 2010 is het Ermelo’s MannenKoor gestart met een dergelijke avond. Gezien de vele positieve reacties die het EMK toen heeft ontvangen, is besloten om dit optreden vooralsnog jaarlijks te herhalen. Tijdens zijn openingswoord sprak de vice-voorzitter Arnold Wijnsma dan ook al van een terugkerende traditie. Een volle kerk kon genieten van een programma, waarbij het EMK, de samenzang en het piano- en trompetspel van Ido & Catharina Keekstra elkaar afwisselden. De presentatie van deze “Koor- & Samenzangavond” was in handen van Cees Kammeraat. 

Tijdens alle optredens was de leiding van het Ermelo’s MannenKoor is in handen van Wiebren Buma en verzorgde Bert Elbertsen de muzikale begeleiding op piano en orgel.

(Bericht bewerken)Nieuwe oefenmappen Ermelo’s MannenKoor

Geplaatst 19 apr. 2011 09:41 door Webmaster EMK   1 feb. 2012 16:53 bijgewerkt ]
Ermelo, 19 april 2011 – Vrijdag 15 april vond de 3e editie plaats van het Dorpsgolf Ermelo. Dankzij de ruimhartige sponsoring van het bedrijfsleven wordt er een netto-opbrengst geschonken aan diverse lokale goede doelen. Het Ermelo’s MannenKoor (EMK) was deze keer één van de gelukkigen en kreeg een bedrag van maar liefst € 750,00 voor de aanschaf van nieuwe oefenmappen.
 
Tijdens de wekelijkse oefenavonden maakt het EMK gebruik van een oefenmap. De huidige oefenmappen zijn van verschillende grootte en kleur en niet voorzien van het logo. Een wens van het EMK is om meer uniformiteit in dergelijke zaken aan te brengen.
Inmiddels is de website www.ermelosmannenkoor.nl al vernieuwd en daarbij is rekening gehouden met kleur en stijl waaraan de oefenmap ook zal moeten voldoen.
 
Met deze sponsoring van de Stichting Dorpsgolf Ermelo doet het EMK dus een flinke stap in de gewenste richting.Succesvol en zonovergoten bloemenmarkt

Geplaatst 12 mei 2011 09:34 door Webmaster EMK   een minuut geleden bijgewerkt ]
Ermelo, 11 mei 2011 -
 
Een prachtige zon overgoten lentedag, een sfeervol Pauwenplein en een groot assortiment aan planten en bloemen. Kortom, het Ermelo’s MannenKoor was er klaar voor om van zijn jaarlijkse planten- en bloemenmarkt weer een succes te maken.
 
Traditiegetrouw wordt deze markt altijd de zaterdag voor moederdag gehouden. Dit jaar waren er aanzienlijk meer bloemen in de aanbieding dan voorgaande jaren. Enorm veel mannen en kinderen, maar ook dames, brachten een bezoek aan de kraam. En, gelukkig voor het mannenkoor, was het niet alleen kijken maar ook kopen.
 
Aan het einde van de dag kon tevreden worden vastgesteld dat de planten- en bloemenmarkt weer een groot succes was geworden. De clubkas is weer gespekt.
Bob Dolstra erelid EM

Geplaatst 13 jun. 2011 18:08 door Webmaster EMK   4 feb. 2012 19:34 bijgewerkt ]


In een bijzondere ledenvergadering werd Bob Dolstra met algemene stemmen door de leden van het Ermelo's MannenKoor benoemd tot Erelid. Tijdens de repetitie van het koor op 16 mei is hem dat meegedeeld en werden Bob en zijn vrouw Tine door de voorzitter van het EMK in de bloemen gezet. Natuurlijk zong het koor daarna speciaal voor het echtpaar enkele liederen. 
 
Bob Dolstra is geboren in 1927 en lid geworden van het EMK in maart 1978. Hoewel de exacte periode niet voor 100% met zekerheid te zeggen is, was hij van 1990 tot 1996 hij voorzitter. In die periode was Meindert de Jong dirigent (1987-1999). Bob is een gezellige prater en voetballiefhebber, net als Piet Hazewinkel die toen secretaris was. Een bestuursvergadering werd nogal eens onderbroken door een voetbalwedstrijd. Het werd dan gauw een uurtje of 11-12.

Bob probeerde problemen altijd in 'der minne' te schikken en slaagde daar ook meestal in. Bobs vrouw Tine heeft ook een steentje bijgedragen, zij was een van de eerste 'gastdames', die in die tijd een lichtblauwe outfit droegen en daardoor zeer herkenbaar waren.Drukke agenda in december

29-11-2011 - Het Ermelo’s MannenKoor heeft een drukke agenda in december.Op 9 december wordt opgetreden in het dolfinarium te Harderwijk. Het EMK is één van de gastkoren tijdens de volkskerstzang, een jaarlijkse traditie rond de kerstdagen.

Zaterdag 17 december houdt het Ermelo’s MannenKoor een kerstconcert in de Immanuelkerk te Ermelo. Een kerstconcert dat extra wordt opgeluisterd door een trompettiste en een strijkorkest. Om eenieder in de gelegenheid te stellen dit concert bij te wonen, is de toegang dit jaar gratis. Er wordt wel een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden.Het kerstconcert begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de kerkzaal geopend.Om in de juiste kerstsfeer te komen wordt medewerking verleend door de trompettiste Piertje Feenstra en leden van het Harderwijks Strijkorkest.Het belooft een prachtige avond te worden met o.a. de vertolking van het bekende “Hallelujah” uit de Messiah van Georg Fridirch Händel.Het Ermelo’s MannenKoor staat onder leiding van Wiebren Buma. Het orgel en de piano wordt bespeeld door Bert Elbertsen.

De presentatie van deze avond wordt verzorgd door Gera Sinte Maartensdijk.

Vijf dagen later, op donderdag 22 december, verleent het Ermelo's Mannenkoor medewerking aan het kerstconcert van het Zuiderkoor te Putten.

Tot slot is het EMK ook nog te horen tijdens de kerstnachtdienst op 24 december (aanvang 22.00 uur) in de Maranathakerk.


. 

Comments