Посета музеју-амбијентално учење

поставио/ла Бранка Радовановић 07.05.2017. 13:06   [ ажурирано 18.06.2017. 13:28 ]

У оквиру Клуба читалаца у нашој школи организовали смо низ активности које су се односиле на  изучавање живота и дела Николе Тесле. Ученици су присуствовали радионицама и бавили се књижевним текстовима о Тесли, настојали да што више сазнају како би стварали на тему о истом научнику. Њима су се придружили наставници и ученици појединих секција у школи који су учествовали на свечаности посвећеној лику и делу Николе Тесле. Сви који су желели да посете његов музеј припремали су се за квиз који је у школи организован. Они који су стекли право и освојили потребан број бодова су  22.04.2017. посетили Музеј Николе Тесле у Београду. Боравак у музеју је био пријатан, а доживљај употпуњен филмом о Тесли и демонстрацијама огледа којима су представљени његови проналасци. Ученици су учествовали у демонстрацијама, што је за њих представљало право задовољство. Након излагања кустоса деца су прионула на рад и попуњавање истраживачких листића како би утврдила знања о Тесли.

Након обиласка Музеја Николе Тесле упутили смо се у музеј Иве Андрића како бисмо сазнали понешто о његовом животу и раду. Обишли смо споменик овом великану и записали покоју реч о животном путу нашег нобеловца.

Посету Београду смо завршили шетњом до Калемегдана, где смо видели зидине Београдске тврђеве са које се простире диван погледа на ушће реке  Саве у Дунав.


Comments