Verksamhet‎ > ‎

Fritidsgården

Rösjögården erbjuder en händelserik, trygg och stimulerande miljö där det ska gå att göra aktiviteter som både är roliga och lärorika. Vi arbetar för att eleverna ska använda både fantasi och kreativitet. Samtidigt ska det gå bra att bara koppla av genom att läsa, spela spel eller umgås med sina kompisar.
Gården är en inskriven verksamhet för årskurs 4-6. Om du går på någon av fritidshemmen på skolan ska du ändå söka plats på Gården inför årskurs 4. Information finns här

Öppettider för Rösjögården är 14.00– 16.30. Ingen morgontillsyn.

På lov och lovdagar har vi öppet 08.00 – 16.30.

Efter skoldagens slut kommer eleverna till Rösjögården. När eleverna kommer till Gården, ”prickar” eleven in sig på närvarolistan. Efter det väljer eleven själv aktiviteter. Rösjögården har bland annat 2 pingisbord, x-box, wii, pyssel, spel, lego och läxhjälp. Det finns även val av uteaktiviteter såsom, fotboll, basket, bandy och beachvolleyboll. 

Vi vill att eleverna själva ska utöva ett inflytande över både aktiviteter och verksamhet. Vi har samling ca 2 gånger i månaden, där elevernas önskemål och förslag diskuteras.Varje måndag erbjuds en organiserad utomhusaktivitet som t ex fotboll, brännboll etc. Fredagar har vi tillgång till skolans idrottssalVi har även tillgång till hemkunskapsrummet så eleverna erbjuds att baka. Vi har även möjlighet att utnyttja skolans bibliotek och musiksal en gång i veckan. Varje fredag finns möjlighet att se film. 

Du är naturligtvis välkommen att hälsa på Gården innan du bestämmer dig för att börja. Prata gärna med oss som jobbar där.