Torpet

Avdelningsansvarig Anna Norberg noann_s@edu.sollentuna.se
Personal
Shirin Said
Mikael Wikström
Marcus Huusmann
Ahmed Wasuge
Asad Kamal Mohammed
Isabelle Felixson

ahwas_s@edu.sollentuna.se
Öppettider
7.00-17.30

Öppning kl 7.00-8.00 på Kvarnens fritids
Stängning kl 17.00-17.30 på Kvarnens fritids


 Telefon
08-594 96 708

Torpets kalenderPå vårt fritids har vi elever från klasserna 2A, 3A och 1-3A. 
Vi arbetar för att barnen ska känna sig trygga, ha roligt och lära sig nya saker.
 
Så här kan en typisk dag se ut på Torpets fritids:
Efter skoldagens slut har vi en kort stund ute på skolgården innan vi äter mellanmål (kl. 14.20). För att alla ska få en lugn stund och matro, har vi fem tysta minuter i matsalen.
Sedan har vi uteaktiviteter till ca 15.30-16.00, beroende på årstid.

I entrén på Torpets fritids hänger en tavla med "magnet-pluppar" som har elevernas namn på sig, samt namn på aktiviteter. 
Tisdag-torsdag kl. 15.00-16.00 har vi aktiviteter såsom fotboll (på Sportfältet), kojbygge etc. Eleverna flyttar sin "plupp" till den aktiviteten som de vill vara med på den dagen. De som inte vill vara med på något speciellt den dagen sätter sin "plupp" på Pass. Om man är på Pass befinner man sig på nedre skolgården; vid lekparken eller vår fotbollsplan.
På så sätt kan föräldrarna när de hämtar sitt barn gå direkt till tavlan och se var han/hon befinner sig. Aktiviteterna ändras under läsårets gång.
På fredagar har vi "önske-fredag". Då har eleverna fått välja en aktivitet, det kan vara t.ex. filmvisning med popcorn eller bakning.

När eleven går hem ska han/hon flytta sin "plupp" till "hemgång"-rutan.

Vid fyra-tiden har vi en samling, där vi kollar att alla som är kvar på fritids har kommit in. Där får samtidigt barnen möjlighet att ta upp om det är något de undrar eller har synpunkter på, och vi i personalen kan informera om det är något vi vill ta upp.

Vi satsar mycket på uteaktiviteter. Vi tror att man mår bra av att leka ute i den friska luften efter en lång skoldag inomhus. Vi är ute i alla väder. Därför är det viktigt att alla elever har regnkläder, stövlar och ev. ombyteskläder på sin plats.Bilder från lov

RSS Feed Torpets blogg