Nieuwsarchief‎ > ‎

Archief 2006

EMK verleent medewerking aan kerstavonddienst

Ermelo, 18 december 2006
 
Verleende het EMK vorig jaar nog medewerking aan een kerstnachtdienst in Vollenhove, dit jaar blijft het koor dichter bij huis. Medewerking wordt verleend aan de kerstavonddienst op 24 december a.s. in de Westerkerk in Ermelo-West. Deze dienst begint om 20.00 uur. Dirigent is Wiebren Buma en het koor wordt instrumentaal begeleid door Ido Keekstra.
 

 
Advent Concert Ermelo's MannenKoor
 
Ermelo, 4 december 2006
 
Op zaterdag 16 december a.s. organiseert het Ermelo's MannenKoor het traditionele kerstconcert in de Immanuכlkerk te Ermelo. Het koor staat onder leiding van dirigent Wiebren Buma. Naast de orgel en pianobegeleiding en improvisaties van Bert Elbertsen zal medewerking worden verleend door de expressieve sopraan Murni Suwetja (28) en de fluitiste Janneke Groesz (23). Met de samenzang zullen de aanwezigen ook hun bijdrage aan het concert geven.
 
De presentatie wordt verzorgd door mevrouw Arda Konings. Het concert in de Immanuכlkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo begint om 20.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 5,00, voor donateurs € 4,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jonker Herenmode, De Enk 1 en bij J.Folkers, Tabak en Wenskaarten, De Enk 37 en indien nog voorradig voor aanvang van het concert bij de kerkzaal.

EMK in de Immanuכlkerk
 
Ermelo, 26 oktober 2006
 
Het EMK verleent zondagochtend 29 oktober 2006 medewerking aan een kerkdienst, die in de Immanuכlkerk aan de Stationsstraat in Ermelo wordt gehouden. In deze dienst gaat ds. Maarten den Hollander voor, ook actief lid van het EMK.

De dienst begint om 10.00 uur. Het EMK staat deze keer onder leiding van Gijs Evers. Het koor wordt muzikaal begeleid door Bert Elbertsen.
 

EMK verleent medewerking aan NCRV koor- en samenzangavond

Ermelo, 22 oktober 2006

Op zaterdagavond 14 oktober j.l. verleende het Ermelo's MannenKoor medewerking aan een door de NCRV georganiseerde zangavond. Naast het EMK zetten ook de Veluwsche Sanghertjes onder leiding van Gijs Evers en Het Vocaal Dames Ensemble Vivace onder leiding van Anne Marie Evers hun beste beentje voor.

De goede akoestiek in de Gereformeerde kerk van Putten nodigde uit tot een, zeker voor de mannen van EMK, heerlijke zangavond. Wiebren toonde niet alleen goed met het dirigeerstokje overweg te kunnen, ook met zijn trompetbegeleiding oogstte hij bewondering van ons en van de aanwezigen in de goed bezette kerkzaal. Wim Kroon begeleidde het EMK deze avond op de vleugel en op het orgel de samenzang.

Opvallend waren ook de fraaie Israכlische kostuums waarin de Veluwsche Sanghertjes optraden. Met ook het hoge zangniveau van de vijf dames van het Vocaal Dames Ensemble mogen we terugkijken op een muzikale en stijlvolle avond.
 

 
Gaat u thuis opruimen?

Ermelo, 25 september 2006

Deze spullen zijn misschien goed bruikbaar voor de fancyfair en rommelmarkt van het Ermelo's MannenKoor van zaterdag 21 oktober a.s.

Als u iets voor ons heeft (met uitzondering van meubelen) kunt u dit elke zaterdag tussen 11.00 uur en 12.00 afgeven in de opslagloods van Verhuisbedrijf van Beek B.V. Hamburgerweg 195. Mocht dit door omstandigheden niet lukken, neem dan telefonisch contact op met het volgende nummer: 0341 - 560267. Wij halen het dan graag bij u op.

De rommelmarkt annex fancyfair wordt gehouden in het oude pand van "Taxi Bakker", Stationsstraat 50 in Ermelo en begint om 9.00 uur.


EMK en OLTO een verrassende combinatie

Ermelo, 24 september 2006

Regende het bij het eerste gezamenlijke optreden vorig jaar bij kasteel Ter Horst in Loenen (Gld ) nog pijpenstelen, zaterdagavond j.l. was het voor de muzikanten zweten geblazen. Ook de leden van het Ermelo's MannenKoor pasten zich aan de weersomstandigheden aan door de jasjes van het koorkostuum halverwege het concert in het Kerkelijk Centrum Jeugdkant uit te trekken en zo ook tegelijkertijd de fraaie onlangs aangeschafte blauwe bretels te laten zien.

Evenals dat in Loenen het geval was toonde het publiek zich enthousiast over de uitvoering van het afwisselende programma. Harmonieorkest OLTO, "Oefening Leidt Tot Ontwikkeling" uit Loenen deed haar naam alle eer aan en bevestigde de bijna professionele reputatie. Met het gezamenlijk ten gehore brengen van "Choral Figure, "Arioso", "Hymn to the Fallen", "The Exodus Song" en "Pomp and Circumstance" (Land of Hope and Glory) liet ook het mannenkoor zich van zijn beste zijde zien.

Het mannenkoor werd gedirigeerd door Wiebren Buma en bij harmonieorkest 'OLTO " hanteerde Jan Nellestijn het dirigeerstokje. Ido Keekstra uit Zeewolde begeleidde het koor op de piano en de presentatie was in handen van mevrouw Bernardien Hamhuis - Kampman.


Bijzonder concert Ermelo's MannenKoor

Ermelo, 10 september 2006

Op zaterdag 23 september a.s. vindt een reprise plaats van een bijzonder concert dat eerder op 6 juli 2005 bij kasteel ter Horst in Loenen ( Gld ) heeft plaatsgevonden. Samen met het professionele harmonieorkest OLTO uit diezelfde plaats verzorgde het Ermelo's MannenKoor toen een concert, waar het publiek en de regionale pers zich laaiend enthousiast over toonde.

Dit gezamenlijke populaire zomeravondconcert van muzikanten en zangers wordt opnieuw georganiseerd en nu in Ermelo, t.w. in het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant. Het concert begint om 19:30 u  en de zaal is open om 19.00 u. Muzikale medewerking wordt verleend door pianist Ido Keekstra uit Zeewolde. De presentatie is in handen van mevr. Bernardien Hamhuis - Kampman.

Toegangskaarten van € 5 per stuk (donateurs € 4) zijn te verkrijgen bij de bekende voorverkoopadressen in Ermelo, t.w. Jonker Herenmode, De Enk 1 en Folkers Wenskaarten, De Enk 37, alsmede voor aanvang van het concert aan de kerkzaal.


Start van het nieuwe zangseizoen

Ermelo, 19 augustus 2006

Het nieuwe zangseizoen staat weer voor de deur. De eerste oefenavond van seizoen 2006-2007 is maandagavond 28 augustus om 19:45 uur. Vaste locatie voor onze repetities is het plaatselijk buurtcentrum "De Leemkuul", Eksterstraat 134 te Ermelo.

Het belooft een bruisend jaar te worden met diverse veelbelovende optredens. Daarnaast zijn nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust eens kijken en luisteren tijdens eens van onze repetitie avonden.


Gezellige bloemen- en plantenmarkt

Ermelo, 1 mei 2006

Op de zaterdag vףףr Moederdag organiseert het Ermelo’s MannenKoor wederom zijn traditionele Bloemen- en Plantenmarkt in het hart van Ermelo. Het is alweer de 9e keer op rij dat de mannen van het EMK met veel spektakel hun waar aan de man proberen te brengen.

Ook dit jaar komen de bloemen en planten rechtstreeks van de veiling in Aalsmeer, dus verser kan het bijna niet. Speciale moederdag bloemstukjes, een grote keus aan kamer- en tuinplanten, hanging baskets en nog veel en veel meer en in ruime mate. Onder het motto ‘mannen helpen mannen’ worden de mooiste boeketten aangeboden tegen een fijne prijs, een geurige en fleurige manier om er een onvergetelijke moederdag van te maken.
Het belooft weer een gezellige dag te worden met spectaculaire aanbiedingen, de mooiste samenstellingen en vooral de vrolijkste mannen van Ermelo. Aan de mannen van het EMK zal het niet liggen.

Beleef het mee op zaterdag 13 mei. Vanaf 9:00 uur ’s morgens zetten de mannen van het Ermelo’s MannenKoor de bloemetjes voor u buiten!


Inspirerende Paaszangdienst

Ermelo, 17 april 2006

Het Ermelo’s MannenKoor mag met voldoening terugkijken op een in meerdere opzichten goede Paaszangdienst. De kerkzaal was beneden geheel bezet, waardoor ook velen boven een plaatsje op de gaanderij moesten zoeken.

Omdat het koor op zoek is naar een nieuw podium werd voor het eerst een nieuwe kooropstelling uitgeprobeerd, waardoor in tegenstelling tot de beproefde opstelling met een halve cirkel, nu met een rechte opstelling werd geכxperimenteerd. Evaluatie met de dirigent en koor moet uitwijzen aan welke opstelling het koor, met de aanschaf van een nieuw podium, de voorkeur geeft.

De opstelling ten spijt, onder leiding van haar dirigent Wiebren Buma en met begeleiding van Bert Elbertsen heeft het koor op enthousiaste en muzikale wijze aan de dienst meegewerkt. Gelet op de reacties van de aanwezigen hebben ook zij van de zangdienst genoten.

De door de predikant van de dienst ds. W.J.W. Scheltens uit Lunteren aanbevolen collecte werd door de aanwezigen van harte ondersteund. Met het prachtige bedrag van 1130 euro kunnen de gemeenteleden van het door het koor geadopteerde kerkje in Ceres in de Oekraןne heel erg blij gemaakt worden. Alle gulle gevers van harte bedankt.    


Paaszangdienst Ermelo’s MannenKoor

Ermelo, 10 april 2006

Tweede Paasdag organiseert het Ermelo’s MannenKoor onder leiding van Wiebren Buma de traditionele Paaszangdienst. Deze dienst, die in de Immanuכlkerk wordt gehouden, begint om 10 uur. Voorganger is ds. W.J.W. Scheltens uit Lunteren. Ook deze keer zorgt Bert Elbertsen op orgel en piano voor de begeleiding van het koor en de samenzang.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor de opbouw van het door het koor geadopteerde kerkje in Chernovitz, Oekraןne.

De kerkzaal is vanaf  9.30 uur open.


Wisseling van de wacht bij EMK

Ermelo, 5 maart 2006

Tijdens de jaarvergadering van het Ermelo’s MannenKoor op 27 februari j.l. heeft Tijmen Kroon de voorzittershamer overgedragen aan Jaap Bos.

Nog voordat deze overdracht plaatsvond heeft hij een tweetal leden, die reeds bij de oprichting van het koor betrokken waren, t.w. de heren Meindert de Boer en Piet Hazewinkel, kunnen feliciteren met hun benoeming tot erelid van het mannenkoor. Tot nog op zeer hoge leeftijd zijn zij lid gebleven van het koor maar hebben inmiddels hun deelname aan het koor moeten beכindigen.

Het Ermelo’s MannenKoor is inmiddels gestart met de repetities voor de paaszangdienst op 17 april a.s. en  voor meerdere optredens in de loop van dit jaar. Nieuwe leden die het 100-man grote koor willen versterken, blijven van harte welkom. De repetitieavonden worden gehouden op maandagavonden in wijkcentrum de Leemkuul vanaf kwart voor acht.