Meindert de Boer

Meindert was één van de betrokkenen bij de oprichting van het EMK in 1973. Tot op zeer hoge leeftijd is hij lid gebleven. Meindert heeft zich op allerlei manieren verdienstelijk gemaakt voor het EMK. Veelal op de achtergrond verzette hij veel werk. In 2006 is hij door het EMK benoemd tot erelid. Van Meindert zijn enkele anekdotes bekend, die hij altijd smeuïg en met een brede grijns op z’n gezicht kon vertellen.

Zo was hij, samen met zijn vrouw Greet, aan het wandelen in de Alpen en vond hij een hele mooie aparte steen. Deze steen bevatte nl. een mooi rond gat. Meindert nam de steen mee en algauw bemerkte hij dat de steen toch wel erg zwaar werd. Hij kwam op het idee om een stok door de steen te steken zodat hij deze, samen met Greet, makkelijker kon dragen. Bij het hotel aangekomen liet hij vol trots deze aparte steen aan diverse belangstellenden zien. Een ieder begon hard te lachen om zijn vondst. De steen was niets bijzonders, het was een liksteen van de koeien.  

Ter voorbereiding op een optreden van het EMK in Dokkum, kleedde Meindert zich thuis om in het EMK-kostuum. Daar hij wat aan de late kant was, moest dat nogal snel gebeuren. Het aantrekken van zijn schoenen ging wat moeilijk, maar na even flink doordouwen lukte het uiteindelijk. Toch nog lichte paniek, zijn strik was zoek. Huis op z’n kop, maar niet te vinden. Dan maar hopen dat de koormeester een extra strik bij zich zou hebben. In Dokkum aangekomen, direct inzingen en daarna aan de koffie. Daar één schoen hem toch niet lekker zat, trok hij die even uit en wat bleek ……. de bewuste strik zat in die schoen.