Aktuellt‎ > ‎

Rösjöhack - vill du vara med?

skickad 24 feb. 2015 01:50 av lomal_s@edu.sollentuna.se   [ uppdaterad 8 mars 2015 14:58 ]

4v3eu9Ga_400x400.png

Rösjöhack – för dig med intresse för datorer och programmering!


Rösjöskolan vill uppmärksamma elever med intresse för datorer och programmering genom att erbjuda tillfällen som har till syfte att erbjuda elever lärande och praktik som stimulerar till nyfikenhet. Under vårterminen 2015 kommer en pilotomgång av en sådan verksamhet att arrangeras av Rösjöskolan tillsammans med frivilliga föräldrar. Vi kallar den Rösjöhack. Ansvariga för pilotomgångens innehåll är Rösjöskolans IKT-pedagog, Lotta Malm Nilsson och Fredrik Lindmark, frivillig förälder. Pilotprojektet vänder sig till elever i åk 3-6. Deltagarna behöver inte ha några förkunskaper om programmering.


Under fyra onsdagar får barnen med hjälp av roliga uppgifter lära sig att skapa enkla spel i programmet Scratch. Vi kommer att använda oss av material från stiftelsen .se läs mer här.


Uppdatering 8/3:

Inte kunde vi ana att så många skulle vara intresserade av att delta i Rösjöhack. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot alla intresserade i denna första omgång. Det är inte heller troligt att alla som har anmält intresse kan få någon plats denna vår. Du som har fått en plats har fått information skickad till den e-postadress som du anmälde dig med.

Vi funderar på olika sätt att ordna fler tillfällen och återkommer med mer information när vi vet hur vi kan göra.

Kontaktpersoner

Lotta Malm Nilsson, e-post: lomal_s@edu.sollentuna.se

Fredrik Lindmark, e-post: flindmark@gmail.com
Comments