En aquest web trobaràs els recursos que et poden ajudar a omplir de contingut aquests moments del dia que ens volem regalar per créixer com a persones i crear un millor clima per conviure a l'escola. Si tens suggeriments per millorar-ne les propostes, si us plau fes-nos-ho saber.


   Recorda que en qualsevol activitat has de tenir present l'estructura IES (Introducció, Exercici, Sortida)

Introducció:

Abans de realitzar un exercici de relaxació és molt important introduir-nos de manera lenta a la tasca. S'ha de fer poc a poc. Hem de donar temps a la ment i al cos per adaptar-se al canvi de consciència al qual l'anem a "sotmetre". Recordem que passarem a produir ones cerebrals molt més lentes de les habituals. Hem d'adoptar una actitud de confiança i amabilitat envers un mateix, abandonar els tons d'autoexigència i rigidesa.

Adoptar una postura còmoda, amb l'esquena recta però no rígida, els peus recolzats a terra, fixar la mirada en un punt lleugerament situat a sota de l'horitzontal dels nostres ulls i realitzar dues o tres respiracions profundes.

Exercici: Exercici seleccionat

Sortida: Després de realitzar un exercici de relaxació s'ha de fer poc a poc i donar temps a la nostra ment i al nostre cos per sortir de l'exercici d'una forma amable, tornant a posar atenció en la respiració

Es considera fonamental la reflexió individual i de grup sobre les pràctiques que se'n facin. Així mateix, resulta molt profitós desenvolupar algunes activitats expressives que permetin a l'alumne connectar amb les seves àrees més íntimes i sàpiga portar-les a la seva consciència.