Aktuellt‎ > ‎

Tryggt och snyggt i Edsberg

skickad 18 mars 2015 04:03 av Okänd användare
På föräldrarådets möte i januari gästades vi av Anna-Karin Sundén, brottsförebyggare på kommunen. Hon berättade om Tryggt och snyggt - en arbete för
 ett tryggare och snyggare Sollentuna. Syftet är att minska skadegörelse och annan brottslighet samt att öka tryggheten. 

Nu vill de starta upp verksamhet i Edsberg och framförallt kring kvälls- och nattvandring. Det innebär att vi träffas på kvällen för en gemensam genomgång, får ev information från fältassistenter, polis och säkerhetsbolag, och sedan i grupp, med tydligt markerade jackor, ger oss ut i Edsberg för att synas och vara närvarande. Vi rör oss där det finns ungdomar. Vi går alltid tillsammans och målet är att synas och se. Närvaro av vuxna skapar en trygghet för de ungdomar som är ute och inte sällan söker de upp oss för att prata. Hamnar vi i situationer där vi behöver rådgöra med andra så har vi alltid direktnummer till fältassistenter, polis och säkerhetsbolag. 

Nu behöver vi din hjälp och hoppas att du är intresserad av att delta. Du behöver inte lova stort och boka in varje helg framöver, en intresseanmälan är just en intresseanmälan. Men prata med andra vuxna omkring dig och sprid budskapet, kanske några andra föräldrar från ditt barns klass. Anmäl intresse till Anna-Karin, anna-karin.sunden@sollentuna.se.

Comments