Aktuellt‎ > ‎

Unikum - information

På Rösjöskolan använder vi Unikum för att dokumentera elevernas lärande. Unikum är ett verktyg på webben för elever, lärare och föräldrar. Verktyget underlättar för lärare, elev och vårdnadshavare att samarbeta kring mål, planer och dokumentation. 

Förberedelser och omdömen inför utvecklingssamtal blir enklare. Uppföljning, reflektion och dialog når alla. För dig som önskar, är det enkelt att skriva ut valda delar av informationen på papper.
 
För att bekanta dig med Unikum, se deras information för vårdnadshavareDär finns det viktigaste att läsa och du hittar även filmer om hur Unikum kan användas. Du som har meddelat en e-postadress till skolan ska ha fått inloggningsuppgifter och information om hur du loggar in i Unikum. Du som ännu inte har någon e-postadress kan få all information i pappersform. Vi rekommenderar dock starkt att du skaffar en e-postadress, så att du kan ta del av informationen i Unikum på det vis som det är tänkt.

Vi är mycket måna om att du ska uppfatta Unikum som ett användbart verktyg för att få information och kunna kommunicera om ditt barns lärande. Vi uppskattar att du hör av dig, om du har några som helst frågor.

För dig som önskar hjälp i samband med att du loggar in i Unikum för första gången, eller om du ska förbereda utvecklingssamtal, finns ett par guider som du når via länkarna till höger.

Kontaktperson när det gäller Unikum är Lotta Malm Nilsson, IKT-pedagog. Lotta nås enklast via e-post: lomal_s@edu.sollentuna.se

Första gången i Unikum - vårdnadshavare (guide för den som använder Unikum för första gången).


Läs gärna mer om Unikum på deras hemsida.

Direktlänk till Unikums sida för att logga in finns direkt under både Elev- och Förälderfliken ovan.

------------------------------------------------------------------------------------------
Om du inte har fått några användaruppgifter (användarnamn och lösenord) till Unikum, beror det på att vi saknar din e-postadress. Meddela den till klassläraren och informera om att du behöver dina användaruppgifter till Unikum.

Om du har glömt dina användaruppgifter, gå till startsidan, och klicka på länken “Glömt ditt lösenord?”. Följ instruktionerna.