Ajankohtaista‎ > ‎

ENO ja Envirate yhteistyöhön - mobiilisovellus mukaan

lähettänyt Mika Vanhanen 21.9.2018 klo 1.22   [ 21.9.2018 klo 4.59 päivitetty ]Koululaiset istuttavat puita ympäri maailmaa ja arvioivat ympäristöään –

suomalaiset innovaatiot yhteistyöhön


Tänään kansainvälisenä rauhan päivänä koulut istuttavat puita ympäri maailmaa ja samalla arvioivat ympäristöään. Ensimmäiset puut istutettiin tasan neljätoista vuotta sitten ja perinne on jatkunut katkeamattomana. Auringon noustua ensimmäiset puut istutettiin Aasiassa ja niitä istutetaan kaikissa maanosissa, viimeisimpänä Havaijin saarella. Puita on istutettu lähes 30 miljoonaa 157 maassa.

Perinteen takana on Suomesta vuosituhannen alusta käynnistynyt kestävän kehityksen ENO-verkkokoulu. Tällä kertaa istutustapahtuma on uudistunut, kuten myös jatkossa koulujen istuttamien puiden rekisteröinti. Ne rekisteröidään paikan päällä suomalaisella Envirate-mobiilisovelluksella. Ja nyt samalla arvioidaan ympäristöä.


Envirate on helppokäyttöinen mobiilisovellus, joka tarjoaa kenelle tahansa mahdollisuuden arvottaa ympäristöään käyttämällä omia aistejaan. Sovelluksen avulla näkee helposti ihmisten itse arvioiman ympäristön tilan. “Ihmisten kokemukset ja näkemykset omasta ympäristöstään tallentuvat Enviraten rakentamaan maailmankarttaan. Kartta näyttää yhdellä silmäyksellä paikat, missä kannattaa käydä. Toisaalta, kartalta näkee helposti  paikat, joissa ympäristön tilaa on syytä parantaa.”, toteaa Enviraten perustaja Pekka Harju-Autti.


ENO-verkkokoulua varten Envirate-sovellukseen on kehitetty lisäosa, jolla opettajat ja oppilaat voivat tallentaa järjestelmään koulunsa tekemät puiden istutukset. “Olemme iloisia alkaneesta yhteistyöstä, joka jatkuu ja syvenee. Puiden tietokannan lisäksi koulut tuottavat tärkeää tietoa ympäristön tilasta Enviraten avulla. Yhteistyön aloituspäivä on osuva, sillä tuomme samalla tavalla rauhan sanomaa esille kuin Envirate: making peace with Mother Earth.”, kertoo ENO-verkkokoulun perustaja ja toiminnanjohtaja Mika Vanhanen.Lisätietoa:

Mika Vanhanen, ENO-verkkokoulun toiminnanjohtaja, 040 507 0725

Pekka Harju-Autti, TkT, Envirate-innovaation keksijä, 044 077 7729

Eno Tree Planting Day 21.9.2018
http://treeday.enoprogramme.org

https://www.facebook.com/events/442803482894468/

Envirate-mobiilisovellus

http://www.envirate.net

http://m.envirate.net


Comments