Blåklockans fritids

Avdelningsansvarig
 Personal
Charlotte Asserdal
Anna Ek
Anne-Lie Eriksson
Eva Cagenius
Freedy Fleron

Öppettider
6.45-17.30

Öppning kl 6.45 - 8.00 på Solrosens fritids
Stängning kl 17.00 -17.30 på Kvarnens fritids
Telefon
08-594 967 36
073-9151725

Information

Hej alla föräldrar.
Här kommer lite information om Blåklockans fritids. Vi har nu börjat med vår nya aktivitetstavla på fritids. Varje vecka kommer vi att ha 2-3 aktiviteter att välja på samt en "pass" grupp om man vill leka fritt t ex ute. Barnen har själva fått önska aktiviteter på bland annat klassråd. Det kan vara att spela spel, måla, sy , spela pingis, fotboll mm.
Varje barn har fått en magnet med namn och foto som de sedan sätter upp vid den aktivitet de önskar deltaga i. Vid hemgång tar man bort magneten och sätter den i sitt " bo " längst ned på tavlan.
Barnen väljer aktivitet varje dag, så att alla som vill ska ha möjlighet att kunna delta i allt. Förskoleklassen gör sitt val på samlingen under förmiddagen, ettorna vid skoldagens slut.
Vår förhoppning är att det ska bli tydligare för er att se vart just ert barn befinner sig när ni hämtar. Det här är ett system som används av alla fritids inom Rösjöskolan.
Det är viktigt för oss att era barn har elevinflytande och kan göra val på fritids som de själva varit med om att föreslå. 
Vi vill ge era barn en meningsfull tid på fritids.

Här är lite hålltider på Blåklockans fritids:

Kl 14.00 Vi samlas i stora parken 
Kl 14.30 Vi äter mellanmål i matsalen
Kl 15.00-16.00 Fritidsaktiviteter
Kl 16.20 Alla växthusbarn samlas inne på Blåklockan
Kl 16.45 Barnen som är kvar går över till Kvarnen
Kl 17.00 Växthuset stänger

Vi vill också påminna om den svarta tavlan som hänger ute i trapphusentrén, på den kan vi ibland skriva om något till exempel har ändrats. Det kan vara att vi stänger ute eller på någon annan avdelning, så ta gärna en titt där då och då.


Titta gärna in i vår blogg. Nedan ser du ett axplock ur bloggen.

Blåklockan bloggar