Aktuellt‎ > ‎

Nobeltävling

På fredagen var det högtidlig prisutdelning i Rösjöskolans eget konserthus. Pris delades ut i årets uppfinnartävling, där uppgiften var att tillverka en termos. De elever som deltog i de två klasserna tävlade om pris i bästa funktion och bästa design. Många elever hade med stor kreativitet arbetat för att nå ett så bra resultat som möjligt. Priser delades ut till flera elever som hade lyckats mycket väl med sina bidrag.

Professorerna Klintz och Klantz höll i årets nobelprisutdelning och på plats var även skolans rektor Mikael Gustafsson och biträdande rektor Ulla Backman.

Rösjöskolan nobelpris delas enligt traditionen ut varje år, i samband med Nobeldagen. Vissa år är det skrivartävling som gäller, andra år är det också, eller istället, uppfinnartävling.

I årets uppfinnartävling gällde det att tillverka en termos i en spännande design. Termosen skulle kunna hålla vatten varmt så länge som möjligt. Konstruktionen skulle innehålla en petflaska men i övrigt fick man använda sig av det som man hittade och trodde skulle fungera bra. De material som användes var allt från frigolit till raggsockor och delar av en dunjacka.

I årets uppfinnartävling fick eleverna i varje klass rösta fram sin vinnare och engagemanget och intresset var stort, både från dem som deltog aktivt i tävlingen och dem som vid prisutdelningen var publik.

Ett stort tack till alla som deltog och GRATTIS till alla vinnare!