Рекреативна настава у Сирогојну за ученике трећег разреда

поставио/ла Бранка Радовановић 17.06.2017. 09:05   [ ажурирано 18.06.2017. 13:23 ]
Ове године су ученици трећег разреда реализовали наставу у природи  у периоду од 22-28. маја  у  Сирогојну у објекту Вива Спорт.

Сирогојно се налази у источном делу Златибора , и окружено је прелепом природом. Објекат у којем смо били смештени се налази на 950 м надморске висине , где се укрштају морска и континентална клима тзв „ружа ветрова“.

У току боравка у Сирогојну остварили смо планиране садржаје и циљеве рекреативне наставе. Боравак је био пријатан и испуњен свакодневним активностима.  Дан је почињао јутарњом гимнастиком, а завршавао се вечерњим активностима у дискотеци које је осмишљавала рекреаторка Даша - маскембал, покажи шта знаш, игре без граница и наравно ђускањем.

Први дан смо обишли цркву  која се налази на узвишењу у центру села и посвећена је  светим апостолима Петру и Павлу.

У близини објекта, налази се „ Старо село“ етно музеј на отвореном, у којем се приказује архитектура, унутрашње уређење зграда, начин привређивања и организација породичног живота људи брдско планинских предела динарске  регије. Љубазни кустоси музеја су се потрудили да деци приближе живот српских сељака ранијих векова.

Посетили смо Стопића пећину и ужавили у лепоти бигрених када, потоку и водопаду који прави понорница. Одушевио нас је водопад у Гостиљу који се стрмоглаво обрушава са 20м високе кречњачке литице  стварајући фантастичан призор.

Прелеп амбијент планинског предела и чист ваздух  су нам пријали и пружали могућност за шетње прелепим стазама.

Одлазећи, пожелели смо да се опет вратимо на ову планину богату духовним наслеђем, живописним призорима и непосредним и срдачним људима.

Сирогојно-школа у природи


Comments