Ajankohtaista‎ > ‎

Tulevaisuuden kuusia maahan tänään kansainvälisenä rauhanpäivänä

lähettänyt Mika Vanhanen 20.9.2017 klo 22.05   [ 20.9.2017 klo 22.06 päivitetty ]

LEHDISTÖTIEDOTE 21.9. 

JULKAISUVAPAA HETI


Tulevaisuuden kuusia maahan kansainvälisenä rauhanpäivänä 


Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi on kutsunut suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät istuttamaan Tulevaisuuden kuusia satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Kampanja jatkaa juhlakuusiperinnettä alkaen Itsenäisyyden kuusesta sitä seuranneisiin v.1967 istutettuihin Kotikuusiin. Keväällä Tulevaisuuden kuusien istutus käynnistyi 12. toukokuuta, jolloin mm. eduskunta istutti juhlametsikön. Monet kaupungit, kunnat, koulut, yhteisöt ja yksityiset Suomessa ja maailmalla ovat liittyneet mukaan.

Syksyllä istutus huipentuu tänään YK:n kansainvälisenä rauhanpäivänä. Kuusia istutetaan laajasti mm. kouluilla Joensuussa ja Lappeenrannassa. Helsingin ja Jyväskylän yliopistot istuttavat samoin ja monet kunnat. Suomen kaikki presidentit ovat osallistuneet myös kampanjaan. Mukana ovat myös arkkipiispat. Suurlähetystöt istuttavat tänään mm. Itävallan lähetystö Wienissä Rudolf Parkin puistoon. 

Aloitteen takana on kestävän kehityksen ENO-verkkokoulu, joka viettää tänään perinteistä puunistutuspäivää. Yli 400 koulua on rekisteröitynyt päivän tapahtumaan lähes 70 maasta. Verkkokoulun tavoitteena oli istuttaa 100 miljoonaa puuta vuoden 2017 loppuun mennessä. Perinne rauhanpuiden istuttamiseen on verkkokoululla jo vuodesta 2004.

Tulevaisuuden kuusi-kampanjaan voi vieläkin osallistua soittamalla tai sähköpostilla. Myynnissä olevaa peruspakettia  taimella, laatalla ja kirjalla myyvät 4H-yhdistykset rajoitetusti taimitilanteesta riippuen. Saatavilla on myös laatta-kirjapakettia, metsikköpakettia sekä Suomi100-juhlapakettia.

Se, joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.

Lisätietoa: www.tulevaisuudenkuusi.fi

Mika Vanhanen, p. 040 5070725

info@enoprogramme.org

ENO Tree Planting Day: http://treeday.enoprogramme.org


Comments